Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Mina barn får bara någon veckas veckors sommarlov

    Om du inte har något annat alternativ så kan du ju inte göra på något annat sätt. 

    Menar du att de är lediga påsk, sport och höstlov då? Och så julen förstås. Det blir ganska lite ledighet för dem, men men. Det blir ca 4 veckor per år, lite mindre än en vuxen. Det är klart att även barn kan behöva vara lediga sammanhängande några veckor per år, men det kanske bara är det här året som du har det så här? 

  • Mrs Moneybags
    Tow2Mater skrev 2021-02-23 03:09:07 följande:
    Vilken forskning?

    Du vet i många länder har man kanske en eller två veckor semester per år?
    Bara för att andra länder har 2 v semester per år, betyder det inte att det är optimalt på något sätt. Det finns även människor i världen som har noll semester per år - i hela sitt liv. Det är som det är, av nödvändighet. Precis som för TS barn. 

    Det intressanta är att TS verkar helt nöjd, men ändå ställer frågan i ett internetforum. Det får mig att tro att det ändå skaver någonstans i henne. Men är man ensamstående så är man och det är inte mycket att göra. Personligen skulle jag hellre välja att jobba genom de korta loven - det är ju ändå några lediga dagar här och var kring påsk och nationaldag osv. Men var och en gör som den behagar. 
  • Mrs Moneybags
    Tow2Mater skrev 2021-02-23 14:55:58 följande:
    Kan du peka till denna "majoriteten av forskning" som ju tydligen anser alla utom ett fåtal priviligierade länder som Sverige inte får tillracklig vila? Jag har läst en massa gnäll om hur Svenskar mest blir stressade av att komma tillbaka till jobb efter sina långa semestrar. Skulle vara intressant att se forskningen.
    Var skrev jag något om forskning...? Du kanske svarade på fel inlägg? 
Svar på tråden Mina barn får bara någon veckas veckors sommarlov