• Touma
    Mon 20 Sep 2021 02:32
    57520 visningar
    673 svar
    673
    57520

    Letrozol 2021

    Hej Allihopa, 
    Jag hoppar in här om det går bra :) ..
    Jag har tar mitt andra kur av letrozol, imorgon måndag sista dagen jag tar 3 tabletter sen på fredag ska jag på UL. Får se om det lyckas inte för att jag tror att det kommer att göras men får bara hålla tummarna.

  • Touma
    Mon 20 Sep 2021 02:36
    +1
    Hoppaspåbebis skrev 2021-09-06 16:55:01 följande:

    Hej!

    Här e en till som påbörjat letrozol behandling. Ser dock att denna kanske inte är så aktiv nu men testat att hoppa in här ändå.

    Känner att mig rätt ensam i den här processen mot pluset då jag inte har så många vänner att prata om det här med och som inte genomgår något sånt här.

    Lite kort om vart jag ligger till just nu. Är på cd 17. Var på min anda Vul i fredags. Hade en äggblåsa på ca 15mm men slemhinnan va rätt tunn sa gyn. Min första kur me letrozol. Har väl egentligen inga förhoppningar denna månad på att det kommer bli nåt?

    Hade varit kul att om man hittade fler här som gör samma resa : )


    Hej, 
    vi är på samma bana vi 2, jag tar andra kuren av letrozol 3 tabletter..
    Men ska du på någon UL igen för det kan finnas chans efter ett tag..
  • Touma
    Thu 23 Sep 2021 10:12
    Hoppaspåbebis skrev 2021-09-22 15:36:47 följande:
    Nu va det ett jag va inne :)

    Jag e på cd 34 men verkar inte som att ett ägg har släpps så tänkte börja med Provera om några dagar å sen letrozol igen fast dubbeldos.

    Hur har det gått för dig?
    Hej på dig :) ..
    Men startar  du efter läkarens bestämelser eller bestämmer du själv när du ska börja om?

    Jag ska på UL imorgon fredag, får se om det finns mogna äggblåsor inte för att jag tror att det finns några men håller tummarna.

    Kul att man kan prata om det med någon som går igenom samma fas..
    Hoppas det går bra för dig på andra omgången 
  • Touma
    Tue 28 Sep 2021 08:53
    Hoppaspåbebis skrev 2021-09-23 18:10:53 följande:
    Jag lämnade blodprov i cd 22, begärde kopia på mina journaler men såg att jag hade låg progesteron så ingen äl.

    Läkarn har sagt ta ett grav test å e det minus så kan du börja me Provera om du inte får egen mens då. Såg även i journalen att jag ev även kommer få ta hjälp av progesteron behandling så det lät positivt.

    Håller tummarna för dig imorrn! :)

    Har dem pratat nåting med dig om otrivelle om du ser att du har en mogen blåsa?
     Godmorgon fina :)

    Hur gick det? tog du ett gravtest ? Håller tummarna progestron bahndlingen hjälper dig Hjärta

    Jag var var på UL hos läkaren jag var då cd 14 och såg att jag hade en slemhinna på 5mm och hade en follikel på 15mm så vi ska försöka bli gravida tills antingen vi blir gravida eller blir ett minus och sen börja om på noll. 

    så jag vet inte hur det känns när man har äl etc, så det blir spännande uppleva det .. :)
  • Touma
    Tue 28 Sep 2021 10:20
    Gulgja skrev 2021-09-23 17:25:07 följande:

    Hej!

    Jag har varit aktiv i den andra Letrozol tråden men kan hoppa in här istället.

    Jag har gått på tre Letrozol kurer utan resultat. Anledningen till att jag började med Letrozol var på grund av att min gyn tyckte vi behövde en push då jag har förhöjda prolaktinvärden som jag också får medicin för.

    Förra veckan var jag hos en privat gyn för att få en second opinion och fick då veta att jag har PCOS och att mitt prolaktin värde berodde på PCOS. Min tidigare gyn ville endast att vi skulle försöka med tre kurer och så skickade hon remiss till IVF, detta var i augusti. Den privata gyn jag var hos förra veckan tyckte att jag kunde fortsätta då tre kurer inte är tillräckligt samt att jag har tagit för liten dos av Letrozol. Jag skulle höja till 1.5 tabletter istället för 1 tablett och så fick jag metformin utskrivet.

    Mina tidigare UL har visat en stor blåsa varje gång och med Ovitrelle har den tvingats släppa men hon tyckte att det ändå inte var tillräckligt.

    Eftersom vi enligt min tidigare gyn bara skulle försöka tre omgångar så körde vi ostimulerad denna omgång men två dagar efter ägglossning så har jag haft brun/svarta flytningar som hållt på tills nu och fortsätter. Vet inte om det beror på att det var en ostimulerad cykel och allt gammalt skit rensas ut.

    Jag har bokat tid med en helt ny gyn som jag ska träffa på tisdag som är specialister på pcos då jag verkligen vill veta om detta stämmer och få rätt vård. Man kan inte annat än bli ledsen över "felbehandling" och oengagerade gynekologer.

    Lite "kort" om mig sorry för långt inlägg. Berätta gärna mer om er bakgrund.


    Hej, 
    Det är väldigt svårt att hitta en läkare med god kunskap om PCOS som man kan lita på. Men vad är då tillräckligt för din läkare om hon tycker att det inte är tillräckligt med den 1,5 letrozol plus otrivelle. Jag fick inte namnet Otrivelle nämnt när läkaren hittade en blåsa på 15 mm Rynkar på näsan , han för väntar att jag ska ägglossa själv, fan har ju aldrig fått ägglossning för.

    Håller tummarna att den läkaren som du ska till hjälper dig och ger dig rätt vård och behandling.

    bara kul att få höra andras resor genom denna behandling :)
  • Touma
    Sat 2 Oct 2021 15:07
    Hoppaspåbebis skrev 2021-09-29 17:07:36 följande:

    Hej!

    Gravtest va minus!

    Trodde aldrig ja skulle få någon blödning för va ändå på cd 37 så började ta Provera hann ta dem i 2 dagar men fick sen en egen blödning förra söndan så är på cd 4 idag å började igår me letrozol dubbeldos. Asså ja har sån huvudvärk av dessa så vill bara att detta ska vara över!

    Men det lät ju bra :) hoppas ägget släpper! Jag har heller ingen aning hur det känns haha


    Ja läkaren sa att man får egen mens när man ej plussat för så faller ägget och då börjar man om på nytt men jag förstår dig, vi som har PCOS förväntar aldrig att få egen mens ????.. får man sådana biverkningar av Letrozol .. ta Alvedon vila ..

    Berätta hur det går för dig när du ska på äl, håller tummarna för dig ????..

    Nu är jag på cd 19, jag vet ej om jag har haft äl eller ej, men haft ont vid några ställningar vid samlag .. .. känner oro, tänker mkt ..
  • Touma
    Mon 4 Oct 2021 22:55
    Kariiiin skrev 2021-10-03 21:57:15 följande:

    Hej!! Jag är gärna med i denna tråden och följs åt! Jag har pcos och fick nyss den diagnosen!

    Jag har ätit Letrozol dubbeldos nu och ska in på VUL imorgon? är så nervös? och det är så typiskt mig att tänka det värsta hela tiden!! Vet dock inte hur mitt psyke ska klara ett negativt besked..

    Kul att följas åt iallafall!!


    Heeeeej ???? och välkommen

    Ohhhh håller tummarna för dig att det går bra ???????????????????????? Jag vet det känns jobbigt att sitta o tänka på allt och inget .. men försök att släppa det jag gjorde så och förväntade aldrig att det skulle visa ngt litet positivt tecken men fluppp såg ett ägg på 15 mm..

    Du får uppdaterat oss ????????????
  • Touma
    Mon 4 Oct 2021 22:58
    Kariiiin skrev 2021-10-04 11:58:33 följande:

    Okej spännande!!

    Var på VUL idag och hade en blåsa på 16mm så det var bra! Men hade en ganska tunn slemhinna.. så hoppas den växer på sig!


    Förlåt såg ej denna text , men va kul att du hade en blåsa på 16 , vi håller tummarna för att slemhinnan växer på sig
  • Touma
    Mon 4 Oct 2021 23:03
    Pamdrian skrev 2021-10-04 11:50:10 följande:

    Hej alla, är ny här..

    Är inne på dag 4 med letrozol imorgon sista tabletten av dubbeldos har VUL på torsdag. För att se om de växt till sig något. (Nervös som fan).. detta är första gången jag tar dubbeldos hoppas det händer något denna gång!!


    Hej på dig

    Håller tummarna för dig, du får uppdatera oss.. förstår dig man är nervös när dosen ökar det är normal känsla ..

    Jag tog enkeldos första gången, lyckades aldrig så hoppade till 3 tabletter om dagen .. då fick jag en blåsa på 15.. nu väntar jag på svar aningen plussar jag eller kör om från noll
  • Touma
    Tue 19 Oct 2021 18:28

    Hej på er, det var ett tag sedan jag var här. 
    Tyvärr blir jag tvungen att börja med min 3dje kur med letrozol då det ej lyckades denna gång. 

    Har ej hunnit läsa igenom alla kommentarerna men hoppas det går bra för er kämpare ...

  • Touma
    Sat 13 Nov 2021 06:24

    Hej på er alla, 
    Det var ett tag sedan jag var här mycket på jobbet och hemmet!

    Har läst lite igenom vad ni har gått igenom, läst mycket intressanta kommentarer som jag fått nytta av som exempel gällande sekret att man kan få det och inte när man tar letrozol samt att spermierna dör om det sekret ej finns och att ni nämnde det fanns en glidmedel med namnet concieve glidmedel kan hjälpa till. 

    Jag håller för er alla som kämpar att lyckas med ett Plus så snart så möjligt för ni kämpar som bara den, håll ut det kommer snart Skrattande

    Här går det ingen vidare var hos gyn den 29 okt hade en på 17 och 11 mm, nästa dag såg jag äggvitesekret om jag har rätt fan kan inget om sånt så vi hade sex varannan dag. Nu har jag bara ont i brösten sedan flera dagar tillbaka så jag vet faktiskt inte.Oskyldig

  • Touma
    Thu 18 Nov 2021 01:53
    Hoppaspåbebis skrev 2021-11-15 15:54:53 följande:
    Tack fina du! Ja håller mina tummar å tår för dig med! :)

    Men äggvitesekret e positivt iaf så e ju ändå ett tecken på att det e aktivitet i äggstockarna. Så håller tummarna att äl har skett för dig!

    Jag har då denna gång börjat ha sex på cd 10 med hjälp av concieve för ja får knappt nåt sekret av letrozol så håller tummarna att glidmedlet hjälpt

    Vilken cd e du på?
    Håller tummarna för dig att det går bra och ber för dig.

    Jag vet inte om jag kanske ska nämna det eller ej, men jag tog ett tidigt test i tisdags, alla 3 testen visade positivt, ringde fertiliteten dem tyckte att jag inte borde tagit ett test innan beräknad mens. Ska ta ett test nästa vecka och höra av mig till dem och får då boka in ett grav UL..

    Jag önskar av hela mitt hjärta att alla ni som kämpar plussar snarast.
  • Touma
    Thu 18 Nov 2021 23:03
    Hoppaspåbebis skrev 2021-11-18 11:03:34 följande:
    Men då e du förmodligen gravid! :) hur många dar innan bim tog du?

    Men för å va helt säker så gör ett test efter bim med :)
    5 dagar innan beräknad mens tog jag test, ska nog ta ett test på lördag samt på måndag så att jag kan ringa fertiliteten och kolla med dem vad som händer där efter ..

    Hur går det för dig?
  • Touma
    Sun 21 Nov 2021 22:46
    Hoppaspåbebis skrev 2021-11-20 13:32:51 följande:
    Ja men det låter bra det!

    Jadu känner som att det inte går nåt vidare, å har en känsla av att det inte tog sig denna gången heller
    Har ej frågat dig hur länge har du tagit Letrozol? har du vetat när du haft ägglossning ? 
  • Touma
    Thu 25 Nov 2021 23:27
    +1
    Hoppaspåbebis skrev 2021-11-23 19:27:26 följande:
    Jag har kört 3 kurer nu så har ju tre kvar om inte det funkar denna gången heller!

    Asså denna gången kände ja nåting i tjejmagen osv inget som gjorde ont eller så. Så ja hoppas att det ev va äl då

    Hur länge har tagit då? Har du fått Ovitrelle alla gånger?
    Ohhhh jag håller tummarna att du har fått äl, snälla uppdatera mig ifall det är äl .

    Jag har tagit letrozol 3 gånger, nej jag fick inte namnet Ovitrelle nämnt ens Obestämd..

    Enligt teststickorna och elektroniska gravtestet så är  jag gravid i vecka 5 nu..

    Håller tummarna att går bra för er alla och att eran önskan går i uppfyllelse
  • Touma
    Fri 26 Nov 2021 13:51
    Linnnean skrev 2021-11-26 12:15:00 följande:
    Åhhh!!! Stort grattis !!!!
    Tak fina du Skrattande, nu håller jag tummarna att ni plussar utan problem och att slipper all den hinder.
Svar på tråden Letrozol 2021