Inlägg från: Anonym (Misstänker) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Misstänker)

    Hoarders

    Min mamma är lite åt det hållet. Gömmer inte mat men maten i kylen är ofta gammal Spisen funkar till häften sedan åratal, stopp i diskhon. Trasig diskmaskin. Grejer överallt, finns ingen sittplats. Luktar illa. Städar aldrig. Går en glödlampa byts den inte ut. Lärare, pensionär nu. Misstänker ADD/Asperger nu faktiskt efter att min son fick diagnos. Hon släpper inte in mig sedan några år tillbaks. 

  • Anonym (Misstänker)
    Anonym (Syster) skrev 2021-02-23 14:07:48 följande:
    Det låter också oroande. Men det verkar vara en större utmaning att jobba som lärare än att hålla ordning, med tanke på ADD/Asperger.... Men så kan man nog inte heller tänka. Är du säker att det inte är demens då? Eller har hon haft tendenser tidigare? 

    Det sägs också att negativa händelser, t.ex. dödsfall av nära anhöriga kan vara en utlösande faktor. Min syster hade också tendenser redan innan, men det tog riktigt fart när vår pappa dog och mamma började bli allt mer dement. 
    Kompletterar mitt inlägg.
    Hon är akademiker och började sitt vuxenliv som lärare. Arbetsförmedlare sista 20 åren. 
    Demensvarning nu absolut men tendenser att samla på sig/inte städa har jag sett hela livet. Det har hållits i schack tack vare pedantiska alkoholiserade män. Stryk av min pappa.  Spårade ur efter sista äktenskapet. Kronisk depression tror jag oxå kan vara en anledning. Svårt att komma igång och att vara social med andra har alltid varit svårt. 
    Vi har väldigt dålig kontakt.
  • Anonym (Misstänker)

    Under utredning av tonårig son känner jag alltså igen mycket från hur min mamma hanterat sitt liv och omgivning.

    Hon har oerhört svårt för att tänka i nya banor, förändring, utveckling är motigt. Kan inte duscha "som vanligt folk"  Städa, rensa, göra sig av med är för henne att bestiga berg i Foppatofflor. Kunde inte handla och förbereda veckans mat när vi hälsade på (jag bodde i Stockholm första åren hon var mormor.) Dammsög när gästerna kommit till min bröllopsmiddag. 

    Tyvärr spiller det över på hur hon är med oss barn och barnbarn. Eller inte är ska jag säga. Hon är inte mormor än efter 28 år. Vi bor grannar. Det går inte att umgås med henne, hon har aldrig varit barnvakt eller tagit en promenad med barnbarnen i vagn. Hon kan inte samspela med dom, visa intresse, fundera ut gåvor eller föreslå umgänge med 4 barnbarnen. Jag har hört i hela mitt liv att hon vet inte hur man är en mamma eftersom hennes aldrig lärde henne. Min mormor och morfar var underbara. 
    (Tyvärr anser hon sig oxå vara lite förmer än andra eftersom hon är universitetsutbildad)  Hör säkert inte hit men hon ser inte hur konstigt det blir eftersom hon i stort sett lever i misär. Hon är smart men ibland lite för smart, har noll koll på sociala koder. Höjer min syster till skyarna för hon är oxå utbildad lärare plus klassisk pianist. Jag är uska och har 4 barn. 

    Det här är inget jag kommer kunna ta upp med henne. 

    Jag förstår lite mer nu. Min pappa söp och har alltid fått skulden för de negativa delarna i vår uppväxt. Nu undrar jag om det även beror på att min mamma är lite annorlunda men det har hållits hemligt eller ingen har fattat. Leva med två alkisar  och dessutom fått stryk har bidragit. Hon sa till mig när jag var barn att det enda hon varit bra på  är att ligga med. Inte riktig vad man som barn ska behöva höra. Hon sa bara som det var hon...

    Hon lever i två rum och kök för det är så mycket saker i resten av huset. 

    Jag ber om ursäkt för  att jag kapade tråden. 
    Mvh.
    Vuxet barn till en lite annorlunda mamma

  • Anonym (Misstänker)

    Det funkar med påminner mig hela tiden om att hon är annorlunda och att hon är oförmögen att vara mormor. Jag är 54 år och hennes barnbarn 18-28. 


    Anonym (Syster) skrev 2021-02-23 21:46:50 följande:
    Ingen fara, men din mamma låter egentligen mer som autism-spektrum. Hon verkar också verkligen gilla sina grejer. Min syster gjorde snarare allt för att inte verka udd och kunde anpassa sig där. Vi hade också en knepig morsa och jag har själv gått i terapi för det. Men jag har stått på egna ben och flyttat långt ifrån. Syrran bodde i samma hus och var alldeles för beroende av föräldrarna. För dig verkar det inte vara så bra heller att bo granne med din mamma. 
  • Anonym (Misstänker)
    Anonym (Syster) skrev 2021-02-23 21:37:40 följande:

    Jag kan sammanfatta lite vad jag hade läst om personligheten, som jag tyckte stämde så exakt på min syster. Det var att personen är mycket negativ mot all inblandning, får panik om någon vill åtgärda situationen. Personen har svårt att lösa problem, svårt att organisera saker, isolerar sig ifrån andra människor, De ersätter dessa kontakter med en förkärlek med sina saker som de samlar på. 


    Allt stämmer på pricken till 100 % med min mamma. Även trasiga saker. 
Svar på tråden Hoarders