Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Mina barn får bara någon veckas veckors sommarlov

    Om de har de bra på fritids och förskola så är det inte det minsta elakt. Eller inte med elakt än under resten av året. Man gör det man måste göra liksom och du fattar som vuxen de beslut som är bäst för hela familjen. Då är ju försörjningen och stabilitet inräknat. 

    Som barn till en ensamstående mamma tillbringade jag mycket tid på fritids på somrarna, MEN min mamma var superbra på att ta tillvara på somrarna ändå. Vi åt middag som picknick vid badsjön flera gånger i veckan efter fritids, gjorde utflykter på helgen, plockade smultron och blåbär och hade gökotta innan vi for iväg till fritids. Härliga sommarminnen - även utan sommarlov med ledigt.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (elaka morsan?) skrev 2021-02-22 18:27:13 följande:
    Det handlar inte om dålig fantasi. Jag märker ju också att de inte alls har lika stort behov att ta ett break från skolan och förskolan på sommaren, när det är mindre barn = mindre stök, än i terminerna.
    Och det är också jättestor skillnad på hur barn hanterar skola och förskola och uppbrott från rutinen. Har man en lugn vardag med tid för återhämtning och barn som trivs bäst med rutiner så är behovet av semester långt mindre än när de har en stressig vardag som de upplever som kravfylld och begränsande.
Svar på tråden Mina barn får bara någon veckas veckors sommarlov