• Anonym (Citron)

    Rejält utskälld av chefen

    Jag har gjort ett jättemisstag på jobbet. Det är så att jag arbetar i en lite mindre butik. Det är jag, chefen och en till som arbetar i den. Grejen var den att jag var ansvarig för stängningen igår med kassaräkning och allt vad det innebär. Min son som är 13 år ville ha matpengar att kunna handla för på McDonalds idag, och då jag inte har pengar till det lånade jag från jobbets kassa och gav till sonen som idag tog paus från skolarbetet och cyklade till McDonalds (för att hämta hem, han åt inte där). Han har distansstudier. Idag är jag ledig, och för en stund sen så hörde chefen av sig. Hen sa att det fattades pengar i kassan. Jag förklarade som det var varav chefen blir rosenrasande och skäller ut mig så jag börjar storgråta. Skulle ju såklart betala tillbaka den summan när jag får lön den 25, men chefen gick inte med på det och hotade med att ge mig sparken. Kan man göra så som chef? Kan jag inte få chans att betala tillbaka pengarna den 25 först innan hen gör det? Vet inte vad jag ska ta mig till...behövde skriva av mig. Och jo förresten, sonen hade lov förra veckan.

  • Svar på tråden Rejält utskälld av chefen
  • LillaTjockaBertil
    Anonym (Citron) skrev 2021-02-22 12:16:23 följande:

    Ska kontakta facket och se om de kan hjälpa mig på något sätt.


    I det här fallet tror jag inte att facket kan rädda dig om din chef väljer att sparka dig. Det de däremot kan göra är att säkerställa så att allting går rätt till vid eventuellt avsked så det är inte fel att kontakta facket ändå.
  • Anonym (Sara)

    Ja, det var dumt gjort och nu riskerar du avsked. Förtroendet från arbetsgivaren är helt förbrukat. Har du a-kassa? Inkomstförsäkring?

  • Anonym (Toblerone)

    Googla på toblerone och mona sahlin så förstår du varför du inte kan göra så...

  • Anonym (Citron)
    Anonym (Sara) skrev 2021-02-22 12:30:37 följande:

    Ja, det var dumt gjort och nu riskerar du avsked. Förtroendet från arbetsgivaren är helt förbrukat. Har du a-kassa? Inkomstförsäkring?


    Ja jag har a-kassa och inkomstförsäkring. Är orolig dock för eventuella referenser om jag någonsin kan få annat jobb igen. :(
  • Anonym (Citron)
    LillaTjockaBertil skrev 2021-02-22 12:29:45 följande:

    I det här fallet tror jag inte att facket kan rädda dig om din chef väljer att sparka dig. Det de däremot kan göra är att säkerställa så att allting går rätt till vid eventuellt avsked så det är inte fel att kontakta facket ändå.


    Okej. Hoppas innerligt att chefen ger mig en andra chans.
  • Anonym (R)

    Chefen kom på dig. Hen kunde inte veta att du tänkte lägga tillbaka pengarna senare i veckan. Ska man ljuga måste det gå ihop, förstod du inte vad en kassaavstämning är och varför man gör den dagligen?

    Sen förstår jag inte varför du pratar som mycket om sonen, hans beteende och att han lov. Vad har det med ditt jobb att göra?

    Jag förstår chefen att denne blir förbannad. Det är en förtroendesak. Hur många andra tror du det finns som kan sköta ditt jobb i affären? Du är utbytbar. Snabbt.

    Är chefen snäll får du vara kvar, och då kommer dingo ögonen på dig.

  • Gameofthrones

    Du kommer inte få referens, det tror jag. Man ska absolut inte missbruka på arbetet.  Arbete är försörjning jobba gå hem. Inget där imellan. (men det är så jag är jobbar, går hem , alla är inte som mig jobbar som en myra, social mot mina kollegor- hemåt. Det är så man får ett förtroende för sina kollegor och sin chef. Det är väldigt viktigt att ha ett arbete idag. Och ha sin referens klockren.

    Men det va ju barnbidrag i fredags, vad hände där?

    Jo, jag vet det där inte ha pengar men fråga nån som man känner istället, eller sin chef om förskott. Då har man inte förstört förtroendet. 

    Det kommer nog ta ett tag innan man kan lita på situationen igen. Är din chef en person som ger andra chanss då har du tur. Men nu kommer det säkert mer kontroller med väktare som kollar kameran. Skickar ut civilare mm. 

  • Anonym (PFa)

    Fanns det ingen mat hemma? Hämtar inte din son mat från närmsta skola, det gör min?

  • Anonym (Z)
    Anonym (Citron) skrev 2021-02-22 12:08:04 följande:

    Har som sagt aldrig gjort så innan, och trodde det var okej med mindre småsummor. Kommer dock aldrig att upprepas. Men chefen är rosenrasande och jag vet inte vad jag ska göra, gjort är gjort. Anledningen till att jag gav sonen pengar till McDonalds är för att det annars skulle riskeras att ställa till en scen, vilket inte var passande just då. Dumt gjort jag vet. Kommer som sagt aldrig att göra om det.


    Förlåt, men är du inte riktigt klok?? Det är stöld och du får troligen avsked på grund av det. Hur kan man ens komma på tanken..? Jag förstår att din chef är rosenrasande. Så gör man bara inte.
Svar på tråden Rejält utskälld av chefen