Inlägg från: Anonym (man 48) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Lust / kommunikation ...

    Könen har ju olika förutsättningar. Man läser om incels medan andra har brist på sex i förhållandet.


    Jag kanske har fel men kvinnor lever väl i en tillvaro där deras skönhet eller brist på sådan avgör väldigt mycket viken ställning och inflytande de får. Attraktionen kopplas väl till mycket andra saker som värde, uppmärksamhet och respekt. Inte att den avgör allt men att deras sexualitet blir viktig på många andra områden än i just sexlivet med en partner.


    Är sexualiteten ett maktmedel man kommunicerar med så kanske det blir svårare att visa sig öppen och visa sig behövande med. 


    Att dom upplever motvilja mot att ha sex är väl en annan sak än att ha lägre lust. Som man offrar jag ju mig ibland och gör sexuella närmande även om jag skulle tycka det är enklare att onanera om jag har egna behov. Jag förstår ju att hon vill känna sig åtrådd ibland. 


    Omvänt kan jag förstå TS eftersom det inte bara verkar vara att han vill få ligga vilket ha verkar få. Han vill även känna sig åtrådd och bekräftad sexuellt. Tror att vi män förväxlar det behovet med ren drift. Ärligt så tror jag män som väljer att gå till prostituerade lurar sig själva där. Viljan att få bekräftelse finns men de är ju inte åtrådda så de får bara tömma sig. Kanske är makten de har med sitt kapital lite tillfredsställande men det måste krävas en del självbedrägeri för att känna sig bekräftad på det sättet tror jag. I vilket falla så märker ju TS att hon inte är så intresserad även om hon låter han ligga ibland.


    Att man inte tänder efter ett tag på sin partner tror jag betyder att man har svårt för att ge sig hän åt nära relationer. Somliga män och kvinnor kan bara känna lust när de är i en ny relation. Efter några år så börjar de hitta små fel och brister hos in partner (och troligen hos sig själva). Detta blir för jobbigt att hantera så då stänger de av eller skaffar en ny partner.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (tröttnat) skrev 2021-03-03 08:09:18 följande:
    Om man inte vill gå i parterapi bör man i alla fall anstränga sig för att lösa problemet och kommunicera tydligt på ett annat sätt. Det duger inte att stoppa huvudet i sanden när partnern försöker närma sig frågan. Jag har själv erfarenhet av en partner som betett sig så trots att jag många gånger tagit upp problemet på ett lugnt och vänligt sätt, och jag har på FL läst om flera liknande fall där den som inte vill ha sex blockerar alla försök till seriös diskussion. 

    Därför ska man heller inte krusa en kvinna som håller på så där. Det bästa man kan göra är att skaffa en ny kvinna och sedan göra slut samt flytta när hon förstått att man gått vidare. Just i den ordningen eftersom det är i den ordningen hon hanterat problemet. Hon har ju i praktiken gjort slut utan att säga något. Gör man så, förtjänar man att råka ut för samma sak. 

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (tröttnat) skrev 2021-03-04 17:01:26 följande:
    Jag har ju skrivit att jag förbereder mig mentalt på att lämna. Jag skulle tro att många som är i en liknande situation som jag och ts till slut blir attraherade av någon annan och då antingen är otrogna eller lämnar.
    Ja eller så blir man själv lämnad när partnern gått och kärat ner sig i någon. Då ångra man sig surt att man fann sig och inte var den som gick vidare först. Det händer en del av oss.
Svar på tråden Lust / kommunikation ...