Inlägg från: Anonym (Beror på) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Beror på)

    Radhus i Upplands Väsby eller fin hyresrätt i Täby?

    Bra skolor behöver inte betyda att de är bra skolor. Skolmiljön kan vara dålig även om skolans resultat är goda.

    Dåliga skolor behöver inte vara dåliga för att skolmiljön är dålig. De kan ha vagare elever generellt mot en så kallad bra skola.

    Mycket av inlärningen sker hemma. Har barnen föräldrar med kunskaper inom skolämnena och tar sig tid att hjälp med läxor så behöver sämre undervisning inte ha så stor betydelse för elevens resultat.

    Är däremot skolmiljön dålig med mycket bråk, alkohol, droger och allmän kriminalitet så kan barnen hamna i dåligt sällskap och hitta på en massa skit.

    En bra skola kan också ha en dålig skolmiljö med konkurrens om resultat mellan elever, mobbing, oförsvarlig stor press på eleverna etc. Det är ofta inte en fördel för eleven på lång sikt.

    Allt beror lite på vad som läggs i begreppen dålig skola resp. bra skola.

    Jag kan tyvärr inte mycket om Täby eller Upplands Väsby. Jag var bosatt i Täby under en kortare tid när jag läste på universitetet. Det är trevligt. Bra kommunikationer. Allt finns.

  • Anonym (Beror på)
    Anonym (Ts) skrev 2021-02-24 20:01:45 följande:

    Tack för ditt seriösa och utförliga svar. I hela Stockholms län är Upplands Väsby rankad som nummer 19 av 26 kommuner vad gäller skolor, så det känns lågt.. Jag vet dock inte vad det baseras på, får nog utforska det. I hela Sverige ligger det på plats 245, jämfört med Täby som ligger på plats 190.

    Så svårt att veta vad som är rätt.


    Det är jättesvårt att veta vad som är rätt. Allt hänger inte på skolan utan föräldrarnas involvering gör stor skillnad. Se iallafall till att inte barnen hamnar i en skola med dålig arbetsmiljö, kriminalitet, som är sönderslagen med utarbetade lärare som gett upp allt hopp om eleverna.

    Jag gick på vad som klassades som en dålig/normal skola på landet. Vi hade iallafall matematiklärare som var utbildad till matte- och fysiklärare. Däremot är mina kunskaper inom drama helt obefintlig tyvärr. Jag läste vidare till civilingenjör. Det var inte skolan som uppmuntrade mig till det (skolans syo-konsulent avrådde mig att söka natur på gymnasiet med motivationen att den linjen var så himla svårt (i princip helt omöjlig)).
Svar på tråden Radhus i Upplands Väsby eller fin hyresrätt i Täby?