Inlägg från: Anonym (ooo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ooo)

    Hur mycket kostar din mens varje år?

    Jag har inte funderat på kostnaden faktiskt men jag använder Tampax. En ask räcker till två menstilfällen ungefär (har sällan mens mer än 3 dygn, förstår att jag inte är en "storblödare"). Kan kostar lite olika på olika butiker men ca 30 kr X 6 kartonger = 180 kr + att jag köper nån kartong trosskydd men det går åt max 2 sådana askar per år för jag använder dem inte speciellt mycket. De kostar ca 20 kr/st.
    Så för mig totalt ca 220 kr. 
    Men sen tillkommer värktabletter för jag brukar kunna behöva en del, främst i starten på mensen, då jag kan må rätt sunkigt. Ingen aning om hur mkt, men jag lägger på en hundring/år på summan + att det ibland, vissa månader går åt fler tamponger än genomsnittet. 
    Så åtminstone 320 kr/år. 

    Har testat menskopp. Använde den säkert ett år i alla fall, innan jag gav upp. Det var kladdigt och blodigt när jag tog ut den, för jag lyckades sällan ta ut den så där elegant utan fick blod på fingrarna. En gång var det som om den hade fastnat, det var som ett vacuum och jag fick verkligen kämpa för att få ut den. Det var ett väldigt jobbigt tillfälle. Ett tredje tillfälle var jag på en offentligt toalett, var hård i magen och klämde i så hårt så att menskoppen flög ur! Så nej, det var för kämpigt för mig. 

  • Anonym (ooo)
    riboflavin skrev 2021-02-24 11:58:13 följande:

    Har vänner som använder 12-15 kvalitetsbindor per dag under mens, tror de pratar om att en mens"vecka" kostar runt 300 kr, dvs 10 gånger mer per månad än jag lägger per år.


    Hur kan de använda så många bindor på ett dygn? Det är ju i princip en i timmen all vaken tid (utgår från at de inte går upp och byter på nätterna)? Tror de att de måste byta så fort det kommit en droppe? När jag var yngre och använde bindor så använde jag ca 5-6/dygn. 
Svar på tråden Hur mycket kostar din mens varje år?