Inlägg från: Anonym (Krinna45) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Krinna45)

    Lust / kommunikation ...

    Jag var så här i mitt äktenskap (som din fru är). Det hade inget med min man och göra, vi hade tillfredställande sex men jag var inte sugen helt enkelt.

    Nu sen ett par år är vi skilda och min sexlust och nyfikenhet är tillbaka. Tror helt enkelt att lusten saknades från min sida då vårt förhållande utvecklats i fel riktning o vi inte kunna hitta tillbaka. Jag älskade honom, men mer som en vän eller bror.

  • Anonym (Krinna45)
    Anonym (Berra) skrev 2021-03-02 11:40:19 följande:

    intressant...hur menar du med att förhållandet/relationen utvecklades i fel riktning? Vad tror du hade kunnat gjorts annorlunda för att finna en lite mer rätt riktning? O varför tror du att lusten inte fanns där men nu finns där.


    Jag tror att det är en kombination av många faktorer.

    En del är nog att jag åt p-piller i många år som dödade sexlusten. Sen hjälper det inte med stressen av jobb, barn o vara familjens projektledare. Fanns ingen tid o ork att bara vara vi och vårda den delen. När den tiden sen började finnas lite mer igen så så gick det liksom inte och kicka igång det. Allt var så förutsägbart och vi var fast i våra roller. Lust bygger ju på spänning, kanske man bara inte är gjord att leva med samma person hela livet?

    Vet inte vad man kunnat göra annorlunda. Ibland kanske det bara är dags och gå vidare och få nya erfarenheter? Livet är för kort för och slösa bort. Det fungerade för oss iallafall. Dock var det inte ett enkelt beslut, vägen hit var lång.
  • Anonym (Krinna45)
    Anonym (Berra) skrev 2021-03-02 12:52:18 följande:

    visst är det så...ibland tar det slut.

    Jo, det är ju sällan det är en sak som avgör utgången. Lever ihop med en partner som har svårt att släppa exempelvis jobb...har svårt att släppa andra saker som händer eller inte händer och utgår ifrån sig själv i mångt och mycket...alltså vad min partner tycker är rätt och fel...eller hur det borde vara osv. Bryr sig om andra en hel del och i vissa avseenden offras den nära omgivningen som ändå finns där. Jag är den som rakt igenom haft mest lust och har alltid sett möjligheterna...men har i viss mån (inte längre) inte förstått fullt ut. Inte förstått hur olika det kan vara. Inte förstått hur det faktiskt påverkar oss. Inte lätt att förändra dock. Vet inte om lust bygger på spänning...kan givetvis vara en del av det, men inte nödvändigtvis. Ser spänning mer som något man kan använda sig av för att spetsa till eller ta vidare från en grund. Allt som är nytt och som man gillar kan ju dock vara spännande och bli spännande. Lust för mig finns där i närvaron, i närheten, i engagemanget och tillsammans kan man göra det väldigt spännande...om man är öppna inför varandra.


    Jo, så är det nog att lusten sitter i närvaron och engagemanget. Men varför finns lusten till henne kvar då om hon inte är närvarande och engagerad i samma saker som du?

    Ibland måste man kanske stanna upp och utvärdera vad som är viktigt i livet och om man är påväg i samma riktning. Lätt att man lägger energi på fel saker och tar annat för givet.
Svar på tråden Lust / kommunikation ...