• Gameof­throne­s
    Mon 22 Feb 2021 12:05
    7462 visningar
    168 svar
    +3
    168
    7462

    Rejält utskälld av chefen

    Det där är stöld! Tur kanske inte du chef anmäler dig till polisen! Nu kommer du inte ha förtroende på ert tag om ngt saknas kommer du i första hand bli misstänkt. Asså att arbeta och ha en stängning/öppning är förtroendeuppdrag att chefen litar på sin personal.

    Du kunde ha frågat först. Har man knivigt med ekonomin, försök jobba extra och fråga nån som du känner eller vänd dig till chefen om ett lån?

    Det där får man skylla sig själv. Faktiskt.

  • Gameof­throne­s
    Mon 22 Feb 2021 12:52
    #28
    +1

    Du kommer inte få referens, det tror jag. Man ska absolut inte missbruka på arbetet.  Arbete är försörjning jobba gå hem. Inget där imellan. (men det är så jag är jobbar, går hem , alla är inte som mig jobbar som en myra, social mot mina kollegor- hemåt. Det är så man får ett förtroende för sina kollegor och sin chef. Det är väldigt viktigt att ha ett arbete idag. Och ha sin referens klockren.

    Men det va ju barnbidrag i fredags, vad hände där?

    Jo, jag vet det där inte ha pengar men fråga nån som man känner istället, eller sin chef om förskott. Då har man inte förstört förtroendet. 

    Det kommer nog ta ett tag innan man kan lita på situationen igen. Är din chef en person som ger andra chanss då har du tur. Men nu kommer det säkert mer kontroller med väktare som kollar kameran. Skickar ut civilare mm. 

  • Gameof­throne­s
    Mon 22 Feb 2021 15:49
    #38
    +2

    Du gjorde ett medvetet val. Betala senare utan din chefs vetenskap.

    Pga av dig så kommer han förmodligen sätta in mer återgärder i kassan och övriga arbetsuppgifter. För att ngn som tjuvar. Det blir jobbigt för alla. Nu kommer mig han tänka mer på sin personal vem man ska lita på etc.

    Men om chefen är pedagogisk så låtsats han som det regnar och berättar för personalen att du har slutat, eller ledig i ett tag. (vet ju inte hur han tänker, men t ex)

    Under tiden kommer han vara som en hök tror jag, mot sin personal.

    Vore jag dig så va försiktig, ställ inte till det med kunder eller personal.

    Har du fått besked?

  • Gameof­throne­s
    Mon 22 Feb 2021 17:08
    #47
    Anonym (Citron) skrev 2021-02-22 16:52:05 följande:

    Bara gråter nu. Chefen har mailat mig och skrivit att jag inte är välkommen tillbaka. Fast jag har swishat chefen det jag lånade tidigare idag. Lånade av en granne för att betala chefen. Men icke. Finns det inget facket skulle kunna hjälpa mig med? :(


    Jag förstår att det kan vara supersvårt med ekonomin. Jag förstår med pressad situation.

    Jag förstår kanske hur du tänkte där - bara låna. Men det funkar inte så. Kassor räknas varje dag. Av chef eller ansvariga personal.

    Behövde jag låna av ngn om jag va i din situation, hade jag förmodligen frågat mina kollegor, granne, vänner, släkt. Hade jag ingen annan förutom arbetet. Hade jag frågat mina kollegor eller chefen (för chef har en tystnadsplikt.) kollegor kan bryta ett löfte och det kan inte en chef göra. (helst inte)

    Jag hoppas att du får ett jobb snarast och att du har lärt dig en läxa.

    Sätt igång med A-kassa och sök jobb anmäl dig via Arbetsförmedlingen ASAP
  • Gameof­throne­s
    Mon 22 Feb 2021 18:08
    #54

    Du har förbrukat ditt förtroende även om du har swishat över pengarna. Glömde skriva det men förmodligen har folk skrivit det med.

  • Gameof­throne­s
    Mon 22 Feb 2021 20:33
    #65
    Anonym (Herregud) skrev 2021-02-22 18:39:57 följande:

    Din chef verkar rätt pantad.

    Jag har själv gjort samma sak flertalet gånger i den butik jag jobbade i och det var helt lugnt. Tror ingen märkte det ens engång..

    Hade du haft min arbetsplats hade du knappast blivit avskedad för en hundralapp!!!!

    Det är liksom vad man kan räkna in i dagligt svinn...


    Vaa? Så du uppmuntrar ett dåligt beteende. Jag hoppas för du är på din arbetsplats- du blir påkommen kanske omklädningsrummet, lager, kontor, där du just är. Går du i andras jackor, t ex.

    Jisses, giribukar! Nog den värsta synden tycker jag girighet.

    Är det ni som är på bild på Efterlyst också!? Tar bankkort från andra? - som inte har empati alls! - anklagar inte utan-frågar.
  • Gameof­throne­s
    Tue 23 Feb 2021 10:27
    #89
    +1
    Anonym (Herregud) skrev 2021-02-23 09:45:17 följande:

    Att låna hundra spänn ur kassan är väl långt ifrån samma sak som fickstölder från privatpersoner.

    Klart man kan låna från kontantkassan. Mina barn har lånat från mitt jobb och många gånger. Hundra kronor är en struntsumma i sammanhanget och jag tycker chefen verkar knäpp.

    Har haft kollegor som lånat över tusen kronor och så även jag.

    En hundring till lunch är helt ok, vet flera butiker där man köper lunch ur Kassan....


    Alltså du skojar, trollinlägg eller?

    Så du tycker att det är OK med "låna" i från kassan utan din arbetsgivares medvetenskap? Då är du lika funtad som TS. Det ni gör är brott utan Arbetsgivarens godkännande. 

    (skrattar ) Hoppas att ni blir av med era jobb, det finns folk som vill jobba och visar moral mot sin chef, Ni har ingen ärlighet eller moral mot eran chef. Hade jag dig som kollega och jag chef inte visste om det vad ni gör bakom min rygg utan mitt godkännande. Hade ni fått sparken. På momangen!
  • Gameof­throne­s
    Tue 23 Feb 2021 10:30
    #91
    Anonym (Herregud) skrev 2021-02-23 09:45:17 följande:

    Att låna hundra spänn ur kassan är väl långt ifrån samma sak som fickstölder från privatpersoner.

    Klart man kan låna från kontantkassan. Mina barn har lånat från mitt jobb och många gånger. Hundra kronor är en struntsumma i sammanhanget och jag tycker chefen verkar knäpp.

    Har haft kollegor som lånat över tusen kronor och så även jag.

    En hundring till lunch är helt ok, vet flera butiker där man köper lunch ur Kassan....


    Jag hoppas att du skämtar! Och att du trollar i denna tråd.

    Du är dagens skämt, Du är en person som skulle nog gå över döda kroppar för att få pengar, det ni gör är ren jävla girighet. 
  • Gameof­throne­s
    Tue 23 Feb 2021 14:44

    Man behöver inte berätta till sitt barn vad som har hänt. 
    Det skapar bara kaos. Och vissa saker håller man för sig själv, vuxenproblem behöver inte barn veta. Inte i detta fall.

  • Gameof­throne­s
    Fri 26 Feb 2021 15:18
    Anonym (Trötter) skrev 2021-02-25 17:50:44 följande:

    Alla vet nog att det är fel att stjäla men nu var ju inte det uppsåtet. Om TS hade varit en ondskefull person så hade hon aldrig erkänt att hon lånat pengar, utan dragit en vals om att det måste ha blivit fel vid en växling och att hon självklart ersätter det som saknas. Effekten hade blivit något helt annat.

    Vi har en självbetjäningskiosk på jobbet. Ibland har jag inte mynt så jag "stjäl" en dricka för att betala nästa dag istället. Att jag skulle få sparken för min grova stöld finns inte på kartan törs jag säga även om jag skulle våga yppa denna mörka hemlighet för min chef.

    Ja, alla fattar att stöld är fel, men man kan ändå tänka ett steg längre ibland och väga in olika faktorer. Ja det är fel att köra för fort men ändå gör nästan alla det. Kanske hör de hemma i fängelse, vad vet jag.


    Du är likadan som TS,

    Jag hoppas att du inte arbetar där jag har relation med dvs med släkt, vänner som är butiksägare.

    Du och TS kan ta varandra i hand. 

    Man går till chefen och berättar jag behöver låna ikväll eller nu av dig på en gång så chefen lånar ut det man behöver eller förskott på lön.

    Om man är törstig drick vatten,  det är i gratis ur kranen du stjäl från jobbet. 
Svar på tråden Rejält utskälld av chefen