• Anonym (man50­)
    Wed 24 Feb 2021 14:15
    994 visningar
    99 svar
    99
    994

    Lust / kommunikation ...

    New Dawn skrev 2021-02-24 12:14:28 följande:
    Just detta, känns ju så motbjudande. När/om man känner att mannens sexlust mest grundar sig på en allmän lust. Liksom att man egentligen har väldigt lite med det att göra. Det kan ju vara så att mannen ibland lika gärna (eller änu hellre) velat ha sex med någon annan (läs någon annan kvinnokropp)
    Det är iof precis lika motbjudande att en kvinna bara är attraherad av en man när han är ny och spännande, men när hon lärt känna honom på djupet då blir han nekant, trist och ointressant. Som om det enda som attraherar är nyhetens behag, ingenting med den egna personligheten att göra.

    Kvinnor som män borde anstränga sig mer i relationer för att hålla gnistan vid liv och att lära sig koppla samman sex med intimitet så att det inte bara dör ut efter några år. Annars är det ärligare att vara singel.
  • Anonym (man50­)
    Wed 24 Feb 2021 14:18
    #18
    Anonym (Delvis eget ansvar) skrev 2021-02-24 13:22:36 följande:

    Kvinna eller man, man kan alltid göra väldigt mycket åt sin egen sexlust.

    Det finns massor att studera på nätet om hur man kan gå tillväga, om man verkligen vill.
    Och det finns professionell hjälp att skaffa sig, om man verkligen vill.

    Å andra sidan är det väldigt mycket enklare att "samla bevis" för att man inte längre tänder på sin partner.
    Om man aktiv söker skäl och bevis för att man inte tänder på honom, att söka skäl till att allt är hans fel och finna argument till varför man inte tänder på honom, så är det väldigt enkelt att hitta sådana bevis och enkelt att inför sig själv rättfärdiga problemen.
    När man samlar bevis, observera att det kan ske underliggande och omedvetet, för att inför sig själv finna skäl och förklaringar så sker det helt naturligt att man samtidigt blundar för och förminskar alla bevis och skäl som pekar i en annan riktning.
    Detta är ett helt naturligt och mänskligt sätt att förhålla sig till ett problem.

    Men om man verkligen vill så finns det massor man kan göra för att försöka återskapa sin egen sexlust.
    Sannolikt behöver man ta ansvar för, och agera på ett sådant sätt, att man får med sig sin partner på tåget på ett bra sätt.
    Men det kräver mycket mera av en själv, ställer högre krav och innebär större ansträngning och ansvarstagande, än att välja den enkla vägen att samla bevis för att det är omöjligt.

    Som någon tidigare har skrivit så anses det ofta vara enklare att byta partner, särskilt när man skaffat sig själv alla bevis för att allt är hans fel och/eller att det är omöjligt att tända på honom.
    Inför sig själv anser man det bevisat då man har stor sexlust och underbart sexliv med sin nya partner.
    Men med stor sannolikhet kommer det återigen en dag då det blir lika som tidigare. Om man inte har löst sina egna problem så talar det mesta för att problemen så småningom återkommer igen.


    Det finns många inlägg här på FL som bekräftar det - ffa kvinnor som tröttnat, skaffat ny partner, och ett antal år senare tröttnat igen. Problemet är att om man inte vårdar sin relation och sexualitet så dör de ut av sig själva för de flesta.
Svar på tråden Lust / kommunikation ...