Forum Förlossningsrädsla - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bra förlossningsupplevelser Akademiska?

  Tis 2 mar 19:14 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Rädd) - Visa alla inlägg
  Anonym (Rädd)
  Återställ
  Tis 2 mar 19:14

  Kommer ha Akademiska i Uppsala som förlossningssjukhus.

  Har senaste tiden bara stött på hemska berättelser (dock mkt från Stockholm) om hemsk personal som varit helt oförstående och kall och hånfull. (ramlade in på kontot tyst_jag_foder på instagram). Känner mig nu mer oroad än någonsin.

  Kan någon lugna med att det finns bra upplevelser med bra personal också? Gärna just på Akademiska.

 • Anonym (Rädd) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 2 mar 19:38 #2
  Anonym (Lollo) skrev 2021-03-02 19:29:02 följande:

  Jag födde på Ackis och det gick hur bra som helst. Ringde och bollade på telefon två gånger innan vi åkte in, bra stöd på telefon, bra stöttning när vi väl bestämde oss för att åka in. En barnmorska som bröt lite, hon förstod inte alltid när jag och partnern skämtade, det subtila liksom, men var gullig, respektfull, proffsig. En jättehärlig undersköterska, som jag senare kräktes på, men hon tog inte illa upp jag hade inte då mycket ideer om hur jag ville föda, men de var inkännande, kom med förslag utan att pusha på till nåt som kändes obekvämt. Undersköterskan hjälpte mig med andningen när det var som tuffast.

  Det var fullt på BB så vi blev kvar på förlossningen 4-5 timmar, men de hämtade mat och passade upp på mig. Sen upp till BB där jag hade en barnmorskestudent som jag fattade det som hade färre patienter då hon inte var klar, så hon hade verkligen tid, även om hon inte var påträngande. Åkte hem efter ett dygn.

  Det är klart att det spelar in att min förlossning gick bra och lagom snabbt rent fysiskt, men jag är nöjd med hela upplevelsen.

  Varmt lycka till!


  Åh tack för en fin berättelse. Har generellt sett mest positiva erfarenheter av vårdbesök men när jag hamnade på det kontot tog stresshjärnan över och det kändes som allt kändes läskigt och olustigt.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll