• Anonym (Berra­)
    Thu 25 Feb 2021 14:19
    1026 visningar
    99 svar
    99
    1026

    Lust / kommunikation ...

    Anonym (Hojja) skrev 2021-02-23 22:58:53 följande:
    Jag ( man ) och frugan båda 40 + har varit ihop i 22 år varav giftas i 12 år, 2 barn 18 och 15 år.
    Min fru har nästan ingen sexlust, inget intresse till närhet/ intimitet ( kramar, pussar, ta på varandra mm. När jag försöker närma mig med att ta på henne så ligger hon bara helt stilla.
    Mer än god natt puss och när vi går till jobbet puss på morgonen blir det i regel inte. Initiativet till sex tar jag 9 av 10 gånger. Arbetet hemma delas ganska 50/50 .. När jag försöker ta upp så blir hon bara sur, Har genom åren köpt lite sex leksaker i hopp om det ska mynna ut i något positivt men icke sa nicke...Att försöka fråga hur hon vill ha det i sängen för att kanske prova något nytt eller veta att man är " rätt ute " är bara glöm då bara blir sura miner. . Så efter 22 år så kan inte riktigt säga vad hon gillar och hur vill ha det i sängen.
    Försökt någon gång att vi kanske skulle kunna se på något erotisk ihop så blir det bara sura miner.
    Det är jävligt frustrerande med nästan obefintlig intimitet / närhet
    Själv klart är jag inte felfri själv ...
    Funderar på att föreslå terapi..
    Känner igen mig alltför väl i din beskrivning...
    he he...nä sexleksaker va ingen lätt nöt att knäcka...men när det visade sig att hon kunde komma/nå orgasm rätt lätt med hjälp av lite surr, så finns det en favorit hos min partner numera. Har lyckligtvis inga sura miner på det viset i relationen och det finns närhet för övrigt. Men sexbiten är inte så uppåt precis. Men det har i stort att göra med allt annat runt omkring som prioriteras. Men i ärlighetens namn vet inte jag heller vad som tänder min partner eller vad min partner tycker är skönt eller skönare än annat osv. Har väl en hel del att göra med att min partner inte gärna pratar sex och lust. Sen har min partner svårt att acceptera sin kropp. Bäckar små och avsaknaden av behov och nyfikenhet gör att det går väldans trögt.
  • Anonym (Berra­)
    Thu 25 Feb 2021 18:52
    #43
    Anonym (Trist) skrev 2021-02-25 07:29:59 följande:
    Nej jag tycker inte att sex är det yttersta sättet att visa att man älskar någon på. Jadu, att män njuter mer är väl ganska självklart, jag har aldrig fått orgasm vid sex men min man får det varje gång tex. Så ser det nog ut i många förhållanden.

    Har du/ni pratat om vad ni kan göra det skönt/skönare även för dig?
  • Anonym (Berra­)
    Tue 2 Mar 2021 11:40
    #57
    Anonym (Krinna45) skrev 2021-03-02 11:36:29 följande:
    Jag var så här i mitt äktenskap (som din fru är). Det hade inget med min man och göra, vi hade tillfredställande sex men jag var inte sugen helt enkelt.
    Nu sen ett par år är vi skilda och min sexlust och nyfikenhet är tillbaka. Tror helt enkelt att lusten saknades från min sida då vårt förhållande utvecklats i fel riktning o vi inte kunna hitta tillbaka. Jag älskade honom, men mer som en vän eller bror.
    intressant...hur menar du med att förhållandet/relationen utvecklades i fel riktning? Vad tror du hade kunnat gjorts annorlunda för att finna en lite mer rätt riktning? O varför tror du att lusten inte fanns där men nu finns där.
  • Anonym (Berra­)
    Tue 2 Mar 2021 12:52
    #59
    Anonym (Krinna45) skrev 2021-03-02 12:37:49 följande:
    Jag tror att det är en kombination av många faktorer.
    En del är nog att jag åt p-piller i många år som dödade sexlusten. Sen hjälper det inte med stressen av jobb, barn o vara familjens projektledare. Fanns ingen tid o ork att bara vara vi och vårda den delen. När den tiden sen började finnas lite mer igen så så gick det liksom inte och kicka igång det. Allt var så förutsägbart och vi var fast i våra roller. Lust bygger ju på spänning, kanske man bara inte är gjord att leva med samma person hela livet?

    Vet inte vad man kunnat göra annorlunda. Ibland kanske det bara är dags och gå vidare och få nya erfarenheter? Livet är för kort för och slösa bort. Det fungerade för oss iallafall. Dock var det inte ett enkelt beslut, vägen hit var lång.
    visst är det så...ibland tar det slut.
    Jo, det är ju sällan det är en sak som avgör utgången. Lever ihop med en partner som har svårt att släppa exempelvis jobb...har svårt att släppa andra saker som händer eller inte händer och utgår ifrån sig själv i mångt och mycket...alltså vad min partner tycker är rätt och fel...eller hur det borde vara osv. Bryr sig om andra en hel del och i vissa avseenden offras den nära omgivningen som ändå finns där. Jag är den som rakt igenom haft mest lust och har alltid sett möjligheterna...men har i viss mån (inte längre) inte förstått fullt ut. Inte förstått hur olika det kan vara. Inte förstått hur det faktiskt påverkar oss. Inte lätt att förändra dock. Vet inte om lust bygger på spänning...kan givetvis vara en del av det, men inte nödvändigtvis. Ser spänning mer som något man kan använda sig av för att spetsa till eller ta vidare från en grund. Allt som är nytt och som man gillar kan ju dock vara spännande och bli spännande. Lust för mig finns där i närvaron, i närheten, i engagemanget och tillsammans kan man göra det väldigt spännande...om man är öppna inför varandra.
  • Anonym (Berra­)
    Tue 2 Mar 2021 14:53
    #64
    Anonym (Krinna45) skrev 2021-03-02 14:43:39 följande:
    Jo, så är det nog att lusten sitter i närvaron och engagemanget. Men varför finns lusten till henne kvar då om hon inte är närvarande och engagerad i samma saker som du?

    Ibland måste man kanske stanna upp och utvärdera vad som är viktigt i livet och om man är påväg i samma riktning. Lätt att man lägger energi på fel saker och tar annat för givet.
    I mitt fall är det väl den sammanvägda helheten som gör att det ändå funkar. Partnern är närvarande och engagerad när det väl blir av, men visst hade det gärna fått vara mer och lite oftare :) I viss mån får man ju kompromissa med tänker jag. Sen blir det ju inte helt lätt när det gäller någon annan. Vi är ju olika. Frågan är när det tippar över...när olikheterna blir för stor om de blir det.

    Att man tar varandra för givet är nog tyvärr väldigt vanligt. Det som är viktigt för den ene just nu är lite viktigare för den andre lite senare och vise versa. Ibland kanske det till och med kan synka :) Olikheterna kan även vara en styrka tillsammans...och där är det rätt starkt i mångt och mycket...tyvärr alltför olika när det kommer till det intima som det är just nu. Men vad löser en separation kontra vad den ställer till med. För egen del räcker det inte riktigt med lite för låg frekvens och variation...men om 5 år kanske jag svarar annorlunda :)
Svar på tråden Lust / kommunikation ...