• Tue 23 Feb 2021 06:45
    4813 visningar
    135 svar
    135
    4813

    Min sambo får mig att känna krav

    Går det verkligen att försörja sig själv och barn på en halvtidstjänst?

  • Tue 23 Feb 2021 11:26
    #31
    +1

    Jag måste ändå säga att jag tycker det är märkligt att en vuxen frisk människa som har ansvar för barn, tycker det är rimligt att bara jobba 50%. Ditt argument för att han har ett större ekonomiskt lass som faktiskt tryggar ditt och barnens boende är att ditt lass är att leva med den otryggheten det innebär att inte ha rätten till boendet om nåt händer. Det är just det där jag hänger upp mig på. Som mamma har man en skyldighet att skapa ett tryggt liv för barnet. Att medvetet välja den otryggheten som du anser vara ditt Lass att leva med, är ju ett val man kan göra om man bara har ansvar för sig själv. Men du har även ansvar för ett barn. Jättebra att trivas på sitt jobb, men arbete är först och främst till för att skapa försörjning och trygghet, särskilt om man har barn. Om man sen älskar sitt jobb är det en bonus. Men först och främst handlar arbete om stabilitet. En stabilitet som du väljer bort för ditt barn för att du endast har lust att jobba halvtid. Om ni nu har för avsikt att leva tillsammans och ha en framtid så tycker jag TS resonemang är barnsligt och förstår mycket väl hennes sambos missnöje.

    Om situationen är sådan att TS på grund av någon problematik däremot är oförmögen att jobba mer än halvtid så kan ni bortse från allt ovanstående då helt andra aspekter kommer in i bilden.

  • Tue 23 Feb 2021 14:07
    #38
    Anonym (F) skrev 2021-02-23 13:56:19 följande:

    Jag har hyfsad lön för att jobba 50% för jag jobbar natt, om jag klarar mig på 50% lön så tar jag väl ansvar för mitt barn. Alla har inte lån upp över öronen och det är ett val jag gjort. Min sambo har själv räknat ut vad han vill ha per månad och det betalar jag till honom, det var så vår överenskommelse var. Han bodde dessutom ensam här i huset över sex år innan jag kom in i bilden och med samma inkomst som nu. Nu får han dessutom halva sina utgifter betalda plus att det är jag som betalar all mat och sköter all städning, gräsklippning, snöskottning.


    Det var du själv som konstaterade att du väljer att sätta dig i en otrygg boendesituation genom att du tycker det är viktigare för dig själv att slippa byta jobb. Jag anser att det inte är ett val man får göra som förälder. Städningen har inget med den saken att göra.
  • Tue 23 Feb 2021 15:15
    #50
    Anonym (F) skrev 2021-02-23 14:33:19 följande:

    Jag förstår inte riktigt detta, jag betalar honom det han begärt av mig i månaden. Han har själv räknat ut vad han vill att jag betalar. Varför ska jag som inte äger huset ta ett lån på 60 000:- och skänka honom till en panna? Om det tar slut mellan oss så ska jag bara skänka honom dom pengarna. Då är han en utsugare, eller hur? Det ska väl vara rim och reson åt båda hållen eller?


    Å andra sidan är ju även du och barnet beroende av att pannan funkar...
Svar på tråden Min sambo får mig att känna krav