• Anonym (Ts)

    Elakt att tjata på man om sterilisering?

    Vi är snart 40 och har bestämt att inte skaffa fler barn, har 3 redan. Jag är efter en hormonbehandling i tonåren överkänslig mot hormoner, har trots detta testat det mesta i hormonväg när det gäller preventivmedel, har även testat kopparspiral men fick en infektion, har nu testat igen med kopparspiral.

    Vi har pratat om att mannen ska sterilisera sig men nu när det väl gäller så vågar han typ inte, har inte fått nån förklaring mer än att det känns läskigt, och det kan det såklart göra.

    Jag tycker han ändå kan göra det, han vill ju inte få fler barn och ingreppet är ju mindre för en man än en kvinna.

    Mina argument är ju att jag i flera år kämpat med preventivmedel, fött tre barn med allt vad det innebär.

    Fattar såklart att jag inte kan tvinga honom men är det taskigt att jag tar upp diskussion om igen.

    Intressant att höra vad ni tycker, och om ni är man el kvinna.

  • Svar på tråden Elakt att tjata på man om sterilisering?
  • Gameofthrones

    *både ni två ska ha chansen *

    Ursäkta skriver fel, ofta från mobilen.

  • Tomelilla15
    Anonym (Livia) skrev 2021-02-24 22:32:34 följande:

    Menar du att tvinga fram en motvillig sterilisering är det "minst dåliga" för man kanske tycker att man inte borde behöva ha kondom efter en lång tid ihop..? Du tycker inte det låter lite skevt?


    Nej. Du missförstår eller var jag otydlig. I alla mina inlägg har jag skrivit att jag inte tycker man ska tvinga någon (hur skulle det ens gå till?) Jag skriver ju att man vill att det ska komma från mannen själv som ser det som sitt ansvar. Då handlar det inte om tvång utan om att mannen väljer att göra det av egen fri vilja (för att vara tydlig) även om han tycker det är mindre kul. Så tänkte jag med förlossning. Inte direkt sugen på själva förlossningen och den var lika förjävlig som jag föreställt mig men jag gick igenom den för att jag är den enda som kan, för att vi båda ville ha barn och för att det är värt det. Men, vill inte mannen så blir det ingen sterilisering. Så enkelt är det.
  • Pentra

    Det är du, TS, som skall sterilisera dig. INTE han. En vasektomi höjer risken avsevärt för att på flertalet sätt förstöra mannens liv och/eller tillvaro. ... Mvh, Pentra

  • Anonym (..)
    Pentra skrev 2021-02-25 06:19:15 följande:

    Det är du, TS, som skall sterilisera dig. INTE han. En vasektomi höjer risken avsevärt för att på flertalet sätt förstöra mannens liv och/eller tillvaro. ... Mvh, Pentra


    På vilket sätt då?
  • Anonym (Hmm)

    Jag tänker att detta är ingenting som han ör redo för just nu och tycker känns bra (tycker det känns läskigt) då tar du inte upp det mer utan då tar väl han upp det när/om han känner att det är ett alternativ. Att du tar upp det flera gånger kan göra att han känner dig pressad till detta och det ska han inte behöva för det ör ett permanent ingrepp som inte alls är säkert att man kan åtgärda om man ångrar sig.

    Tills vidare får ni hitta en annan lösning som tex kondom

  • Tage Tyrann
    Anonym (Ts) skrev 2021-02-24 18:06:11 följande:
    Jag tycker ju ändå på nåt sätt att jag har fått utstå mycket och att han kunde göra detta. Jag har ju fött tre barn, detta ingreppet är ju inget jämfört med det.
    Du kan också sterilisera dig. Det behöver inte falla på mannen.
    Mannen är fertil i resten av livet, du är det endast några år till. Det är en större medicink uppoffring för mannen.
  • Gameofthrones

    Håller med här det är du TS som ska sterilisera dig.

    Män är fertila livet ut.

    Desstumer du tjatar - tillslut kommer han lämna dig för du är en sådan kall person.

    Känner på mig att han kommer lämna dig snart när du håller på, du kan inte bestämma över honom.

    Du ska inte få din rött för att du är kvinna.

    Lämna honom och få han ett andrum och starta nytt kapitel. Samt du. Skaffa nån som inte vill ha barn. Man kan faktiskt skydda sig och ha sex på en miljon sätt.

    Eller sluta tjata på honom låt han vara. Du har accepterat hans val.

    Pick och choose,

  • Anonym (Näcken)
    Gameofthrones skrev 2021-02-25 07:55:36 följande:

    Lämna honom och få han ett andrum och starta nytt kapitel. Samt du. Skaffa nån som inte vill ha barn. Man kan faktiskt skydda sig och ha sex på en miljon sätt.


    Och än värre, hon lämnar honom efter han steriliserat sig. Han träffar ny men de kan då inte få barn.

  • Anonym (XXX)

    Jag är kvinna, medelålders och har två vuxna barn om det har betydelse.

    Ja, jag anser att det är fel att försöka påverka någon annan att sterilisera sig. En sterilisering måste vara ett PERSONLIGT val, som kommer från individen själv. Han eller hon ska vara hundra procent säker på att "vad som än händer så vill jag aldrig ha ett barn till, inte någonsin, inte under några omständigheter". Partnern har inte med det att göra, utan den som önskar den lösningen får helt enkelt lov att låta sterilisera sig själv. (Däremot är man förstås skyldig att upplysa sin partner om att man har gjort det, så att han eller hon inte går och hoppas på en graviditet som inte kan inträffa.)

    Varför vill du inte göra ingreppet? Som kvinna har du mindre att förlora, eftersom du har färre fruktsamma år kvar (i praktiken kanske inga alls). Medan en man har många fruktsamma år framför sig, och mycket kan hända. Tänk om ni skiljer er eller du avlider, och han träffar en yngre kvinna utan barn! Tänk om alla era barn dör i en bil- eller båtolycka, husbrand, terrordåd, virusepidemi som går på barn, whatever. Då står han där och kan inte få någon ny familj, och det blir väldigt många ensamma år för honom...

  • Gameofthrones
    Anonym (Näcken) skrev 2021-02-25 08:28:18 följande:

    Och än värre, hon lämnar honom efter han steriliserat sig. Han träffar ny men de kan då inte få barn.


    Ja, eller hur.

    Låt mannen vara, jag hoppas att inte ta ett drastiskt beslut. Hoppas att han gör det rätta. Behålla sitt paket.

    They can have Sex so many ways!
Svar på tråden Elakt att tjata på man om sterilisering?