• Anonym (Mathi­as)
    Fri 5 Mar 2021 21:20
    6800 visningar
    284 svar
    -5
    284
    6800

    Hur ska en vara för att få er kvinnor intresserade?

    En är trevlig och schysst, inte sexistisk eller nåt sånt, försöker vara rolig och gör allt för att få er intresserade men icke då. Vad ska man göra mer? Hur ska en vara? En kan väl inte vara  helt perfekt inte, det är väl ingen. Eller tycker ni det att en man ska vara helt perfekt för att passera er långa kravlista? Nå det gäller väl inte alla kvinnor det förstår jag väl, men väldigt många verkar ha så höga krav på mannen tycker jag.

  • Svar på tråden Hur ska en vara för att få er kvinnor intresserade?
  • Sat 6 Mar 2021 07:42
    #51
    +1

    Skulle jag träffa en man som började tala om "värdegrund" så skulle jag dra öronen åt mig direkt. Röstar antagligen på FI och DEN "värdegrunden" är inte min.

  • Anonym (Milla­)
    Sat 6 Mar 2021 07:44
    #52
    Anonym (Tyko) skrev 2021-03-06 07:09:46 följande:
    Fast det du säger är ju de där klassiska flosklerna som inte stämmer i praktiken. Och det är just precis därför som mannen som du just beskrev som attraktiv är ofrivillig singel. Tycker det är bra att fler och fler kvinnor blivit öppnare med att de inte vill ha media män men den omvända synen där man snarare går in och tycker synd om singeln och beskriver honom som attraktiv trots att han inte är det lever tyvärr kvar. Lösningen för Mathias är inte att lura sig själv att han är attraktiv utan att jobba hårt för bättre självförtroende och att utforska och våga leva ut alla sina inre egenskaper. Du kanske tycker det är snällt att skriva som du gör. Jag tycker att det är elakt, ommän omedvetet eftersom det inte löser problemet. De män som lever i den illusionen kommer i de allra flesta fall att förbli singlar. De kommer jag aldrig att få en den attraktiva kvinna de hade haft potential att ta få om de arbetat hårt.

    Jag är tillsammans med en man vars främsta egenskap som partner är hans omtänksamhet. En man som är en mes i mångas ögon men som har en mental styrka som gör att han inte tar åt sig. Inlägget jag citerade påminner mig så mycket om min man och om hur jag föll för hans sätt att uttrycka sig. Jag kan hålla med om att TS behöver stärkt självförtroende, men hur ska han uppnå det om inte vi som har med honom att göra berömmer hans starka sidor?
  • Anonym (aaa)
    Sat 6 Mar 2021 07:46
    #53
    Anonym (Tyko) skrev 2021-03-06 06:17:19 följande:
    "Skydda" eller "stötta varandra" är mest en lek med ord. Kvinnor vill framförallt ha en man som har möjligheten att stötta dem på alla möjliga sätt, ekonomiskt, socialt och psykologiskt mm. En man som ger dem trygghet.
    Tröttsamt med sådana här inlägg, verkligen. Du har din bild av världen klar, fix och instoppad i en liten låda. 
    Det är verkligen inte en "lek med ord". 
    Jag håller med om att man vill ha en partner som kan bidra med allt du skriver MEN det går åt båda håll! Jag gör alla de där sakerna för min man. 

    Du verkar tänka att kvinnor bara sitter på en stol och väntar på att en man ska dyka upp och serva med allt detta? Om du eller andra har den inställningen så kan jag förstå att det kan vara svårt att hitta en kvinnlig partner som står ut i längden. Min man och jag tjänar ungefär lika mycket, vi delar 50/50 på utgifter, vi hjälps åt med hem och barn, vi pratar framför allt väldigt mycket med varandra om hur vi ska ha det, en fortlöpande utvärdering av vår relation. Det är en tydlig framgångsfaktor för att en relation ska hålla. Folk som flyttar ihop och sen inte pratar om saker utan bara utgår från att allt ska rulla automatisk - de förhållandena går ju oftast i kras (och inte sällan blir då mannen förvånad - "vi hade det ju så bra?")
  • Anonym (Tyko)
    Sat 6 Mar 2021 07:53
    #54
    Anonym (aaa) skrev 2021-03-06 07:46:10 följande:

    Jag håller med om att man vill ha en partner som kan bidra med allt du skriver MEN det går åt båda håll! Jag gör alla de där sakerna för min man. 


    Det är bra om du ger det men en man måste inte ha stöd på det sättet. Just därför det brukar sluta med skilsmässa om mannen fallerar med karriär eller dylikt samtidigt som äktenskapet håller om samma sak händer med kvinnan.

    Märks även på hur män och kvinnor väljer partners. Män väljer söta, glada och varma kvinnor. Kvinnor väljer respektingivande män med stor plånbok och stark status.
  • Sat 6 Mar 2021 07:57
    #55

    En komplex fråga som du får olika svar på beroende på vem du frågar.

    När jag var singel letade jag efter en man som bodde max 10 mil bort, såg ok ut, inte för överviktig, inte rökare eller dataspelare, inte vegan, ej vänster eller mp och med ordnad ekonomi - ej lyxfällanvarning, arbetslös inget hinder.

    En fördel om han hade barn - dock inte småbarn, för att veta hur det är att vara förälder samt att han inte skulle vilja ha barn. Jag har tonårssöner och vill absolut inte ha fler barn.

    Sedan gick jag på dejt och avgjorde hur det kändes irl.

    Och efter många dejter med många intressanta män så mötte jag en som kändes rätt direkt. Så som jag läst att det ska vara. Är glad att jag inte fortsatte med de som var bra, men som saknade den där hemma- känslan.

    Alla män och kvinnor söker olika saker. Undrade hur en väninna i gänget kunde valt den man hon hade för majoriteten av både män och kvinnor i omgivningen tyckte han oftast betedde sig som ett svin. Dryg, påträngande osv. Han hade inga som helst problem att träffa en ny kvinna snabbt när han blev ensam då väninnan tyvärr avled.

    Så även överviktiga män med icke fördelaktigt utseende och taskig attityd kan hitta partners till omgivningens förvåning...


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Anonym (Tyko)
    Sat 6 Mar 2021 07:57
    #55
    Anonym (aaa) skrev 2021-03-06 07:46:10 följande:

    Du verkar tänka att kvinnor bara sitter på en stol och väntar på att en man ska dyka upp och serva med allt detta? Om du eller andra har den inställningen så kan jag förstå att det kan vara svårt att hitta en kvinnlig partner som står ut i längden.


    Vad snackar du om? Jag är lyckligt gift och en framgångsrik familjefar just för att jag fattar detta. Jag är en stolt man och förväntar mig inte att någon annan ska komma och lösa problem i min familj. Uppkommer problem så löser jag dem.

    Detta med veka män är bara så patetiskt. Ingen vill ha dem oavsett vad nu någon kvinna som tycker syn om dem hävdar.
  • Sat 6 Mar 2021 07:58
    #56
    Anonym (Hanna) skrev 2021-03-06 06:25:32 följande:
    Ja, kanske. Det var väl mest att jag fick lite machovibbar och att det skulle handla om att kvinnor generellt vill ha en man som är beredd med knytnävarna. Och visst finns det kvinnor som tycker det är attraktivt, men knappast de flesta och det de flesta menar är nog just attpersonen ska vara mentalt stark och grundad i sig själv, och att man ska kunna stötta varandra på lika villkor. Men som sagt jag tror det behovet blir större med åldern och framför allt med erfarenheten. Om man upplever att man blivit sviken i sitt tidigare förhållande och fick kämpa mot kriser osv på egen hand så blir det nog viktigare att partnern uppfattas som stark och att man tror att det är en person som man kan ha vidsin sida vid kriser såatt man slipper ta alla fajter på egen hand.

    Men tror väl inte attdet är en könssak egentligen, jag får väl tro attäven män med lite erfarenhet vill ha en partner som står vid ens sida och stöttar en när livet är tufft.
    Om ett par är ute och promenerar och det kommer fram två killar som börjar sexuellt ofreda henne och hennes kille då försvarar henne och t.o.m kanske delar ut ett par smockor,så kommer hon uppskatta detta och efteråt känna sig trygg med honom.
    Om killen istället blir rädd och börjar gråta så kommer hon tappa respekten till honom och med största sannolikhet blir inte förhållandet långvarigt efter detta,självklart kan man hävda att så inte är fallet och komma med mer eller mindre krystade bortförklaringar,men det är så verkligheten ser ut.
  • Anonym (Tyko)
    Sat 6 Mar 2021 08:03
    #57
    Anonym (aaa) skrev 2021-03-06 07:46:10 följande:

    Min man och jag tjänar ungefär lika mycket, vi delar 50/50 på utgifter, vi hjälps åt med hem och barn, vi pratar framför allt väldigt mycket med varandra om hur vi ska ha det, en fortlöpande utvärdering av vår relation. Det är en tydlig framgångsfaktor för att en relation ska hålla. Folk som flyttar ihop och sen inte pratar om saker utan bara utgår från att allt ska rulla automatisk - de förhållandena går ju oftast i kras (och inte sällan blir då mannen förvånad - "vi hade det ju så bra?")


    Det där står inte i motsatsförhållande till det jag hävdade.

    Att det skulle vara manligt att sitta i soffan och låta kvinnan arbeta kanske någon övervintrande raggare fortfarande tycker men de flesta har kommit längre. För egen del gör jag nog 75 procent av allt arbete i vår familj. Då räknar jag iofs inte in tiden med barn. Vi har det bra men att sträva efter 50/50 är bara dumt. I alla relationer är någon starkare och om den personen börjar mäta är paret illa ute.

    En man behöver skapa och producera. En lat man är en garant för en olycklig relation. Dels för att kvinnan blir bitter och sur men även för att mannen själv blir omedvetet olycklig över att han inte skapar.
  • Anonym (Tyko)
    Sat 6 Mar 2021 08:03
    #58
    Anonym (aaa) skrev 2021-03-06 07:46:10 följande:

    Min man och jag tjänar ungefär lika mycket, vi delar 50/50 på utgifter, vi hjälps åt med hem och barn, vi pratar framför allt väldigt mycket med varandra om hur vi ska ha det, en fortlöpande utvärdering av vår relation. Det är en tydlig framgångsfaktor för att en relation ska hålla. Folk som flyttar ihop och sen inte pratar om saker utan bara utgår från att allt ska rulla automatisk - de förhållandena går ju oftast i kras (och inte sällan blir då mannen förvånad - "vi hade det ju så bra?")


    Det där står inte i motsatsförhållande till det jag hävdade.

    Att det skulle vara manligt att sitta i soffan och låta kvinnan arbeta kanske någon övervintrande raggare fortfarande tycker men de flesta har kommit längre. För egen del gör jag nog 75 procent av allt arbete i vår familj. Då räknar jag iofs inte in tiden med barn. Vi har det bra men att sträva efter 50/50 är bara dumt. I alla relationer är någon starkare och om den personen börjar mäta är paret illa ute.

    En man behöver skapa och producera. En lat man är en garant för en olycklig relation. Dels för att kvinnan blir bitter och sur men även för att mannen själv blir omedvetet olycklig över att han inte skapar.
  • Sat 6 Mar 2021 08:04
    #59

    Krasst sätt är det på så sätt att vissa människor är mer attraktiva än andra och det är oftast de som inte alls fokuserar på att hitta någon, eftersom de tillhör den klicken som inte behöver leta. Typ de där vackra kvinnorna du vill försöka få.

    Rent krasst är det så att det inte behövs lika många män som kvinnor för att föra mänskligheten framåt. Det är inte ovanligt att en framgångsrik man har producerat 4-7 barn i slutet av sitt liv. Kvinnor däremot skaffar/får i högre utsträckning egna barn, men inte lika många.

    Det verkar också som att vissa män tror på sin egen bild av sig själva som omtänksamma, snälla och riktiga kap i förhållande till andra män. Och det kanske de är.... Men ibland är dessa män bara små pojkar i en vuxen mans kropp.

Svar på tråden Hur ska en vara för att få er kvinnor intresserade?