Inlägg från: Anonym (Noterar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Noterar)

    Lust / kommunikation ...

    Anders 386 skrev 2021-02-24 14:36:11 följande:

    Jag kan förstå att känslan inte är helt bra.

    Men det är lite mer komplicerat än så. Förutom att en man får sitt sexbehov tillfredsställt handlar det för mannen mycket om bekräftelse - man vill känna sig bekräftad av sin partner. För dom flesta män är det väldigt viktigt att känna att man fyller sin partners behov och att man är "efterlängtad" som sexpartner.

    Det handlar inte alls bara om att få sitt sexbehov tillfredsställt. Det är därför sexbristen kan knäcka en man rent psykiskt och få honom att må väldigt dåligt.


    Lägger märke till att allt du beskriver här handlar om saker som män vill få eller få ut av sen sexuella relationen. Tillfredsställt begär, bekräftelse, en bild av sig själv som en man som fyller sin partners behov.

    Alltså - inte att fylla sin partners behov (för behovet kanske inte är sexuellt i de här fallen, utan behoven kanske är behov av avkoppling, kravlöshet, njutning osv) Jag förstår att de inte står helt emot varandra, tvärtom, men jag tror detta är knäckfrågan i många sexlösa relationer - partnern som inte längre vill (oftast kvinnan men inte alltid) har gått i lås pga allt handlar om den andras behov, och att leverera det den andra starkt kommunicerar att den behöver.

    Och har det väl hänt så är det svårt att komma ur tror jag. Eventuellt med mycket terapi med sexolog, men jag tror ofta att det är slutet på relationen, iaf om det gått en tid av denna låsning.

    Kvinnor och män som tappat lusten längtar efter frihet, kravlöshet, att få vara sig själva utan press. Och efter njutning - de flesta har ju en aktiv egen onani samtidigt som de inte orkar möta sin partners pressande behov av att bli bekräftad som olika saker.

    Det är helt enkelt en väldigt svår ekvation.
Svar på tråden Lust / kommunikation ...