• Tue 23 Feb 2021 06:41
    834 visningar
    13 svar
    13
    834

    Missnöjd bebis

    Jag är en nybliven förstagångsmamma som har en dotter på 5,5 vecka. Har i princip noll erfarenheter av spädbarn/bebis. Min lilla tjej känns konstant missnöjd med något 80 procent av hennes vakna tid, ligger och gnäller/viftar/spänner sig/sprattlar argt/på vippen att börja gråta osv osv. Ska det vara såhär?! Blir otrolig att ngt är allvarligt fel. Hon tar nappen ibland å tillochmed då suger hon typ argt på den.

    Ngn som kan dela med sig med erfarenheter eller bara hjälpa mig att konstatera att det är så här det kan vara

  • Svar på tråden Missnöjd bebis
  • Tue 23 Feb 2021 10:21
    #7
    Gameofthrones skrev 2021-02-23 10:04:54 följande:

    Förstår att det är svårt med nya saker och graviditeten sen kommer det en baby.

    Jag fick en aha. Som jag inte har tänkt på.

    Bebis med en sådan sugreflex, är hungrig. Inlägget ovanför mig har rätt. 

    Du måste lära dig lyssna på barnets signaler, det är skillnader på deras läten. Man vet bara. Känner du ingen som har barn eller i samma årskull som ditt barn ni kan väl träffas gå på promenader? Ge varandra stöd?


    Dessvärre klent med folk i bekantskapen som har barn, coronan gör ju dessutom att vi varken har öppen förskola eller föräldrargrupp. Ska verkligen lära mig att tolka hennes signaler. Jag ammar henne, dessutom rätt ofta... Undrar om det är mjölken som inte räcker till. Ammar minst varannan timme, ibland mer. Nattetid inte lika ofta. Hon går upp i vikt som hon ska dock.
  • Tue 23 Feb 2021 10:24
    #8
    Anonym (7v bebis) skrev 2021-02-23 09:59:24 följande:

    Hej. Har en 7v bebis. Mitt tredje. Av erfarenhet vet jag att de tecknen du beskriver tyder på att bebisen är hungrig eller har ont i magen. När de spänner sig så huvudet lutat bakåt så att säga då är det oftast gaser i magen. Sök på magmassage på bebis. Pröva det o mata oftare. Min 7v äter hela tiden och mina andra två var likadana.. först när de var över 3mån kom vi in i rutiner att äta med några h mellanrum. Fram tills dess kunde de snutta o äta från o till hela tiden.

    Hoppas det löser sig för dig. Om bebis inte är hungrig kanske den bara vill vara i famnen hela tiden. Närhet är viktigt oxå. Köp en bärsele är ett tips..


    Gameofthrones skrev 2021-02-23 10:00:05 följande:

    Jaa, du har rätt! Fick en glödlampa ovanför huvudet! 


    Har köpt bärsele och där är hon väldigt lugn faktiskt. Jag får mata på ännu mera tolkar jag Det som efter att ha läst alla svar. Tack ????
Svar på tråden Missnöjd bebis