• Tjavgd

    Vad ska jag göra med min 2 åring?

    Jag förstår att det är vanligt att undra om sina barn har någon typ av diagnos eller överaktivitet pga. Trots osv. Men i mitt fall går det aldrig i perioder. Jag har en extremt överaktiv dotter på 2 år som ALDRIG är stilla förutom när hon sover, då går det inte att väcka henne.

    När hon var 7 månader börja hon resa sig, vid 8 månader gick ungen. Innan 1 års ålder klättra hon upp för våran över 1 meter höga säng, gick i trappor som vem som helst och klättra överallt utan att ramla (självklart ramlar hon ibland men hon är hemskt stabil). Vid 1 års ålder var förskolan häpna över att hon la svåra pussel, måla små saker i olika färger istället för att måla överallt och blanda färger. Innan 2 så måla hon perfekta hudvudfotingar och nu hjärtan. Allt detta görs samtidigt som hon hoppar upp och ner på stolen och vrider och vänder på sig.

    Nu är hon 2 1/2 hon cyklar utan stödhjul på 4 km promenader. När vi kommer hem ifrån detta är hon allt annat än trött. Jag tycker då att hon borde lägga sig ner ett tag på soffan och vila men där ligger hon knappt 30 sekunder. Andra i vår närhet märker också av denna envishet och överaktivitet, hon är en snäll kompis men folk har oftast svårt att orka med att vara barnvakt eller leka mer än en kort stund då hon är överallt.. på förskolan lär hon sova i separat rum för att hon genom att inte ligga still väcka dom andra.

    Jag har försökt aktivera henne mer, men 4 km cykling bör vara nog för en 2 1/2 åring och jag har även försökt ta det mer lugnt med henne, men detta är värst då kommer utbrotten. Jag är väldigt konsekvent och organiserad då jag jobbar inom psykiatri och lss och har ganska bra kunskap inom området ?överaktivitet?.

    Är det någon med likande erfarenhet som skulle kunna dela med sig om vad ni gjorde? Tips?

    Min dotter ska snart få ett syskon och jag vet inte hur jag ska orka... jag vill inte heller att detta ska drabba henne negativt i framtiden...

Svar på tråden Vad ska jag göra med min 2 åring?