• Anonym (Undra­r)
    Tue 23 Feb 2021 17:00
    159 visningar
    37 svar
    37
    159

    Skrivit på skilsmässa-”kräver” ändå sex

    Hon och Han har varit gifta många år. De har barn tillsammans, hem, bil.. ja hela köret.

    Efter många motgångar har de beslutat sig gör att gå skilda vägar. Inte för att kärleken tagit slut utan för att omständigheter gjort att de tagit detta beslutet. Omständigheterna är till hennes nackdel.

    Till problemet.. Han tjatar om sex... tjat tjat tjat...

    hon jobbar till sena kvällar och är ibland inte hemma förrens närmre midnatt. Hon vill inte komma hem för att hon inte vill höra tjatet. Även om de sover i separata sovrum så är plinget från ett sms alltid i luften. Stress, press.. våldtäkt.

    Han säger att hon inte får komma in i ?hans? hus om hon inte har sex med honom. Får inte träffa sina barn osv. Hon blir känslomässigt utpressad.

    Hon har inga nära vänner, ingen familj.. ingen att finna stöd hos. Är dessutom invandrad och dålig på språket och vilka rättigheter hon har.

    Vad har ni för råd till den här kvinnan? Hon har inga pengar till ny bostad förens skilsmässan gått genom. Hon måste alltså bo kvar med honom tills vidare.

  • Svar på tråden Skrivit på skilsmässa-”kräver” ändå sex
  • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
    Tue 23 Feb 2021 17:33
    #11

    Så vida jag vet så går hon med på att ha sex med honom för att hon inte kan (?) säga nej. Eller känner sig tvingad att säga ja (?).

    Hon är rädd att mista sina barn. Därför vägrar hon att blanda in myndigheter. Kanske kan jag få henne att ringa en kvinnojour dock.

  • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
    Tue 23 Feb 2021 18:16
    #19
    Jemp skrev 2021-02-23 17:37:30 följande:

    Man har inga skyldigheter att ha sex med sin exman (eller man) och det är inget man förlorar vårdnaden för.

    Vem är du i sammanhanget? Kan du hjälpa?


    Vi arbetar ihop ibland. Och ibland, när det är sent, så kör jag henne hem eller en bit hem. Det har jag gjort i många år och har träffat mannen flera gånger. Han verkar utåt sett en vanlig person. Trevlig och snäll till första anblicken. Han har nog behandlat henne väl i övrigt förutom nu. Det är nästan som att han vill göra henne illa för att hon gjort honom illa.

    jag är som sagt en utomstående men jag vill såklart hjälpa dom båda.
  • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
    Tue 23 Feb 2021 18:23
    #21

    Vill även tillägga att i hennes ögon är det nog inte våldtäkt. En våldtäkt för henne är en ?okänd förövare ute i en ödslig park typ?. Den klassiska synen på en våldtäkt. Jag personligen anser att han våldför sig på henne. Både fysiskt och psykiskt. Jag har lagt mina egna värderingar i trådstarten ser jag.

    Jag vet inte heller om jag ska lägga energi på att försöka få henne att förstå det, eller bara lägga energin på att hjälpa henne praktiskt därifrån fortast möjligast?

    Jag menar... ,det låter oerhört dumt, men det man inte vet har man inget ont av... om hon inte tycker att hon blir våldtagen så är det kanske bättre för hennes psyke att inte få veta?!

    Att istället stärka hennes självkänsla och hjälpa henne att gå vidare i livet. Få träffa barnen osv..

    Jag tänker högt.. ni får gärna fylla på diskussionen

  • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
    Wed 24 Feb 2021 09:19
    #28

    Jag körde henne hem efter jobb igår. Försökte luska vad som ligger bakom och fick då veta att anledningen till skilsmässan är för att hon förfalskat hans signatur. Detta har han inte polisanmält. Nu förstår jag varför hon är rädd för att blanda in myndigheter. Det är antagligen därför som han är så elak mot henne och utpressar henne. Åh vilken soppa!

    Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra nu, om jag ska göra nått? Hur mycket tyngd ska jag ta på mig? Vart går gränsen liksom ;/

Svar på tråden Skrivit på skilsmässa-”kräver” ändå sex