• Anonym (Ts)
    Wed 24 Feb 2021 17:51
    24410 visningar
    344 svar
    -8 +5
    344
    24410

    Elakt att tjata på man om sterilisering?

    Vi är snart 40 och har bestämt att inte skaffa fler barn, har 3 redan. Jag är efter en hormonbehandling i tonåren överkänslig mot hormoner, har trots detta testat det mesta i hormonväg när det gäller preventivmedel, har även testat kopparspiral men fick en infektion, har nu testat igen med kopparspiral.

    Vi har pratat om att mannen ska sterilisera sig men nu när det väl gäller så vågar han typ inte, har inte fått nån förklaring mer än att det känns läskigt, och det kan det såklart göra.

    Jag tycker han ändå kan göra det, han vill ju inte få fler barn och ingreppet är ju mindre för en man än en kvinna.

    Mina argument är ju att jag i flera år kämpat med preventivmedel, fött tre barn med allt vad det innebär.

    Fattar såklart att jag inte kan tvinga honom men är det taskigt att jag tar upp diskussion om igen.

    Intressant att höra vad ni tycker, och om ni är man el kvinna.

  • Svar på tråden Elakt att tjata på man om sterilisering?
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Wed 24 Feb 2021 18:04
    #6
    -4
    Fiona M skrev 2021-02-24 18:01:17 följande:

    Kan ni boka läkartid ochgfå och prata om vad ni har för alternativ och vad de innebär? (För jag utgår från att ni ändå vill ha sex framöver.)


    Jag tror med att det vore ett bra första steg, jag vet att jag kommer få boka tiden men det spelar ju ingen roll bara han är villig att följa med och det tror jag kanske han skulle göra. Tror jag..
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Wed 24 Feb 2021 18:06
    #8
    -6 +1
    Tecum skrev 2021-02-24 17:58:00 följande:

    Ja det tycker jag. Han har sagt att han inte vill och att det känns obehagligt, det bör du respektera. Sen får han naturligtvis vara beredd att använda kondom om ni inte kan lösa det på annat sätt.


    Jag tycker ju ändå på nåt sätt att jag har fått utstå mycket och att han kunde göra detta. Jag har ju fött tre barn, detta ingreppet är ju inget jämfört med det.
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Wed 24 Feb 2021 18:12
    #9
    -4
    Anonym (Lydia) skrev 2021-02-24 18:02:43 följande:

    Jag tycker att man ska kunna prata om grejer i ett förhållande, men du är elak om du börjar tjata om det. Tycker ärligt talat att dina argument inte håller. Du hade väl också kunnat säga att du inte ville testa fler hormonella preventivmedel? Eller att två barn räcker för du vill inte vara gravid och föda barn igen? Du kan inte riktigt använda det som argument att nu ska han minsann steriliseras för att nu är det hans tur, fastän han inte vill. Det är bara att gilla läget. 

    Vill du att han tar ansvar för preventivmedel får han väl använda kondom. Det går att använda fastän man är i ett förhållande. Lovar.  


    Såklart vet jag att det går använda kondom, men vi är ju i en relation där man ger och tar, jag tycker att jag gjort en hel del för oss och att han kunde göra detta. Jag fattar att det känns läskigt men tycker ändå han kunde göra det. Han kan inte använda vanliga kondomer så då får vi beställa andra, finns inte att köpa de på alla ställen har vi märkt, blir dyrt och vi kör hellre utan båda två, men det ökar ju risken och det är tråkigt att alltid avbryta och det är ju inte heller säkert. Jag tycker lite det är hans tur, fattar inte varför inte det räknas som ett argument?
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Wed 24 Feb 2021 21:53
    #38
    -2
    Mimosa86 skrev 2021-02-24 21:32:15 följande:

    Så du menar att det aldrig är en mans likvärdiga ansvar att skydda sig själv och sin kvinna under sex? Att ett barn är en kvinnas påfund och aldrig en mans längtan och önskan?

    Sex och barn är något man gör gemensamt, varför ska få enbart den ena göra uppoffringar? Varför ska den ena behöva må dåligt för att en andre är bekväm?

    Det är ganska rimligt att kunna kräva lite jäkla gemensamt ansvar.

    Du skriver att det är ett val kvinnor gör att ta preventivmedel, men jag frågar vilka val vi egentligen haft att kunna välja bort detta när vi gått in i stadiga relationer? Finns det något par som kört kondom i 10 år? Finns det någon relation där kvinnan sluppit tjata på mannen att trä på gummi? Hur många trådar finns inte på FL där mannen fått totala panik och ren dödsångest när han sprutat i kvinna och hon blivit gravid (samtidigt som hon påtalat risken och varit ärlig?


    Exakt tänker precis så
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Wed 24 Feb 2021 22:00
    #42
    -2
    Anonym (Snark.) skrev 2021-02-24 21:19:00 följande:

    Elakt och fel. Det är hans kropp och han har all rätt att säga nej. Att du har varit gravid och stått för p-medel får stå för dig, du hade all rätt att säga nej till dessa saker också men DU valde att bli gravid och att använda p-medel.

    Hade du tyckt att det var okej om din man tjatade på dig om att du skulle stelirisera dig? Troligtvis inte.

    Så tröttsamt att läsa om vissa kvinnor som ska ha som argument att de minsann har "fått stå ut" och "nu är det mannens tur". Som att de inte hade något val alls. Jag väljer att gå på preventivmedel och får därför stå för konsekvenserna. Det är inte min mans fel och han ska inte bli straffad för något jag VÄLJER att göra. Varför måste vissa kvinnor alltid göra sig själva till offer?


    Men alltså vi är väl ändå två? Du får det att låta som att det enbart varit mitt val, det har ju även varit hans val, jag har inte tvingat honom att ha sex med mig och att få 3 barn. Det är ett val vi tillsammans gjort. Och sen ser jag det inte som ett straff, att nu ska du minsann straffas lite och sterilisera dig. Alltså jag förstår inte alls ditt sätt att se på detta. Och vadå offer, kan jag inte tycka att jag offrat lite mer av mig i just detta utan att för den saken bli ett offer. Det finns inga offer här, varken jag eller han. Vi har valt detta tillsammans, men vissa saker här i livet är inte helt rättvisa eller lika, då kan man ju ändå få diskutera hur man möjligen kan jämna ut det.

    Jag skulle också vilja se hur det skulle gå till om jag tvingade honom. Alltså att vi diskuterar det, att jag tar upp det och vill liksom få ett svar är ju inte som att jag tvingar honom, han har inte sagt nej rakt ut, han har mest pratat om att det känns läskigt.
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Wed 24 Feb 2021 22:06
    #43
    -2
    Drottningen1970 skrev 2021-02-24 21:55:25 följande:

    Helt sjukt att försöka tjata fram ett kroppsligt ingrepp på en annan människa....

    Ni får väl använda kondom. Och om det ändå uppstår en graviditet så har du valet att göra en abort.

    Annars kan man välja att inte ha sex eller ha sex som inte kan resultera i graviditet.


    Med tjata menar jag att jag tar upp diskussionen igen för att jag inte anser att jag fått ett svar, han har inte sagt att vägrar göra det, han har mest sagt att det känns läskigt

    Jag tycker vi är två om det, och då blir det ju i slutändan jag som måste göra abort om jag skulle bli gravid, vilket ju kan hända som du skriver, och jag vill inte hamna där.

    Jag förstår nu att det kanske var dumt att använda ordet tjata men det handlar ju om att ta upp en sak fler gånger för att få ett slutgiltigt svar jag inte fått och ja då känns det som jag tjatar.
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Wed 24 Feb 2021 22:09
    #44
    -2
    AnnaSthlm skrev 2021-02-24 21:54:08 följande:

    Du kan säga att du kommer att avstå sex eller ha sex med kondom from nu. Du kan inte tvinga honom och du behöver inte heller konmensera för det val han gör.


    Ja men precis så känns det, som att jag måste ju ta ansvaret då. Och jag kan ju såklart inte tvinga honom och hade inte tänkt det heller.
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Thu 25 Feb 2021 11:20
    #70
    -3 +1
    Gameofthrones skrev 2021-02-25 07:55:36 följande:

    Håller med här det är du TS som ska sterilisera dig.

    Män är fertila livet ut.

    Desstumer du tjatar - tillslut kommer han lämna dig för du är en sådan kall person.

    Känner på mig att han kommer lämna dig snart när du håller på, du kan inte bestämma över honom.

    Du ska inte få din rött för att du är kvinna.

    Lämna honom och få han ett andrum och starta nytt kapitel. Samt du. Skaffa nån som inte vill ha barn. Man kan faktiskt skydda sig och ha sex på en miljon sätt.

    Eller sluta tjata på honom låt han vara. Du har accepterat hans val.

    Pick och choose,


    Alltså jösses, jag kan inte låta bli att skratta, jag är en kall person, han kommer lämna mig, jag borde lämna honom. Alltså lugna ner dig lite, jag vet inte riktigt hur du i ditt huvud föreställer dig att denna diskussionen går till hemm hos oss men lugn du bara, det är inte så riktigt som du verkar tro.
  • Anonym (Ts) Trådstartaren
    Thu 25 Feb 2021 11:31
    #71
    -4
    Anonym (Kvinna 40) skrev 2021-02-25 11:11:55 följande:

    Personligen tycker jag var och en tar ansvar för sin kropp.

    Rent krasst så är det så att man är olika fertil, man har olika tankar om vad som är viktigt och man bestämmer själv ang. såpass stora saker som sterilisering.

    Det är elakt att tjata om en sådan privat grej. För en man är 40 en tidig ålder att säga nej till barn. Män är dessutom ibland väldigt känsliga kring sin mandom. Trots att de inte vill ha barn kan de ibland vilja VARA fertila!

    Hur ni än gör kommer ni få förhålla er till era val.


    Ja jag det kanske kan vara en sån grej med. När vi pratade om detta så frågade han mig: tycker du inte att vi är klar med barn, då sa jag jo det tycker jag, jag älskar barn och skulle kunna ha fler till men man måste ju titta djupare och inte bara skaffa massa barn utan eftertanke, vi är nöjda, det skiljer dessutom en del på de första och den sista och vi har gemensamt sagt att det är klart. Jag frågade då om han tycket vi skulle vänta lite och se igen men han var klar i sitt beslut. Då fråga jag om han inte kunde tänka sig att sterilisera sig, då vi pratat om det för länge sen att när vi är klara så skulle han sterilisera sig. Men nu när det väl börjar närma sig att det kan bli så, känner han sig lite nervös. Jag fattar ju det, alltså en del i tråden går ju lite långt i deras fantasi om att jag är nåt kallt monster som ska skära av hans bollar, jösses.
Svar på tråden Elakt att tjata på man om sterilisering?