• Mon 22 Feb 2021 20:15
    782 visningar
    13 svar
    13
    782

    Jobb intervju

    kamalyassine skrev 2021-02-22 19:51:04 följande:
    Hej 

    jag har en jobb intervju snart, men jag har en komplicerat situation, grejen är att jag har en syster som ska gifta sig och hon har bara mig hon bor i ett annat land och hon planerar gifta sig i juli jag behöver åka dit en hel månad och hjälpa henne, min fråga är får man säga i jobb intervju att man behöver vara borta en månad innan man har fått jobbet, jag tänker att det bäst och vara ärligt från början, men samtidigt chansen bli mindre att få jobbet.

    Jag förstår att du kommer från en annan kultur. För mig som är uppvuxen i Sverige är låter det helt vansinnigt att dels lägga en hel månad på att förbereda någon annans bröllop och dels riskera att inte få ett jobb man behöver på grund av någon annans bröllop. Om det skulle bli problematiskt för dig att åka ned, kan inte brudgummens släkt rycka in? Tänker att det låter som att det är ett stort bröllop som planeras, borde inte det finnas gott om andra människor som kan hjälpa till utan att riskera att mista chans till jobb. Tycker att din syster borde förstå.


    Sen tycker jag inte att du behöver säga redan under intervjun att du vill vara ledig en månad i juli OM inte nya jobbet varit tydliga att de behöver personal just över sommaren. Utan att du kan ta det när du eventuellt blir erbjuden jobbet. Då, om det skulle komma till kritan, behöver du göra ett val.
    1. Prioritera att ha ett jobb och eventuellt lämna återbud till din syster. Tycker det inte är något konstigt om du får en förändrad livssituation. Elller:


    2. Välja förberedelser till systerns bröllop över ett nytt jobb. Skulle din syster i så fall kompensera dig för bortfall av inkomst? Tycker du kan ta upp det med henne.

Svar på tråden Jobb intervju