• nena55

    Någon mer som försökt bli gravida i över ett år

    Vi har också försökt sen oktober 2019. Vi blev gravida i feb 2020 men det blev ett MA som fick tas bort med vacuumaspiration. Idag bokade vi tid på Sophiahemmet och fick tid redan på tisdag. Just nu är jag helt darrig av stress, livrädd för att något "gick sönder" vid ingreppet även om jag vet att det inte är något vanligt. Alla säger att vi ska tänka att det var en bra grej att jag i alla fall blev gravid en gång men min hjärna jobbar inte så just nu... Önskar att man kunde pausa barnlängtan ett tag!

  • nena55

    Situationen i samhället gör ju inte det hela bättre heller. Jag inbillar mig att det skulle underlätta något om man kunde skingra sina tankar - träna, resa, träffa vänner och familj, gå på bio... Vad som helst. Vad gör ni för att sysselsätta tankarna med annat? Ljudbok och poddar stoppar mina malande tankar ett tag.

    Håller tummarna för dig i april Anna! Hur många försök har ni hunnit med?

  • nena55
    Efterregnkommersolsken skrev 2021-03-22 11:07:13 följande:

    Här är en till!

    Slutade med minipiller november 2019, gravid i januari 2020, ma i februari 2020. Försökt 1 år sedan dess men inget nytt plus.

    Har äl varje månad som hoppar mellan dag 15-19, oftast äl på dag 18/19. Amh över 4, afc över 25. Utredning gjord privat vilket inte visar något. Spermieprov normalt.

    Kör letrozol nu även om jag har äl på egen hand. Fick äl på dag 14 denna månad och hade en follikel på 17 mm cd 12 och slemhinna på 7.8 mm. Vi kommer köra privat ivf till hösten!


    Vår historia är ganska lik. Tog ut spiral oktober 2019. Blev gravid feb 2020 men det visade sig på KUB-testens ultraljud vara ett MA. Sedan dess inget plus. Vi är mitt i en utredning nu, mina värden var bra och spolningen visade inget konstigt. Min sambo ska lämna prov snart.

    Jag har läst att spolningen i sig kan öka chansen till graviditet (verkar finnas lite delade meningar dock) så nu hoppas jag på att det hjälper annars blir det nog IVF för oss också.
Svar på tråden Någon mer som försökt bli gravida i över ett år