• Anonym (My)

    Hur har ni fördelat bvc-besöken?

    Jag har alltid gått på i princip alla bvc besök själv och alla läkarbesök har jag dessutom genomfört själv. Han följde med några gånger när första barnet var nyfödd, första typ 3 besöken. Sen har jag tagit alla besök. Dels har jag ett "bättre jobb" för dessa besök. Dvs jag är ledig många vardagar medans sambon jobbar mån-fredag. Den tycker han att det är bättre att jag går som jobbar inom vården och hänger med mera vad de säger och frågar om, vet hur det fungerar och att jag vet vad jag ska "kräva" för något. Ingen som någonsin haft några åsikter av att det bara är jag som följer med. Och nej han är inte en sämre pappa för det. Han har varit föräldraledig hälften av tiden. Men även då är det jag som gått på alla besök på lediga dagar.

  • Anonym (My)
    Anonym (Sweet) skrev 2021-02-26 15:46:05 följande:

    Hehe, mitt barns bvc-kontakt läxade i princip upp mig och antydde att jag hade för stort kontrollbehov för att jag tog _ett_ besök under den andra förälderns föräldraledighet.

    En av anledningarna till att jag gärna tar besök är att jag precis som du är mer insatt och bättre på att "kräva" saker.


    Konstigt. Jag har då aldrig blivit ifrågasatt att jag varit på alla besök. Dom har inte änns frågat varför. Bara frågat om vi fortfarande bor tillsammans och barnet börjat på förskolan eller vem som är hemma med barnet. Och då svarat som det är att nu är pappan föräldraledig och kommer vara det si och så länge.

    Han är bara inte intresserad av att följa med dit då han känner sig okunnig på vården. Han brukar till och med ta med mig på hans läkarbesök och vill inte änns gå själv på dessa. Är nog bara så han är som person men gör han ju inte till en sämre pappa för det.
Svar på tråden Hur har ni fördelat bvc-besöken?