• Anonym (Särar­tsfemi­nist)
    Wed 24 Feb 2021 06:21
    1271 visningar
    48 svar
    48
    1271

    Hur ser ni feminister på detta?

    Som särartsfeminist så ser jag det som fullt naturligt att dela upp vissa sysslor. Tex. är män mindre äckelmagade än kvinnor, därför blir allt som rör avlopp, sopor, bajsblöjor, pott-träning och magsjuka mansuppgifter. Nu har vi inte längre blöjbarn och givetvis bytte jag bajsblöjor om han inte var hemma men när bägge var hemma så var det ett "mansjobb" eller "pappajobb".

    Jag har pga. detta inte något emot att vare sig göra avsevärt mer av det vanliga hushållsarbetet eller vara "hemmets projektledare" som många andra kvinnor klagar på. Jag älskar att vara "hemmets projektledare" och enhälligt bestämma över inredning, planering och sådant. Han kan ha synpunkter och önskemål men jag är projektledaren och har alltid sista ordet. Jag tar mer än gärna det ansvaret. Känner mig helt vilsen och får faktiskt ångest när vi har testat med honom som projektledare. 

    Män är bättre på fokuserade arbetsuppgifter och det som innebär tyngre fysiskt belastning pga deras kön. Så skruva ihop Ikea-möbel, rensa ur hår från duschbrunnen eller tunga lyft är mansjobb. Ha "många bollar i luften" och göra fler än en sak samtidigt är något vi är femtioelva gånger bättre på, därför är disk, städ och tvätt simultant något jag gör mest av.   

  • Anonym (Särar­tsfemi­nist)
    Wed 24 Feb 2021 07:34
    #18
    -1

    Förädraledigheten tog jag hela. Han ville vara pappaledig men nej på det. Mina dagar. Vill han ta det ifrån mig får han lära sig att krysta ut barn ur snoppen först.

  • Anonym (Särar­tsfemi­nist)
    Thu 25 Feb 2021 18:03
    #42
    Jemp skrev 2021-02-24 11:48:04 följande:
    Då måste du ha räty gamla barn om de föddes på den tiden dagarna automatiskt var mammans?

    Men jag vet sen tidigare att vi inte är överrens. Kan ju nöja mig med nu att det finns ingen som helst logik att anpassa sig till att du anser att "män är mindre kräsmagade" och fortsätter stoppa in folk i fack. Ha er uppdelning om ni är nöjda med det, men inse att den inte gäller som allmän sanning.
    Anonym (jag) skrev 2021-02-24 12:34:44 följande:
    Så hans dagar frös inne då? Eller körde du lite urkundsförfalskning och fejkade en överföring av dagar från honom till dig?

    När vi fick vårt barn så kunde man föra över allt utom 90 dagar. (Om jag kommer ihåg rätt) De förde han över till mig, han hade en kort föräldraledighet vid inskolningen för dagis, det var vad jag gick med på att släppa till honom. Resten ville jag ha. Han tjänade då lite bättre än mig (Nu ungefär samma) så det var bäst ekonomiskt med. Han ville vara pappaledig men jag ville vara mammaledig mer.   
Svar på tråden Hur ser ni feminister på detta?