• Fri 26 Feb 2021 19:08
    5410 visningar
    190 svar
    190
    5410

    Män får inte gå fram till kvinnor

    CFly skrev 2021-02-26 18:20:50 följande:

    Nu har en bar i Canberra satt regler att män inte får gå fram till kvinnor och prata med dem. Se artikel nedan.

    bit.ly/3stZJXD

    Men lite ojämställt kan jag tycka. I så fall borde även tjejerna vara förbjudna att prata med männen. 


    Ja tyvärr, vi går emot en allt mer polariserad värld.
  • Fri 26 Feb 2021 20:50
    #20
    bananmilkshake skrev 2021-02-26 20:38:18 följande:

    Hur vore det med den galna idén att vi tar oss en funderare på hur samhället uppfostrar pojkar och män, som gör att dom måste köra för fort, för att ta ditt exempel? Och sätta in resurserna DÄR, och slippa lägga pengar på fartkameror, poliser, straffåtgärder pga att männen inte kan bete sig? 

    Tills män på krogen i det här specifika fallet i Australien kan bete sig, så är ju det här precis vad du säger att du vill ha, straffåtgärder. 

    Män kan inte låta bli att köra för fort - sätt in straffåtgärd = böter

    Män kan inte låta bli kvinnorna på krogen - sätt in straffåtgärd = kontaktförbud


    Med andra ord att vi då går bakåt i jämställdhetsarbetet. Vi får ett samhället än mer könsuppdelat. Då kan vi skrota allt jämställdhetstänk tycker jag om vi ska skapa så ojämställda lagar/regler.
  • Fri 26 Feb 2021 20:51
    #21
    CFly skrev 2021-02-26 20:49:38 följande:

    Hellre straffåtgärder än diskriminering.

    Men då är det ok att porta romer då tills de slutar stjäla?

    Varför diskriminering mot män ok men inte andra grupper fattar inte?


    Precis. En del härinne verkar har tappat förståndet fullständigt.
  • Fri 26 Feb 2021 20:53
    #22
    Anonym (55) skrev 2021-02-26 20:35:48 följande:

    Män får vara där om de köper konceptet att inte gå fram till kvinnor. Jag tycker att det är utmärkt om kvinnor känner att de behöver ett sådant ställe. Vill kvinnor inte ha ett sådant ställe kommer baren att gå i konkurs.

    Vad säger du om ordensällskap som Rotary, odd fellow osv. Ska de få förekomma o kunna tacka nej till kvinnor som medlemmar?

    Jag hoppas att kvinnor kvoteras in i hejaklackar, på en man måste det vara två kvinnor. Då kanske det blir ordning o reda på fotbollsläktarna och däromkring. Det verkar vara körigt på många läktare och mycket pengar läggs på att dadda fulla fotbollssupportrar. Tänk vad dessa pengar kunde gå till istället...


    Män ska tvingas umgås med kvinnor men kvinnor ska slippa att umgås med män. Hur tänker du nu. Är du ens på riktigt?
  • Fri 26 Feb 2021 20:57
    #23
    Mimosa86 skrev 2021-02-26 20:25:46 följande:

    Men jisses, hur kan svenska män som beter sig otroligt försynt och respektfullt i jämförelse med jänkare och australienska män ta illa upp på denna artikel?!

    Uppenbarligen har man ju så grova problem där att detta varit nödvändiga. Lite som när vissa badhus förbjöd män i bubbelpool vissa tider för att kunna SKYDDA kvinnorna.

    Aptrist absolut, men när något går över styr så måste det ju hanteras. Och tidigare har lösningen ALLTID varit att kvinnan fått anpassa sig. För killar är ju sådana, det har vi ju lärt oss från barnsben. Nu agerar man istället mot den grupp som förstör för en annan grupp. Tråkigt men nödvändigt. Så kan ju de bra männen läxa upp dina grisiga brorsor och få dem att skärpa sig. För ofta behövs inte mer än att andra killar faktiskt ryter ifrån. Dessa killar lyssnar inte på kvinnor men de lyssnar på andra män.


    Ja jösses, hur kan du försvara din grovt sexistiska agenda. Ska vi ha lagar måste alla vara lika inför lagen. Utan undantag.
  • Sat 27 Feb 2021 11:09
    #54
    Almavivas skrev 2021-02-27 06:36:44 följande:
    Hej TS! 

    Om du inte förstår att det är skillnad på kön och andra grupper i samhället så borde du sätta dig ned och ta en funderare- eller iaf läsa det jag har att skriva. 

    Att dela upp och ha olika regler för olika kön är inte ovanligt. Det är regler för att upprätthålla en trygghet hos kvinnor. "Tjejtaxi" "omklädningsrum för damer"  "tjejkvällar" (på olika klubbar) "kvinnojourer" 
    Detta är till för att främja jämställdhet. Kvinnor i hela världen är mer utsatta och sexualiserade än män, och för att kvinnor ska känna samma trygghet som män så får man ibland sätta upp vissa regler, och där får man överväga vad som är Viktigast- att män som du inte ska bli kränkta, eller att kvinnor känner sig trygga. Vad tycker du är viktigast? 

    Kön är inte en grupp som man kan jämföra med andra minoritetsgrupper i Sverige. Det är 50/50 av Sveriges befolkning (inte helt sant då det finns fler män)  
    Man kan tillhöra flera grupper, men man är alltid antingen biologiskt Man eller kvinna. 
    Problemet är inte att alla män utsätter kvinnor, utan problemet är att kvinnor uteslutande utsätts av endast män.
    Vi byter ut det mot lite andra saker på olika sätt så att du lättare ska förstå. 
    - Alla invandrare stjäl inte - Alla stölder görs av endast invandrare. Nope.
    - Romer tigger - Alla som tigger är Romer. - Nope. 

    En annan sak som du kan fundera över är varför män som du alltid skriker att ni vill ha jämställdhet - endast när det gynnar er själva? 
    Ser aldrig en man som argumenterar för att det är orättvist att kvinnor har lägre lön för samma jobb, eller som kommer med förslag på hur kvinnor ska kunna känna sig tryggare i samhället, men när det gynnar er så är det väldigt viktigt, men när ni hör att kvinnor vill ha grundläggande rättigheter så hatar ni rabiata feminister och känner er kränkta. 
    Mitt förslag till dig är att om jämställdhet är så viktigt för dig - Kom med ett bättre förslag du på hur Kvinnor ska kunna känna samma trygghet som männen på den krogen du syftar på. Då kan vi börja diskutera. 
    Och för att du lättare ska förstå:
    Alla män uppför sig inte illa - Allt som män gör är illa. Nope.
  • Sat 27 Feb 2021 11:13
    #55
    bananmilkshake skrev 2021-02-27 09:04:25 följande:

    Nu får du ju skärpa dig. Sluta vara ett sånt offer, läs på lite, få lite insikt i hur samhället fungerar.

    Är du en av dom män som tafsar, förföljer, våldtar, misshandlar, mördar kvinnor?

    Nä, då så. Då kan du ta av dig offerkoftan.


    Offerkoffta, du verkar har svårt att förstå vad det handlar om. Vi kan inte hålla på och särbehandla utefter var få gör eller tycker du att alla inte har lika värde eftersom du vill försvarar det så?
  • Sat 27 Feb 2021 11:17
    #56
    CFly skrev 2021-02-27 10:06:24 följande:
    Vet du vad. Skulle en sån bar öppnas så skulle kvinnorna samlas i horder för att protestera. De skulle utmåla männen till de värsta förövarna som fanns och de skulle få med sig politikerna och det skulle stiftas lagar om att så får man inte göra. Några kvinnor skulle säkert elda ner baren.

    Gör du något sånt mot kvinnor så kan du kyssa goodbye.
    Ja det är vanligt förekommande, kvinnor åtkomst till alla manliga sfärer men när det gäller det omvända är det inte så noga. Det är lätt att förstå varför jämställdhet aldrig kommer framåt. Det är kvinnorna själva som cementerar ojämställdheten.

    Vi vet ju hur det var med den mansfria festivalen, trots att DO fällde den så hävdade man sin rätt att köra den mansfri, det omvända att man hade uteslutit kvinnor hade varit en omöjlighet.
  • Sun 28 Feb 2021 19:11
    #84
    Anonym (this) skrev 2021-02-28 13:27:07 följande:

    Istället för att gnälla på att det finns såna här ställen fundera på varför det finns

    Fundera över  det egna beteende, men även agera när man ser andra män bete sig som idioter


    Nej hur tänker du nu. Jag tänker inte agera när jag ser andra män (eller kvinnor) bete sig illa på krogen. Jag är på krogen för att själv ha trevligt, aldrig att jag skulle börja läxa upp folk eller ge mig in i andras tråkigheter, jag tänker inte utsätta mig för den faran. Det är därför vi har ordningsvakter på våra krogar, de och polisen ska sköta om sånt.
  • Sun 28 Feb 2021 19:19
    #85
    Anonym (Musse Drägg) skrev 2021-02-28 15:21:59 följande:

    Det intressanta, och skrämmande, med såna som TS är hur de reagerar så personligt på såna här saker. De förfasas inte över att så många kvinnor utsätts för att något sånt här anses nödvändigt. Istället tycker de att det blir "ojämnlik" (efter som det påverkar män negativt i det här fallet). TS är inte ett skit intresserad av jämställdhet, han tar det personligt eftersom han, liksom många andra män, tror att världen kretsar kring honom. Hans eget skinn är viktigare än att kvinnor får gå ut på ett ställe där de får vara i fred.


    Du verkar ha svårt att inse, men för att göra det enkelt för dig, det handlar om att vi inte kan dra alla över samma kant för vad några få puckon gör. Det är som att förbjuda muslimer att prata med kristna på en krog bara för att några muslimer tidigare har uppfört sig illa emot dom. Eller att säga att några svarta inte får tilltala vita, hur låter det.

    Vi ska ha lagar och regler som vi alla är lika inför, har vi problemmänniskor på krogen så ska ordningsvakter eller polisen sköta den saken. Svårare än så är det inte.
  • Mon 1 Mar 2021 17:10
    Anonym (M) skrev 2021-03-01 16:14:54 följande:
    Det går att argumentera utan att förlöjliga motparten. Det funkar alldeles utmärkt, om man vill. Inte konstigt alls. 

    Förstår du inte skillnaden mellan saklig argumentation och förlöjliganden så förstår jag att du inte har några problem med dagens feminism. 

    Nej, jag menar hur lätt det är att få sex. Det är inte alls omöjligt, Emma Frans skrev om det i SvD för ett tag sedan. Hon tittade på forkningen och höll med. Det är bara feminister som har svårt att acceptera det eftersom feminister har svårt att se kvinnors makt generellt.. 
    Exakt, att diskutera utan att förlöjliga motparten är verkligen en bristvara idag. Det är synd att man 2021 verkar sakna förmågan att diskutera på ett seriöst och sakligt sätt. Det är inte konstigt om hat och hot växer och att vi blir allt mer polariserade.

    Ibland undrar man om utvecklingen istället har börjat gå bakåt på mänskligheten.
Svar på tråden Män får inte gå fram till kvinnor