Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Vem tog större delen av föräldraledigheten?

    Har delat typ lika, för att vi ville båda vara lika delaktiga. Vi har båda varit lediga minst deltid sen barnen föddes. Med nästa barn blir det dock annorlunda. Jag kommer att vara föräldraledig i ca 8 månader och pappan ca 5 månader. Men han är lärare, så utöver dessa månader kommer han att ha jullov och två sommarlov, så det blir ungefär lika lång tid hemma för båda. Efter attde börjat förskolan blir det väl jag som får vara föräldraledig för att förlänga semestern på sommaren.

    Vårt upplägg har varit väldigt oekonomiskt, men vi har aldrig ångrat det.

  • Anonym (Mamma)
    mari123 skrev 2021-02-27 17:18:42 följande:

    Jo så kan man ju tänka i vår priviligierade svenska värld som den ännu ser ut. Pappan ska vara hemma även om han är den enda som har jobb i familjen och så får man klara sig bäst man kan på de pengar som blir. Huvudsaken att det är jämställt för här kan vi ju gå till "socialen" och gnälla och kinka......


    Men mamman får väl greja jobb då? Samhället funkar ju inte om folk ska välja bort jobb men ändå slagga barn de inte kan försörja.
  • Anonym (Mamma)
    Embla twopointoh skrev 2021-02-27 17:51:05 följande:

    Då kanske man skulle se över systemet istället för att genom lagstiftning tvinga in folk i en form som inte passar i hop med den mänskliga naturen? Jämställdhet handlar om, eller borde handla om, att män och kvinnor ska ha samma förutsättningar att till exempel kunna välja hur de vill leva, inte att allt ska vara 50/50. Att tycka att en persons kön är en viktig del av hur den personen ska leva är inte att vara för jämställdhet.


    Ingen tvingas ju vara hemma? Barnet kan ju gå på förskola om inte pappan vill vara hemma, eller så kan man spara pengar och bekosta föräldraledigheten själv om man så önskar.

    Föräldraledigheten är rimligtvis till för barnet, som har rätt till att knyta an till båda föräldrarna. SÅ stor uppoffring är det inte att vara föräldraledig några månader. Pappor kan lätt göra det.
  • Anonym (Mamma)
    mari123 skrev 2021-02-27 18:27:00 följande:

    FAST om pappan har utbildat sig och lyckats få ett rejält välavlönat arbete som kan göra att hans familj kan leva ett gott liv så KAN det ju vara så att det inte blir en framgångssaga om han blir borta flera månader? SJÄLVKLART samma sak om det är mamman som är breadwinner!


    Man får enligt lag inte missgynna Nikon pga föräldraledighet, så det finns ingen anledning att strunta i det ansvaret för rädsla av att nästanästas i karriären senareläggs något.

    Och är man så himla lyckad och karriärsorienterad kan man ju gott spara pengar och bekosta föräldraledigheten som mamman tar ur egen ficka.
  • Anonym (Mamma)
    Embla twopointoh skrev 2021-02-27 18:45:09 följande:

    Alla har inte jobb där det bara är att ta ledigt några månader, småföretagare till exempel. Eller tycker du det är vettigt att behöva offra sitt företag och framtida försörjning?

    Dessutom säger studier att det inte är bra för små barn att börja på förskola för tidigt, så i princip offras i sådana fall barnen på jämställdhetens altare.

    Alla har inte möjlighet att spara den typen av summor innan de får barn, eller så är graviditeten inte planerad. Ska dessa föräldrar då behöva göra abort?


    Konstigt att så många kvinnor lyckas när inte männen gör det. Känner flera kvinnliga småföretagare som löst det, både under graviditeten och med bebis, men män verkar detju inte funka för.

    Sen behöver man ju inte vara ledig flera månader i streck. Det går att göra så att båda jobbar deltid och är lediga deltid.

    Småbarnen offras inte på någon jämställdhetens altare, utan pga föräldrars behov av självförverkligande.

    Abort får man ju göra om man vill.. ibland funkar det ju inte att ha barn vid en viss tidpunkt i livet och då kanske man väljer att avsluta en oplanerad graviditet.
  • Anonym (Mamma)
    Embla twopointoh skrev 2021-02-27 18:48:53 följande:

    Dina resonemang brister i verklighetsuppfattning. Rejält. För det första så missgynnas föräldralediga på vissa arbetsplatser, men givetvis sker det under någon annan förevändning. För det andra är inte alla graviditeter planerade så långt i förväg att man hunnit spara.


    Fast det är helt orimligt att använda olaglig diskriminering som argument för att inte ha jämställd föräldraförsäkring. Lite som att man accepterar dett och lägger sig platt.

    Alltså, man kan ju intefå allt här i livet. Vill man vara hemma i 3 år med sina barn så kan man göra det om man har råd, annars får man ju avstå. På samma sätt får man ju avstå att vara hemma i 1,5 år om man inte har råd ifall vi får en lagstiftning där föräldraledigheten delas lika.
Svar på tråden Vem tog större delen av föräldraledigheten?