Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Upplevelser av Sörbyängen Örebro?

    Intet skrev 2021-02-22 09:48:01 följande:

    Nä men vilket uselt skolsystem! Så alltså kan alla I Örebro söka vilken skola som helst? Kan man också få skolplacering vart som helst i Örebro om det råkar vara fullt dit man sökt? Vill helst inte att mina barn ska gå i skola i något av de mindre bra områdena... då bor jag hellre kvar här där vi har garanterad plats på en jättebra skola ända till åk 9..

    PS. TACK för att ni svarar så att jag får bättre koll!

    Det är Sörbyängen, Ekeby/Almby, Näsby, Mosås, Adolfsberg, Marieberg som min man kan tänka sig (han är från Örebro).


    Om det finns fler skolor i närheten av ens bostad som anses nära nog så kan de neka en plats på den skola man valt om det är fullt där, och erbjuda plats på en annan skola inom någon viss radie.

    Mosås är väldigt överbyggt just nu så helt sjukt mycket barnfamiljer och brist på både förskoleplats och skolplats. Många barn slussas till skolor i Marieberg. Ekebyalmby och adolfsberg är ganska oförändrat och rätt okej!

    Lillån/Bettorp/hovsta är också okej områden, mycket få hyresrätter vilket höjer nivån på människor. Skolorna är bra och populära, låg andel problembarn. Dock har man börjat inkvotera vivallaelever till högstadieskolan vilket stökat till skolan mycket.
  • Anonym (A)
    Anonym (Söder) skrev 2021-02-22 13:00:53 följande:

    Låter bra! Lillån/Bettorp är fint. Beror ju lite på vilken del av stan man vill bo i och vart man jobbar och så. Bra ändå om din man är från stan och vet lite vilka områden som är bra och mindre bra!


    Så sant!

    Både Mosås/Marieberg/Adolfsberg och Bettorp/lillån ligger nära motorvägen så det går snabbt att ta sig nästan överallt. Ekebyalmby behöver man åka genom hela stan för att komma någonstans. Ladugårdsängen är också lite längre till motorväg men inte lika illa.

    Jag själv bor i Bettorp och trivs bra! Synd bara att husen man helst skulle vilja bo i här är antingen asgamla eller svindyra pga hög efterfrågan.
Svar på tråden Upplevelser av Sörbyängen Örebro?