Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    Män får inte gå fram till kvinnor

    Jättebra. Dom har ju uppenbarligen haft problem med att kvinnor inte får vara ifred/blir antastade/ofredade.

  • bananmilkshake
    CFly skrev 2021-02-26 18:59:23 följande:

    Ja jämställdhet är viktigt för mig. Samma rättigheter o skyldigheter oavsett kön, så jag skulle nog bojkotta baren om jag bodde där.


    Det här ger ju just jämställdhet. Nu kan kvinnorna gå på krogen med kompisar utan att äckliga, fulla, hotfulla karlar ska tränga sig på. Precis som männen nästan alltid kan gå på krogen utan att äckliga, fulla, hotfulla kvinnor tränger sig på.

    Lika för alla.
  • bananmilkshake
    CFly skrev 2021-02-26 19:16:45 följande:
    Inte riktigt. Det är som att tex förbjuda alla män att köra bil för att en del män kör för fort.

    Bättre o mer korrekt lösning är att sätta upp bättre fartkontroller, poliser o bättre straff för överträdelsen då det är överträdelsen man vill åt.

    Det är också som att säga att kvinnor är skötsamma människor i jämförelse. Skulle jag få en femma för alla ggr kvinnor betett sig dåligt utan konsekvenser på krogen så skulle jag bli rik.

    Jag står hellre upp för lika villkor på ett jämställt sätt. Idag ändrar man till lika villkor så länge det är kvinnor som har underläge. Om män har underläge såsom i vårdnadstvister, skolan m.m. så är det ingen som vill göra specialregler just för att dem är män som ligger i underläge.

    Nä jag skulle fortsätta bojkotta baren då jag vill ha lika villkor. Att vissa människor i livet får klä skott för vad andra gör är inget jag tycker är ett rätt beteende. Speciellt om det bara ska gälla det ena könet. Sällan man hör att kvinnor för klä skott för vad andra kvinnor gör.
    Hur vore det med den galna idén att vi tar oss en funderare på hur samhället uppfostrar pojkar och män, som gör att dom måste köra för fort, för att ta ditt exempel? Och sätta in resurserna DÄR, och slippa lägga pengar på fartkameror, poliser, straffåtgärder pga att männen inte kan bete sig? 

    Tills män på krogen i det här specifika fallet i Australien kan bete sig, så är ju det här precis vad du säger att du vill ha, straffåtgärder. 

    Män kan inte låta bli att köra för fort - sätt in straffåtgärd = böter
    Män kan inte låta bli kvinnorna på krogen - sätt in straffåtgärd = kontaktförbud
  • bananmilkshake

    Nu får du ju skärpa dig. Sluta vara ett sånt offer, läs på lite, få lite insikt i hur samhället fungerar.

    Är du en av dom män som tafsar, förföljer, våldtar, misshandlar, mördar kvinnor?

    Nä, då så. Då kan du ta av dig offerkoftan.

  • bananmilkshake
    CFly skrev 2021-02-27 09:25:49 följande:
    Å det ska komma från gruppen kvinnor som gör allt de bara någonsin kan för att se till att de själva behåller offerkoftan i alla de tänkbara situationer och ser till att män o gruppen män aldrig får röra den för då blir det liv i luckan.
    Har du kollat på incel-kulturen nåt? För dina åsikter passar väldigt bra in där. 

    Frågar igen: 

    Varför tar DU illa upp när ANDRA män beter sig som svin? 

    Planerade du att gå på krogen i Australien eller? 
  • bananmilkshake
    CFly skrev 2021-02-27 09:55:04 följande:
    Varför tar du illa upp när andra kvinnor beter sig illa eller om en man tillåts få publicitet för något som drabbar en man?
    Svara på frågan först, du. 
  • bananmilkshake
    CFly skrev 2021-02-27 09:27:21 följande:
    Skulle det omvända gälla så skulle det bli sånt liv så det finns inte.
    Jag tror inte många kvinnor skulle bry sig. Dom skulle gå till en annan krog. 

    Det är lite som när män klagar över internationella kvinnodagen. Att det finns en internationell mansdag bryr dom sig inte om. 

    Eller som den där festivalen som endast tillät kvinnliga besökare och artister. Många män tog illa upp där. Var det någon man som startade en festival för endast män? Om det hade hänt, och om så mitt favoritband spelade där, så hade jag som högst ryckt på axlarna åt att jag inte fick komma in och så hade det inte varit mer med det. 

    Om allt är så orättvist och jobbigt för män - gör nåt åt det då. Öppna en krog där alla får tafsa på alla, eller vad det nu är du vill ha. Starta en festival där bara män kan sitta med sina mansproblem, Ponyhans på Instagram har ett jättebra upplägg du kan förverkliga: feber.se/video/snart-ar-det-dags-for-mansplainmassan/377400/

    Eller du kanske bara vill klaga och inte göra nåt åt "problemet"? 
  • bananmilkshake
    CFly skrev 2021-02-27 10:04:18 följande:
    Känner din sort. Du kommer inte svara på min fråga utan bara vill lura in mig att svara på din. Och om du försöker svara så drar du nån falsk story om att så inte är fallet o snackar runt det för att utmåla män till förövare på nytt.
    Meeeeh, det var ju precis så du gjorde, jag frågade ju först osv. Men okej. Inte för att jag tror du kommer våga svara på min fråga men ändå. Och snälla, läs allt jag skrivit och läs långsamt. 
    CFly skrev 2021-02-27 09:55:04 följande:
    Varför tar du illa upp när andra kvinnor beter sig illa eller om en man tillåts få publicitet för något som drabbar en man?
    Jag har inte tagit upp för att andra kvinnor betett sig illa? Förstår inte var du fick det ifrån. Menar du när du blivit antastad av kvinnor på krogen, eller vad? Det har jag ju inte ens bemött. 

    Jag tar inte illa upp för att du skrivit ett inlägg och ifrågasatt, det är ju snarare en bra sak. Jag tycker bara det är tråkigt med "men jag då"-mentaliteten. Din trådstart började ju bra med en öppen och neutral frågeställning. 

    Jag tycker också det är tråkigt hur allt plötsligt handlar om offermentalitet och offerkofta, åt båda hållen. Att kämpa för sina rättigheter att tex ha samma status i samhället, att kunna känna sig trygg, det är inte att ha offerkofta. Men att ta illa upp av såna saker som tex den här krogen, och vända det till att kvinnor har offerkofta, det blir helt förvirrat. 
  • bananmilkshake
    CFly skrev 2021-02-27 10:06:24 följande:
    Vet du vad. Skulle en sån bar öppnas så skulle kvinnorna samlas i horder för att protestera. De skulle utmåla männen till de värsta förövarna som fanns och de skulle få med sig politikerna och det skulle stiftas lagar om att så får man inte göra. Några kvinnor skulle säkert elda ner baren.

    Gör du något sånt mot kvinnor så kan du kyssa goodbye.
    Fast... varför skulle vi det? Det finns väl hundra andra krogar att gå till isf? 

    Om kvinnors våld och trakasserier mot män hade varit en grej i samhället, så män behövde starta såna krogar, så tror jag dom flesta kvinnor (dom som INTE trakasserar män) skulle tänka "jaha, vad bra, då kan dom få festa ifred". 
  • bananmilkshake
    CFly skrev 2021-02-27 10:24:32 följande:
    Ehh. Men ja då mentaliteten är exakt det som kvinnor hela tiden utövar. Hela tiden ska mäns problem tryckas ner för att.visa på hur kvinnor har det värre.

    Inte en enda gång har jag fått något medhåll för ett mansproblem.stort som.smått. utan att det ska vändas till hur värre kvinnor har och män ska inte få säga något överhuvudtaget förrän all kvinnors problem är över. Den är om någon en men ja då mentalitet och ett förtryck mot män som lever idag.

    Grejen är den att det inte stannar med att känna sig trygg. Kvinnor har satt det här i system. Vissa saker är säkert bra men man nöjer sig inte där man vill försvara allt snett för att det ger en fördelar gentemot män. Pluspoäng i kriget.
    Det du skriver i mitten, det håller jag verkligen med om. Det tycker jag också är jättetråkigt, oavsett vilket problem det är. 

    Att män ska tryckas ner är såklart 100% fel. Ingen vill ha ett sånt samhälle, du har träffat på rötägg till kvinnor (och män i motsatt scenario) som vill ha det så. 

    Sista stycket håller jag inte med om. Men jag kan ju bara utgå från mig själv och alla kvinnor jag känner. Det blir ju samma sak som att många män inte vill ha jämställdhet för dom vet att det betyder att dom kommer behöva avstå från vissa privilegier, privilegier som alla behöver ha för att ett samhälle ska må bra. Samma med folk som inte vill att minoritetsgrupper (svarta, samer, homosexuella, transpersoner) ska bli jämställda eftersom det kan betyda att deras egna orättvist förvärvade privilegier kan försvinna. 

    Första stycket... ja, det är väl också rötägg som resonerar så. Dom kvinnor jag känner och läser om, säger snarare tvärtom. Jättebra att problemet med tex vissa mäns svårigheter att visa känslor eller vad det kan vara, adresseras. Många uppmanar ju män att själva ta tag i sin internationella mansdag. Ändå händer inte mycket på den fronten.
Svar på tråden Män får inte gå fram till kvinnor