Inlägg från: Anonym (Tjuv?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjuv?)

    Rejält utskälld av chefen

    Det är väl självklart att chefen har rätt att göra så? Det du gjort räknas som stöld! Du har en anställning i butiken och genom det är du ansvarig för att kassan stämmer. Har du givits detta ansvar så finns det regler som du måste följa. Det förstår du säkert själv.

    Det som K A N S K E hade varit ok, beroende på rutinerna och om du har en förstående chef, är att du kontaktar hen och ställer en fråga om huruvida det är ok att du lånar 100kr från kassan av vilket skäl det nu må vara. I FÖRVÄG! Du skriver en skuldsedel som du lägger i kassan. Du ber chefen att skriva på skuldsedeln nästa gång hen är i butiken så att hen har gett sin signatur och att ni båda är överens om när återbetalning skall ske. Sen lägger du tillbaka 100kr den 25e och skuldsedeln rivs.
    Finns dock ingen rättighet för dig att få hjälp av din chef på detta sätt men jag har varit med om att man gjort så i närbutiker där jag varit arbetsledare. Vid ENSTAKA fall. 

  • Anonym (Tjuv?)
    Anonym (Citron) skrev 2021-02-22 12:04:21 följande:
    Har aldrig gjort så innan och jag tänkte att det var småpengar som bara skulle saknas några få dagar. Inget som skulle skada butiken direkt. Var dock inte med på det samtalet idag där hen vrålade halsen av sig...
    Men småpengar, hallå. Jag förstår att man kan tänka så. Men butikens pengar är inte dina pengar. För mig (som varit chef) är det inte värdet det handlar om, det handlar om vad som är rätt och fel och moral och de bitarna.
    Jag vill inte ha medarbetare som inte är noggranna och har koll på saker och ting, ena dagen "lånar" man lite från kassan vilket är fel, även om man lägger tillbaka pengarna nästa dag. Nästa gång är det större grejer man tar sig friheten för...
  • Anonym (Tjuv?)
    Anonym (Citron) skrev 2021-02-22 16:52:05 följande:

    Bara gråter nu. Chefen har mailat mig och skrivit att jag inte är välkommen tillbaka. Fast jag har swishat chefen det jag lånade tidigare idag. Lånade av en granne för att betala chefen. Men icke. Finns det inget facket skulle kunna hjälpa mig med? :(


    Du har gjort fel så det är inte så mycket facket kan göra i själva sakfrågan. Däremot kan de hjälpa dig att se till så att allt går rätt till. Om det finns uppsägningstid, innestående lön, intjänad semester etc som ska tas hänsyn till.
    Och jag håller med dem som skrivit att det inte handlar om summan, det handlar om förtroendet.
Svar på tråden Rejält utskälld av chefen