• Trädgå­rdssla­ngen
    Sun 21 Feb 2021 22:24
    712 visningar
    10 svar
    10
    712

    Är jag en överdrivet nojig förstabarnsmorsa?

    Börja med att sluta låta mormor/farmor vara barnvakt och bygg upp en stabil trygghet hemma istället. Hon plockar upp din nervositet och om hon ständigt känner hur stressad du är och att hon blir bortlämnad ofta så är det nog inte så konstigt att hon är konstant på sin vakt och därmed skippar sömn/mat.

    Hon är väldigt liten, hon vill vara nära dig och behöver vara nära dig. 6 månader är ingenting. Min började krypa då men fick snabbt panik när han insåg att han kom längre ifrån mig och klängigheten/nervositeten var ett faktum. Fanns inte en chans att jag skulle kunna ha barnvakt i det läget.

    Många bebisar är nog lika. Min äter/sover dåligt när han känner att något är på gång eller om vi gör en utflykt någonstans. Allt annat är ju så spännande. Är det bara en enstaka dag så låter jag honom hållas. Han kommer ta igen mat/sömn senare.

    Att hon inte kan äta med en tv igång skulle jag snarare se som positivt. Har läst skräckhistorier där föräldrar enbart får mata ungen med en platta i näven.. Känns inte heller direkt hälsosamt.

    Man får göra det som funkar. Är det vagn som får henne att somna så får ni köra på det. Har du prövat en sele eller sjal? Om inte, testa. Det räddade mig väldigt mycket i början pga extremt klängig bebis.

Svar på tråden Är jag en överdrivet nojig förstabarnsmorsa?