• Anonym (Dum?)
    Tue 23 Feb 2021 17:08
    79 visningar
    16 svar
    16
    79

    Rimlig reaktion på mattefråga?

    Jag sitter med en arbetsuppgift jag vanligen inte gör. Dels arbetar jag i excel och så skulle jag räkna ut en procentuell ökning i excel. Jag gjorde uträkningen, men det var sent på eftermiddagen och jag var trött, så jag ville dubbelkolla med min man, som är mycket skarp i matte, om det stämde. Min man är ledig idag, så jag störde inte i hans arbete.

    Till min förvåning vägrade han svara. Istället gick han på om hur chockad han var över min okunskap. Jag borde genast prata med min chef om att jag behöver andra arbetsuppgifter och att jag genast ska be någon annan göra detta. Vidare var han besviken över hur hans skattepengar hanteras (jag jobbar inom offentlig förvaltning) Det är mycket låg nivå på mina kunskaper, menade han.

    Jag tog mycket illa vid mig av hans sätt, vilket jag också sa till honom. Han vägrar dock be om ursäkt och vidhåller att jag är djupt okunnig om jag behövde hjälp med detta.

    Jag har en god utbildning, har nu en specialistroll och alltid klarat mig bra i arbetslivet, så jag blev oerhört besviken på min man.

    Allvarligt, var det en rimlig reaktion?

  • Svar på tråden Rimlig reaktion på mattefråga?
  • Anonym (Dum?) Trådstartaren
    Tue 23 Feb 2021 22:32
    #14

    Nej, så här brukar han inte prata med mig. Han är förvisso ingen pedagog och kan lätt bli lite frustrerad när andra inte förstår lika snabbt som han, men absolut inte så här. Tyvärr har min man egenheten att han absolut inte kan be om ursäkt. Istället erbjöds jag dock både glass och massage ikväll.

    Jag förstår att det är en överreaktion, antagligen på grund av annan anledning. Det tar dock inte bort det faktum att jag tog oerhört illa vid mig. Jag har alltid haft svårt med matte och inte heller stuckit under stol med det. Min man läste universitetskurser i flera ämnen, bland annat matte, redan första året på gymnasiet, men kan inte förstå att andra inte är lika skarpa. Han är konstaterat särbegåvad.

    Någon undrade om han kanske inte kan excel. Det kan han. Skulle min man vara otrogen skulle det vara med excel. Allt som går att ha där, har man där. Han bygger avancerade snurror för minsta projekt.

Svar på tråden Rimlig reaktion på mattefråga?