• Anonym (Hjälp­)
    Fri 26 Feb 2021 16:08
    3129 visningar
    84 svar
    84
    3129

    Hjälp vill inte förlora henne

    Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle hamna i den här situationen. Min fru sedan 15 år tillbaka har ställt ett ultimatum att om jag inte accepterar hon och hennes älskares förhållande så kommer hon begära ut skilsmässa.

    Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för älskar min fru och kan inte tänka mig att leva utan henne. Förmodligen skulle jag också förbli ensam för resten av livet (jag är 45 och hon är 48, hennes älskare är några år äldre). Då jag går på sjukersättning sedan 2016 på grund av en ryggskada skulle det även bli ett hårt slag mot min ekonomi. Vet inte alls hur jag skulle klara av det.

    Till saken hör att hennes älskare är bättre än mig på alla sätt. Han är en framgångsrik företagare, lång och vältränad och har en naturlig pondus. Själv har jag lagt på mig en del sedan ryggskadan och har inte alls samma energi längre. Så på sätt och vis förstår jag henne.

    Hon säger att hon fortfarande bryr sig om mig men att hon upplever en helt annan attraktion med den nya mannen. En gång när vi bråkade uttryckte hon att hon på grund av mig känner sig snuvad på ett fantastiskt sexliv och att hon nu vill ta igen det.

    Hon säger att det är för att hon bryr sig om mig som hon ändå gett mig valet att stanna kvar i relationen, för hon vet hur hårt jag skulle drabbas. Men det skulle ändå inte bli som förut. Jag måste flytta in i gästrummet och han skulle börja spendera en del nätter i vårat hus.

    När det gäller det sexuella blir det ingen större skillnad för mig eftersom vi inte haft sex på flera år (hon sa att hon tappat lusten), men det knyter sig ändå lite i magen när jag tänker på dom två i våran säng. Det har redan hänt att han stannat över ett par nätter och även om det kändes ganska jobbigt när han höll om henne i soffan och när de gick och la sig, så var det inte outhärdligt.

    Egentligen vet jag inte vad jag förväntar mig av att berätta det här på familjeliv. Valet är i slutändan mitt och det lutar nog mot att jag kommer acceptera deras relation trots att det känns jobbigt.

  • Svar på tråden Hjälp vill inte förlora henne
  • Sat 27 Feb 2021 19:21
    #41
    molly50 skrev 2021-02-27 19:05:56 följande:
    Det kan väl i alla fall vara värt ett försök?
    Kanske kan de hjälpa honom att få styrka nog att kunna lämna.
    Och sen då?
  • Anonym (True Grit)
    Sat 27 Feb 2021 19:48
    #42
    mari123 skrev 2021-02-27 19:21:39 följande:

    Och sen då?


    Jag undrar också... även om det är en dyster tillvaro som erbjuds Ts så är jag tveksam till att han får det bättre i hans situation. Att ta tag i sitt liv är nog mer enkelt på pappret än i verkligheten hos denna individen. Det verkar ju även så att han förlikat sig med den tillvaro som bjuds.

    Jag är mer orolig inför mannen som ska flytta in... starka psykopatvibbar....först tar han över frun, sen hennes man och deras hem....
  • Sat 27 Feb 2021 19:59
    #43

    Låter omöjligt i längden. Planera för att hoppa av förhållandet. Bevara självrespekten. Du klarar mer än vad du tror.
    Vad gäller nytt förhållande framöver så är du inte nära graven. Jag fick ny kvinna (heeelt underbar) vid en ålder av 55 år. Hon o jag är sambo nu. Kärlek o känslor är lika som när man var yngre. Det enda som skiljer är att man inte ligger lika ofta. Nöjd ändå.

  • Anonym (aj)
    Sat 27 Feb 2021 20:39
    #44

    gjorde ont att läsa detta... du vet att du har rätt att slippa honom i ditt hem va? Om en som bor där inte vill ha gästen så har du rätt att få hjälp av polis. Så de får träffas någon annanstans och du fortsätter i boendet? Men då kanske hon skiljer sig istället?

  • Sat 27 Feb 2021 20:47
    #45
    +2
    Anonym (Hjälp) skrev 2021-02-26 22:46:38 följande:

    Jag förstår att ni tänker att det är en skämttråd eller att det är någon märklig sexuell fantasi från min sida. Så är det dock inte. Grästrummet ligger avskilt och jag ligger absolut inte och lyssnar när dom har sex.

    Någon skrev att jag är nerkörd i skorna, ja det är jag kanske men inte av min fru utan av att det inte finns så många andra möjligheter för mig. Är det så jag vill spendera resten av mitt liv? Nej det är inte optimalt men å andra sidan är det kanske bättre än att leva helt ensam i någon hyreslägenhet resten av livet. Jag har tyvärr inte många vänner alls och ingen nära släkting kvar i livet. Vi försökte få barn för många år sedan men det blev tyvärr aldrig av. Möjligheterna för mig att träffa någon ny är väldigt obefintliga, inte minst då jag lagt på mig en hel del sedan ryggskadan.

    Samtidigt har jag en väldigt nära vän i min fru och hon är inte alls elak mot mig eller så (om nu någon trodde det). Som jag ser det står valet mellan ett liv i total isolering eller ett liv där jag kan fortsätta leva med min fru, även om jag får göra vissa eftergifter.


    Hade jag på något sätt varit "indisponibel" och min fru hade skaffat sig en älskare av det skälet hade jag tagit ut skilsmässa. Aldrig i helvete att jag hade accepterat att min fru tog sin älskare  till vårt hem för att ha sex medan jag hade glott på TV eller något. Jag vet så klart att det finns karlar som inte kan ge deras fruar vad de vill ha i sexväg och accepterar att de därför knullar runt, men inte den här gossen. Hon hade flugit ut som en vante.
  • Sun 28 Feb 2021 08:49
    #46

    Vem håller i fjärrkontrollen hemma på helgen? Är det du så har du fortfarande befälet...

  • Anonym (Eveli­naK)
    Sun 28 Feb 2021 08:50
    #47
    mari123 skrev 2021-02-27 18:00:13 följande:

    Med all respekt för psykologer och deras gärning så tror inte jag de kan göra underverk. Idag så är det allt mindre "psykoterapi" som gäller och mer "hjälp dig själv"! 


    Jag skulle snarare rekommenderat KBT till Ts. Han måste ändra sina redan betingade beteende till något mer stärkande för sig själv.

    Psykoterapi handlar mer om vad som format en till den man är och få mer förståelse kring ens barndom.

    Ts verkar vara typen som är mottaglig för manipulation så det är inte alls omöjligt att en vass psykolog eller beteende-vetare, kan hjälpa Ts att ändra sina tankar till att bli mer positiv till sitt liv och sina förmågor.

    Jag vet själv när jag isolerade mig efter ett trauma. Jag fick remiss till särskild kbt där personen gick ut på promenader med mig och gjorde saker med mig som jag tvivlade att jag var kapabel till. När jag upptäckte att det inte var så hemskt som jag föreställt mig så började jag må bättre och idag är jag helt återställd från det.

    Hopp finns alltid
  • Anonym (Eveli­naK)
    Sun 28 Feb 2021 08:51
    #48
    +2
    mari123 skrev 2021-02-27 19:21:39 följande:

    Och sen då?


    Sen då om älskaren flyttar in? Tror du att det är okej för kvinnan och den andre mannen att ha en inneboende i längden? Tänk om de vill bo själva om ett tag. Vad händer med Ts då?

    Bättre att ta tag i problemet nu så han är förberedd när smällen kommer
  • Sun 28 Feb 2021 11:14
    #49
    mari123 skrev 2021-02-27 19:21:39 följande:
    Och sen då?
    Ja,är det inte bättre om TS kan få hjälp att stärka sin självkänsla?
    Jag tror inte att han kommer att må bättre av att ha fruns älskare i huset och få vara någon slags betjänt åt honom.
    Han behöver få hjälp att inse att han förtjänar bättre än så.
  • Anonym (aj)
    Sun 28 Feb 2021 12:37
    #50
    molly50 skrev 2021-02-28 11:14:47 följande:
    Ja,är det inte bättre om TS kan få hjälp att stärka sin självkänsla?
    Jag tror inte att han kommer att må bättre av att ha fruns älskare i huset och få vara någon slags betjänt åt honom.
    Han behöver få hjälp att inse att han förtjänar bättre än så.
    Det finns många människor i världen som förtjänar bättre än vad de har, eller någonsin kommer att få oavsett hur de kämpar.

    Det hjälper inte alltid i praktiken även om man själv tycker att man förtjänar bättre.
Svar på tråden Hjälp vill inte förlora henne