• Wed 3 Mar 2021 19:18
    1004 visningar
    99 svar
    99
    1004

    Lust / kommunikation ...

    New Dawn skrev 2021-03-03 18:56:38 följande:
    Ja absolut. Oavsett vad, måste man möta den andre och berätta hur man tycker man ska gå vidare med relationen.

    Ett bra sätt är att inleda med att fråga hur partnern tycker om relationen. .

    Om det inte ger något, så tycker jag att den som inte trivs ska säga typ "Jag trivs inte i relationen som den är. Hur tycker du vi ska gå vidare". Om man inte får svar. Fråga samma en gång till. Om den andre tex säger "jag tycker det är bra". Fråga i så fall "tycker du inte att det är viktigt vad jag känner då" Om partner försöker få det till att det bara handlar om sex, så svara att det är så mycket mer. Att man saknar den andre, att man inte känner sig älskad.

    Tror du inte att de flesta par faktiskt försöker prata med varandra om sådant långt innan det når en sådan nivå?


    Jag tror konstanta avvisanden eller passivitet och ovillighet att prata påverkar ganska mycket. Den som blir utsatt jag ju tappa självkänslan och kraften att gå vidare om den slösar för mycket energi på det. Det är ju rena självskadebeteendet och jag tror få skulle rekommendera en kvinna att krypa så för en man som blockerar alla möjligheter till seriösa samtal.  


    Självklart så är det ju läge att prata om paret ger varandra respons men det verkar ju inte vara så för många. 


     

  • Wed 3 Mar 2021 20:50
    #90
    New Dawn skrev 2021-03-03 19:59:12 följande:
    Jag känner till väldigt många personer som faktiskt aldrig talat i klarspråk, så nej på det sätt jag beskriver ovan tror jag inte så många kommunicerar, faktiskt.

    Just att säga så lugnt och konkret vad det handlar om och ställa frågor om hur den andre tycker att man ska gå vidare.

    Detta är verkligen inte att krypa. Det är att få den andre att ta ställning.Det är inte ett självskadebeteende. Det är att stå upp för sina behov och sina känslor. Det är ett sätt att gå vidare. Ta tag i fortsättningen. Det blir tydligt om den andre inte är samarbetsvillig och lättare att ta nästa steg som ju oundvikligen blir att separera.
    Då håller jag med!
Svar på tråden Lust / kommunikation ...