• Fri 26 Feb 2021 18:20
    5345 visningar
    190 svar
    +2
    190
    5345

    Män får inte gå fram till kvinnor

    Nu har en bar i Canberra satt regler att män inte får gå fram till kvinnor och prata med dem. Se artikel nedan.

    bit.ly/3stZJXD

    Men lite ojämställt kan jag tycka. I så fall borde även tjejerna vara förbjudna att prata med männen. 

  • Svar på tråden Män får inte gå fram till kvinnor
  • Fri 26 Feb 2021 18:59
    #5
    Anonym (ååå) skrev 2021-02-26 18:41:46 följande:

    Det behövs nog inget förbud för tjejerna, för de går inte fram till de berusade männen ändå. Är detta viktigt för dig? Bor du där? 


    Ja jämställdhet är viktigt för mig. Samma rättigheter o skyldigheter oavsett kön, så jag skulle nog bojkotta baren om jag bodde där.
  • Fri 26 Feb 2021 19:16
    #8
    bananmilkshake skrev 2021-02-26 19:04:57 följande:

    Det här ger ju just jämställdhet. Nu kan kvinnorna gå på krogen med kompisar utan att äckliga, fulla, hotfulla karlar ska tränga sig på. Precis som männen nästan alltid kan gå på krogen utan att äckliga, fulla, hotfulla kvinnor tränger sig på.

    Lika för alla.


    Inte riktigt. Det är som att tex förbjuda alla män att köra bil för att en del män kör för fort.

    Bättre o mer korrekt lösning är att sätta upp bättre fartkontroller, poliser o bättre straff för överträdelsen då det är överträdelsen man vill åt.

    Det är också som att säga att kvinnor är skötsamma människor i jämförelse. Skulle jag få en femma för alla ggr kvinnor betett sig dåligt utan konsekvenser på krogen så skulle jag bli rik.

    Jag står hellre upp för lika villkor på ett jämställt sätt. Idag ändrar man till lika villkor så länge det är kvinnor som har underläge. Om män har underläge såsom i vårdnadstvister, skolan m.m. så är det ingen som vill göra specialregler just för att dem är män som ligger i underläge.

    Nä jag skulle fortsätta bojkotta baren då jag vill ha lika villkor. Att vissa människor i livet får klä skott för vad andra gör är inget jag tycker är ett rätt beteende. Speciellt om det bara ska gälla det ena könet. Sällan man hör att kvinnor för klä skott för vad andra kvinnor gör.
  • Fri 26 Feb 2021 19:20
    #9

    Och med klä skott menar jag inte i debatter hit o dit. För vad människor säger är ju bara skit. Utan jag menar klä skott i dem bemärkelsen att man faktiskt gör någon förändring i lag, regler eller system.

    Idag om män är illa eller hamnar efter. Rycker på axlarna.

    Kvinnor far illa eller hamnar efter. Ring politikerna vi måste börjar kvotera eller ändra nån regel direkt.

  • Fri 26 Feb 2021 20:08
    #13

    Nu är inte jag racist på något sätt. Men skulle man öppna en bar som säger att romer inte får vara för nära bardisken för att de har ett rykte av att stjäla. Då skulle folk gå i taket även om risken för stölder vore hög o det var helt sant.

    Du kan sätta in vilken grupp o tillhörande orsak som helst i ovan exempel och folk går i taket. För så får man inte göra.

    Men om gruppen är män så är det helt plötsligt ok, bra och helt legitimt. Det här förbryllar mig något ordentligt.

    Vi har alltså ett samhälle där alla de slags restriktioner som man sätter mot män är helt ok så länge det främjar en kvinna. Men som mot andra grupper skulle kallas diskriminering även om det är sanning.

    Män har blivit lagliga villebråd medans andra grupper inte får diskrimineras.

  • Fri 26 Feb 2021 20:47
    #18
    Anonym (55) skrev 2021-02-26 20:35:48 följande:

    Män får vara där om de köper konceptet att inte gå fram till kvinnor. Jag tycker att det är utmärkt om kvinnor känner att de behöver ett sådant ställe. Vill kvinnor inte ha ett sådant ställe kommer baren att gå i konkurs.

    Vad säger du om ordensällskap som Rotary, odd fellow osv. Ska de få förekomma o kunna tacka nej till kvinnor som medlemmar?

    Jag hoppas att kvinnor kvoteras in i hejaklackar, på en man måste det vara två kvinnor. Då kanske det blir ordning o reda på fotbollsläktarna och däromkring. Det verkar vara körigt på många läktare och mycket pengar läggs på att dadda fulla fotbollssupportrar. Tänk vad dessa pengar kunde gå till istället...


    Ok så det är ok att romer får vara där om de inte går fram till bardisken. Vad är skillnaden?

    Privata klubbar är skillnad mot publika restauranger m.m. inte jag som bestämt.
  • Fri 26 Feb 2021 20:49
    #19
    bananmilkshake skrev 2021-02-26 20:38:18 följande:

    Hur vore det med den galna idén att vi tar oss en funderare på hur samhället uppfostrar pojkar och män, som gör att dom måste köra för fort, för att ta ditt exempel? Och sätta in resurserna DÄR, och slippa lägga pengar på fartkameror, poliser, straffåtgärder pga att männen inte kan bete sig? 

    Tills män på krogen i det här specifika fallet i Australien kan bete sig, så är ju det här precis vad du säger att du vill ha, straffåtgärder. 

    Män kan inte låta bli att köra för fort - sätt in straffåtgärd = böter

    Män kan inte låta bli kvinnorna på krogen - sätt in straffåtgärd = kontaktförbud


    Hellre straffåtgärder än diskriminering.

    Men då är det ok att porta romer då tills de slutar stjäla?

    Varför diskriminering mot män ok men inte andra grupper fattar inte?
  • Fri 26 Feb 2021 20:58
    #24
    +1

    Asså det är inte det att jag inte förstår problemet. Jag förstår mycket väl det jobbiga och sviniga sättet vissa män har och mor kvinnor. Inget konstigt där.

    Men det finns många fler grupper i samhället som också skapar problem på olika sätt.

    Det som är det konstiga är hur det alltid är så ok att skapa regler emot gruppen män för att lösa problemen med män. Med med andra grupper så blir det diskriminering.

    Gör det lagligt att sätta restriktioner på alla grupper som skapar problem i så fall. Eller ingen. Men det här undantaget att det är ok att diskriminera just män har jag inte förstått mig på. Det är inte problemet med män utan det inkonsekventa sättet att hantera grupper. Det i sig blir ju diskrimeinerande också.

  • Sat 27 Feb 2021 08:50
    #33
    -1

    Bara att inse att män är framtidens hackkycklingar. Dessutom på laglig väg. Idag kan man motivera vad som helst emot män.

    Man skulle tex kunna sätta utgångsförbud på mån vissa tider likamed helt ok om man drar jämställdhets kortet. Man skulle kunna ha separat kö för män precis som man gjorde för mörka förr i tiden o tex judar. Men helt ok om man drar jämställdhetskortet.

    Det jag menar är att vi har kommit till ett samhälle där allt vad du än kommer på kan motiveras med jämställdhets kortet o så tycker samhället att det är helt ok. Bristen på likhet inför lagen och att tänka till förblindas.

    Idag skulle till och med mord av män kunna motiveras om rätt feminist talar med rätt ord för det o så överväger samhället att ja det är ju i jämställdhetens tecken o stackars kvinnor så ok ja vi ändrar lagen.

    Grattis till ett samhälle som håller på o slår över rejält.

  • Sat 27 Feb 2021 08:52
    #34
    Almavivas skrev 2021-02-27 06:36:44 följande:

    Hej TS! 

    Om du inte förstår att det är skillnad på kön och andra grupper i samhället så borde du sätta dig ned och ta en funderare- eller iaf läsa det jag har att skriva. 

    Att dela upp och ha olika regler för olika kön är inte ovanligt. Det är regler för att upprätthålla en trygghet hos kvinnor. "Tjejtaxi" "omklädningsrum för damer"  "tjejkvällar" (på olika klubbar) "kvinnojourer" 

    Detta är till för att främja jämställdhet. Kvinnor i hela världen är mer utsatta och sexualiserade än män, och för att kvinnor ska känna samma trygghet som män så får man ibland sätta upp vissa regler, och där får man överväga vad som är Viktigast- att män som du inte ska bli kränkta, eller att kvinnor känner sig trygga. Vad tycker du är viktigast? 

    Kön är inte en grupp som man kan jämföra med andra minoritetsgrupper i Sverige. Det är 50/50 av Sveriges befolkning (inte helt sant då det finns fler män)  

    Man kan tillhöra flera grupper, men man är alltid antingen biologiskt Man eller kvinna. 

    Problemet är inte att alla män utsätter kvinnor, utan problemet är att kvinnor uteslutande utsätts av endast män.

    Vi byter ut det mot lite andra saker på olika sätt så att du lättare ska förstå. 

    - Alla invandrare stjäl inte - Alla stölder görs av endast invandrare. Nope.

    - Romer tigger - Alla som tigger är Romer. - Nope. 

    En annan sak som du kan fundera över är varför män som du alltid skriker att ni vill ha jämställdhet - endast när det gynnar er själva? 

    Ser aldrig en man som argumenterar för att det är orättvist att kvinnor har lägre lön för samma jobb, eller som kommer med förslag på hur kvinnor ska kunna känna sig tryggare i samhället, men när det gynnar er så är det väldigt viktigt, men när ni hör att kvinnor vill ha grundläggande rättigheter så hatar ni rabiata feminister och känner er kränkta. 

    Mitt förslag till dig är att om jämställdhet är så viktigt för dig - Kom med ett bättre förslag du på hur Kvinnor ska kunna känna samma trygghet som männen på den krogen du syftar på. Då kan vi börja diskutera. 


Svar på tråden Män får inte gå fram till kvinnor