• Anonym (Ts)

    Elakt att tjata på man om sterilisering?

    Vi är snart 40 och har bestämt att inte skaffa fler barn, har 3 redan. Jag är efter en hormonbehandling i tonåren överkänslig mot hormoner, har trots detta testat det mesta i hormonväg när det gäller preventivmedel, har även testat kopparspiral men fick en infektion, har nu testat igen med kopparspiral.

    Vi har pratat om att mannen ska sterilisera sig men nu när det väl gäller så vågar han typ inte, har inte fått nån förklaring mer än att det känns läskigt, och det kan det såklart göra.

    Jag tycker han ändå kan göra det, han vill ju inte få fler barn och ingreppet är ju mindre för en man än en kvinna.

    Mina argument är ju att jag i flera år kämpat med preventivmedel, fött tre barn med allt vad det innebär.

    Fattar såklart att jag inte kan tvinga honom men är det taskigt att jag tar upp diskussion om igen.

    Intressant att höra vad ni tycker, och om ni är man el kvinna.

  • Svar på tråden Elakt att tjata på man om sterilisering?
  • Anonym (Näcken)
    Anonym (..) skrev 2021-02-25 15:22:22 följande:
    Hur ska en man då ta sin del av ansvaret för skydd? Kondom eller avhållsamhet är de enda alternativen idag.
    Vilken man föredrar avhållsamhet före kondom - i längden?

  • Anonym (XXX)
    Anonym (nja) ta nskrev 2021-02-25 14:24:46 följande:
    Har du problem med läsföreståelse? Inget fel med det men då kanske du ska be någon om hjälp innan du skriver - TS skriver ju klart och tydligt att dom inte vill ha fler barn, dvs mannen vill inte heller ha fler barn.

    Du verkar lite hatisk mot kvinnor över lag, beror det på att du blivit lämnad eller beror det på att du aldrig haft ett förhållanade?
    Inte NU, nej. Men TS' man vill inte heller skilja sig NU. Om tre år kanske han vill det. Skilja sig. Och hitta någon ny. Och då kan barnbeslutet omprövas, i det nya förhållandet. Detta sker ofta!
  • Anonym (Ts)
    Tage Tyrann skrev 2021-02-25 13:11:35 följande:

    Nja han kan ju skaffa nån vid sidan av. Normalt fördömer jag otrohet men ts verkar inte vara nån som är värd att vara trogen. Hon respekterar ju inte honom så varför skulle han respektera henne?


    Men du? Varför gå in och skriva såhär? Alltså du vet inget om mig, inget om min man mer än det jag skrivit här vilket är en minimalisk bråkdel. Så bara för att jag önskar veta var han står i denna frågan så respekterar jag inte honom? Jag respekterar honom men jag respekterar inte någon som går in i en tråd och bara ska trycka till och vara elak.
  • Anonym (Peter)
    Anonym (Näcken) skrev 2021-02-25 15:24:42 följande:

    Tja, det är oftast kvinnan som ansöker om skilsmässa, så även om mannen fortfarande vill vara gift så är det inte säkert att han får vara det. Att då blivit steriliserad strax innan skulle jag tycka var jävligt trist.

    Jag vill inte hamna i den sitsen och föredrar därför kondom före sterilisering.


    Fast det vore väl surt att du då också kanske precis spenderat en den på din käresta i present/köpt hus ihop/bil etc. Eller allmänt råkat gifta sig utan äktenskapsförord/eller något annat diverse i investering i den här relationen. Why even bother när du ändå rustar upp inför nästa kvinna? Du är ju allt annat än engagerad till 100% i relationen och därmed ej förmodligen tillsammans med en riktig kärlek, för då resonerar man inte så. Man bygger inte upp inför nästa kvinna (som inte ens ännu existerar). Man bygger inte upp för en fantasikvinna utan fokuserar på sin nuvarande helt fullt ut.
  • Anonym (Ts)
    Anonym (Peter) skrev 2021-02-25 15:19:51 följande:

    Eftersom att du tagit allt ansvar för ert skydd och till störst del i barnskaffande tills nu, så låt det här ligga på din man. Poletten behöver trilla ned för honom att sterilisera sig och något han själv behöver ta beslut om.

    Jag förstår dock inte argumentationen många menar ?om han skulle träffa en ny.? Varför ens slaffa de barn de redan har om han nu skulle träffa en ny? Hans nya kanske inte vill ha styvbarn så han borde kanske knuffa bort sina redan existerande barn nu? Kanske vore det dumt av ts man att också skämma bort ts med presenter etc för det blir ju givetvis mindre pengar till ts mans nya fru?

    Jag FÖRSTÅR verkligen inte den argumentationen. Man lever här och nu och tar beslut. Inte fan utefter att eventuellt nästa partner ska få det hon/han vill. Då är man i nuläget redan i fel relation om man planerar efter nästkommande partner.


    Jag förstår inte riktigt heller en dels inlägg när de pratar om att han borde tänka på nästa. Men tack för ditt inlägg, jag borde tacka alla som gör respektfulla inlägg som inte går in för att trycka till och vara elaka.
  • Anonym (..)
    Anonym (Näcken) skrev 2021-02-25 15:25:39 följande:

    Vilken man föredrar avhållsamhet före kondom - i längden?


    Det har framförts klagomål på kondom i den här tråden. Dels på att det inte är lika skönt för mannen, dels att det ev skulle kunna vara skadligt för kroppen (vilket det mig veterligen inte finns bevis för).

    Jag menar därför att de män som inte vill använda kondom då helt enkelt får vara avhållsamma. De biverkningar som finns för p-piller är allvarliga, väldokumenterade och kan i värsta fall leda till död.
  • Gameofthrones

    Det handlar inte om vara elak. Utan det är sanning.

    Man märker hur du har tjatat och väntar ut ett ja från din man/sambo.

    Jag hoppas verkligen att han inte överväger ett ja. Då är det synd om honom. Det räcker med att du tjatar. Det säger ganska mkt om dig. Hur du beter digjust i detta fall.

    Jag fattar inte på mig människor som inte förstår ett nej i från början. Tjata och du har väl fått igenom ett ja under din uppväxt!? - usch.

  • Gameofthrones
    Tage Tyrann skrev 2021-02-25 14:56:11 följande:

    Ja ja. Kvinnan är ett offer. Vi har hört det förut.

    Men när det blir tal om jämställdhet så kan du bara stänga brödhålet nästa gång eftersom det inte inresserar dig.


    Haha, (skrattar hjärtligt, håller med)
  • Anonym (..)
    Gameofthrones skrev 2021-02-25 15:49:38 följande:

    Det handlar inte om vara elak. Utan det är sanning.

    Man märker hur du har tjatat och väntar ut ett ja från din man/sambo.

    Jag hoppas verkligen att han inte överväger ett ja. Då är det synd om honom. Det räcker med att du tjatar. Det säger ganska mkt om dig. Hur du beter digjust i detta fall.

    Jag fattar inte på mig människor som inte förstår ett nej i från början. Tjata och du har väl fått igenom ett ja under din uppväxt!? - usch.


    TS har skrivit att hon inte tänker tvinga sin man att sterilisera sig, det kan hon för övrigt inte.

    Däremot kan hon göra tydligt att det inte längre är enbart hennes ansvar att skydda sig. Sen får mannen vidta de åtgärder han finner lämpliga.

    Du håller väl med om att det är rimligt att han nu börjar ta ansvar för att skydda sig också, på något sätt?
  • Gameofthrones

    Oh, ja jag är en kvinna 3 barn, gift, utan tjat för jag tycker själv inte om det. Man kan ha sex på 1 miljon sätt, har du provat än bara just en sak?

    Kanske du slipper oroa dig?!?

Svar på tråden Elakt att tjata på man om sterilisering?