Inlägg från: Anonym (tröttnat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tröttnat)

    Lust / kommunikation ...

    New Dawn skrev 2021-03-02 16:40:47 följande:
    Jag förstår att denne man blev hjälp i sitt specifika problem som verkar väldigt knutet till visuell tändning i samband med sex. Inget fel i att han blev hjälpt på detta sätt.

    Det jag reagerar på är att DU överhuvudtaget VÄLJER detta exempel som svar till Anders när han pratar om hur känslor styr oss. Jag anser fortfarande att det exemplet ger en mycket förenklad bild av sex, kärlek och attraktion i långa relationer. Det är inget missförstånd. Det är min åsikt som troligen grundar sig på vår olika syn på sex och attraktion.

    Jag har pratat med många om detta och jag uppfattar att det ofta är så att man önskar att man älskade och åtrådde sin partner. Dvs man skulle vilja att man ville, men innerst inne kanske känslorna saknas och man vill egentligen inte.

    Drivkrafter bakom att man "skulle vilja att man ville" är ofta att man känner ansvar för sin partner, för sitt äktenskap, för barnens bästa osv. Detta leder inte sällan till att man töjer på sig och försöker långt mer än vad som känns bra. Man gör det för att det är det är enklast.( Har sex, närhet, umgås och stannar i relationen ) Det känns jobbigare att tex skiljas, men så kommer man till en gräns då skilsmässan, trots allt det jobbiga, känns värt det.

    Motståndet att stanna har blivit högre än att skiljas. Här befinner sig ett stort flertal och då finns varken lust, kraft eller vilja att åter en gång försöka jobba på attraktion och lust. Batteriet är ofta för urladdat. Däremot finns det så klart andra lägen där man kan hitta tillbaka, jobba på lust och attraktion, men det är verkligen inget man kan förutsätta.

    Ang terapier är det inte så ovanligt att människor går med på terapi för att visa för partnern, barnen och omvärlden att man"gjort allt", men ibland vet personen att det inte kommer leda till något. Jag uppfattar att det inte är så ovanligt.... men det låter bra. Lite som ett skådespel. Ibland mer medvetet, ibland mindre medvetet.
    Om man inte vill gå i parterapi bör man i alla fall anstränga sig för att lösa problemet och kommunicera tydligt på ett annat sätt. Det duger inte att stoppa huvudet i sanden när partnern försöker närma sig frågan. Jag har själv erfarenhet av en partner som betett sig så trots att jag många gånger tagit upp problemet på ett lugnt och vänligt sätt, och jag har på FL läst om flera liknande fall där den som inte vill ha sex blockerar alla försök till seriös diskussion. 
  • Anonym (tröttnat)
    New Dawn skrev 2021-03-03 18:56:38 följande:
    Ja absolut. Oavsett vad, måste man möta den andre och berätta hur man tycker man ska gå vidare med relationen.

    Ett bra sätt är att inleda med att fråga hur partnern tycker om relationen. .

    Om det inte ger något, så tycker jag att den som inte trivs ska säga typ "Jag trivs inte i relationen som den är. Hur tycker du vi ska gå vidare". Om man inte får svar. Fråga samma en gång till. Om den andre tex säger "jag tycker det är bra". Fråga i så fall "tycker du inte att det är viktigt vad jag känner då" Om partner försöker få det till att det bara handlar om sex, så svara att det är så mycket mer. Att man saknar den andre, att man inte känner sig älskad.
    Jag har flera gånger sagt ungefär som du skriver, att jag inte trivs och känner mig tagen för given. Men det är verkligen som att tala till en vägg, han vill inte förstå mig och det har fått mig att tappa tålamodet. Jag har därför kommit fram till att det är bäst för oss att separera och håller på att förbereda mig mentalt för det.
  • Anonym (tröttnat)
    Anonym (man 48) skrev 2021-03-03 17:12:27 följande:

    Därför ska man heller inte krusa en kvinna som håller på så där. Det bästa man kan göra är att skaffa en ny kvinna och sedan göra slut samt flytta när hon förstått att man gått vidare. Just i den ordningen eftersom det är i den ordningen hon hanterat problemet. Hon har ju i praktiken gjort slut utan att säga något. Gör man så, förtjänar man att råka ut för samma sak. 


    Jag är förvisso kvinna med en man som inte vill. Jag har inget till övers för otrohet utan tycker att det är bäst att lämna innan man träffar andra. Det har funnits tillfällen då jag kunnat falla för frestelsen men inte gjort det eftersom jag vet att jag skulle ångra mig efteråt. I längden tror jag dock att det blir ohållbart att hålla fast vid någon som inte vill ha en samtidigt som man vet att det finns andra som är intresserade.
  • Anonym (tröttnat)
    New Dawn skrev 2021-03-03 20:12:30 följande:
    Anonym (tröttnat) skrev 2021-03-03 19:51:47 följande:

    Jag är förvisso kvinna med en man som inte vill. Jag har inget till övers för otrohet utan tycker att det är bäst att lämna innan man träffar andra. Det har funnits tillfällen då jag kunnat falla för frestelsen men inte gjort det eftersom jag vet att jag skulle ångra mig efteråt. I längden tror jag dock att det blir ohållbart att hålla fast vid någon som inte vill ha en samtidigt som man vet att det finns andra som är intresserade.


    Han kanske inte "blir en vägg" av rädsla. Han kanske tycker det är läskigt att tala om så allvarliga saker.

    Eller så tycker han det är bra att du tar steget till skilsmässa.

    Vad saknar du ifrån honom?

    Är det främst sex det handlar om, eller mer?

    Har han någon gång förklarat varför han inte vill ha sex, hur han känner inför erat sexliv?
    Han har sagt att han visst vill ha sex, men när jag tagit initiativ har jag oftast fått nobben så jag har slutat försöka och då har det blivit slut med sexet. När vi haft sex har han inte heller brytt sig särskilt mycket om min njutning. Jag har förutom sexlivet även avstått från andra saker för hans skull, så jag känner mig utnyttjad eftersom jag inte tycker att jag får den uppskattning jag förtjänar av honom. Jag är trött på att bara anpassa mig jämt och inte bli åtrådd.
  • Anonym (tröttnat)
    New Dawn skrev 2021-03-04 08:41:54 följande:
    Det skulle ju kunna vara så att han får prestationsångest. Att han faktiskt vill, men känner sig otillräcklig och inte kan. Det kan ju vara så att han tappat självförtroende även när det gäller din njutning? I så fall kan det ju hjälpa om du får honom att förstå att han inte tex behöver få stånd. Att han bara ska njuta. Vem vet, det kanske känns jättejobbigt för honom att inte vara den manlige och potente mannen han vill vara.

    Älskar du honom längre? Inget konstigt om du inte gör det. Vill du jobba med honom? Som jag förstår det känner du dig inte älskad. Vet han det?
    Han har aldrig haft problem med potensen när vi har haft sex och jag har försökt att fokusera massor på hans kropp och njutning men när han inte vill göra detsamma för mig så tröttnar man. Jag ger t.ex. gärna oralsex men han vill inte ge mig det, vilket i och för sig varit ok om han hade gillat att ge mig njutning på andra sätt, men han visar inte särskilt mycket intresse för det.

    Jag tror tyvärr att jag tappar motivationen för att försöka hitta tillbaka till varandra. Det finns dessutom en annan man som visar intresse för mig och jag känner att jag måste kämpa en del för att stå emot frestelsen, så det är nog inte hållbart i längden att leva som jag gör.
  • Anonym (tröttnat)
    New Dawn skrev 2021-03-04 09:29:29 följande:
    Varför stannar du?
    Jag har ju skrivit att jag förbereder mig mentalt på att lämna. Jag skulle tro att många som är i en liknande situation som jag och ts till slut blir attraherade av någon annan och då antingen är otrogna eller lämnar.
  • Anonym (tröttnat)
    New Dawn skrev 2021-03-05 09:47:43 följande:
    Jag förstår och jag förstår att det tar tid att mobilisera mod och kraft.

    Ärligt talat.... Har han någon chans? Om han börjar ta sexuella initiativ. Är det honom du vill ha?
    Kanske att han skulle ha en chans om han gjorde en helomvändning och visade en verklig förändring. Men det är inte så troligt att det kommer att hända. Jag har åsidosatt mina egna behov så länge nu att jag känner att jag inte orkar mer.
Svar på tråden Lust / kommunikation ...