• sextio­talist
    Sat 6 Mar 2021 06:12
    3190 visningar
    157 svar
    157
    3190

    Hur fräscha och moderiktiga är ni?

    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-06 01:22:58 följande:

    Är det viktigt för er att se moderiktig ut och att hålla viss standardiserad fräschhet? Alltså viss frisyr som ser salongsfixad ut, hyfsat rätt färger och stil på kläder, moderna skor med rätt typ av klackar osv? Att ha en välsorterad garderob med mycket olika matchningar och plagg att välja mellan?

    Kräver ert jobb att ni ser modern ut tex?

    Du som svarar nej och inte bryr dig. Hur mår du om du tex hamnar i ett sällskap där alla är stylade och väldigt moderiktiga, kan du då känna dig bekväm trots allt med din bohemiska stil?


    Nu är tanten gammal, men att vara slav under modet är ju inget nytt.

    Jag har aldrig rört mig i kretsar där mode har varit fokus, aldrig arbetat på en arbetsplats där det varit klädkod. Därmed inte sagt att jag är bohem eller omgiven av bohemer.

    Om jag hamnade i ett sällskap med folk som är slav under modet, så hade jag nog inte heller som ung, brytt mig.

    Misstänker att de flesta inte skulle bry sig i den situation du beskrev.

    De är nog mer bekväma med sig själv än du är
  • sextio­talist
    Sat 6 Mar 2021 06:29
    #2

    Bör väl tillägga att klä sig rätt vid rätt situation har inget med modet att göra. Så en som är slav under modet kan vara helt fel klädd vid vissa situationer, men en bohem kan alltid vara rätt klädd i alla situationer.

    En bohem kan vara helt rätt klädd på en modegala eftersom modet idag inte är en stil utan väldigt brett.

  • sextio­talist
    Sat 6 Mar 2021 07:56
    #7
    Anonym (Viol) skrev 2021-03-06 07:40:38 följande:

    Mitt jobb kräver inte att jag ser stajlad och modern ut, men hel och ren. Jag jobbade i Sthlm ett tag och kände då behov av att köpa in lite prydligare kläder. På mitt jobb i mindre stad har många jeans + top eller bekväma (men ej mjukis!) byxor och t-shirt/skjorta. Men i Sthlm på en motsvarande arbetsplats hade de kavajbyxor och blus. Dräkt med kjol och kavaj etc. Jag kom aldrig upp i deras nivå men kände mig ändå alltid accepterad. Jag kände att jag ville steppa upp för att passa in. Men jag tror inte att de egentligen brydde sig.

    Många på mitt jobb har både praktiskt jobb där det krävs grova arbetskläder och skrivbordsjobb. Så vi har stor bredd på stilnivå, även på en och samma person. När det är varmt har min chef kortbyxor o t-shirt medan en annan håller fast vid kostymbyxor, skjorta och slips.

    De gånger jag har känt behov av att klä upp mig i jobbsammanhang har jag hållt fast vid min stil men gjort den mer städad. Snygga, nya, raka jeans istället för påsiga, välstruken blus istället för trikåtröja. Jag tar på ett matchande halsband och sätter upp håret lite snyggare än en hästsvans. Men det är min stil på uppsättningen, inte modetidningarnas.

    Jag jobbar både praktiskt och vid skrivbord. När jag träffar kunder är det nästan alltid snickarbyxor och jobbets t-shirt med logga som gäller. Det är skönt att ha ett legitimt skäl att ha sköna och lättskötta kläder.

    Skor är ett kapitel för sig. Med en lite krånglig kropp är bra skor A och O. Jag sätter så gott som alltid hälsa före snygghet. Men det gör att jag relativt ofta skäms över mina skor i sammanhang där man förväntas vara lite snyggare klädd. Jag har helt enkelt aldrig hittat något som funkar.

    Fräsch i bemärkelsen ren ser jag till att vara. Lukta svett? Nej tack! Men är det bara jag och närmsta kollegorna behöver inte håret vara nytvättat. Vi känner varandra väl och behöver inte göra oss till. Fräsch i bemärkelsen smink händer aldrig. Jag använder inte smink.


    Mina erfarenheter är tvärtom. På våra kontor i de större städerna är det mer avslappnad klädstil, men på kontoren på de mindre städerna är det lite mer uppstylat.

    Det gäller även vänner. Mina vänner på mindre orter klär sig mer formellt på arbetet än mina vänner i Stockholm.

    Själv har jag aldrig (inte heller när jag bodde i Stockholm) haft formell klädsel på arbetet förutom när vi har haft utländska leverantörskontakter eller varit på tjänsteresa utomlands.

    Jo, när jag träffar en kund första gången kan jag vara mer formell
  • sextio­talist
    Sun 7 Mar 2021 20:25
    #86
    Anonym (Hatar dagens mode) skrev 2021-03-07 20:13:46 följande:

    Jag gillar inte alls dagens mode, brukar kolla morsans bilder från mitten/slutet på 90-talet/tidigt 2000 hur de såg ut när de var unga, kläder, frisyrer osv. Hundra ggr snyggare. Avskyr upp i armhålan-byxor då var det mer att byxor skulle inte hänga men vara lågt skurna, definitivt absolut inte gå över naveln som idag. tatueringarna som var inne då var snyggare med. Typ band runt armen, tribals, stor över svanken som syns med lågt skurna byxor. 


    Jag som troligen är äldre än din mamma är så nöjd att man kan hitta midjehöga jeans igen.

    Har aldrig gillat modet med låga jeans. 80-talet på väg tillbaka :)
  • sextio­talist
    Mon 8 Mar 2021 14:25
    #96
    +1
    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-08 14:07:53 följande:
    Mycket som verkar ha undgått din världsbild som är norm för så många. Måste vara väldigt befriande:P
    Om man läser svaren här så är det fler som inte delar din norm än de som gör det. 
  • sextio­talist
    Mon 8 Mar 2021 14:46
    #99
    Stårschan2 skrev 2021-03-08 14:43:24 följande:
    Tack och lov att det modet är över! Det var ju rent äckligt att se trosor och kalsonger på alla ungdomar som hängde i tunnelbanan. Och synd om dem, när de svassade omkring med stora bylsiga dunjackor som knappt nådde ner över naveln, som gärna skulle vara bar även om det var minusgrader och styv kuling. Och det fanns inte på världskartan att vara gravid och INTE köpa särskilda mammakläder eftersom allt var så barnavlat och slimmat.
    Det var nog decenniet med det fulaste modet någonsin, nerhasade byxor för både killar och tjejer, så man såg mer än vad man ville se.
  • sextio­talist
    Mon 8 Mar 2021 15:02
    +1
    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-08 14:50:32 följande:
    Det är inte MIN norm. Jag är en betraktare i den miljön jag befinner mig i. Södermalm är väldigt extremt likaså Vasastan och är väsensskilt från Malmö och andra delar av landet och faktiskt övriga Europa där jag rest mycket.
    Och ändå har du fått svar från de som bor på Östermalm, som inte känner igen sig.  Eftersom jag är uppvuxen i Stockholm, har många vänner som bor kvar där och våra barn är nu kring 20-25, så är vi inte helt blinda. 
    Idag, till skillnad från när jag var i den åldern, så är modet inte alls så enkelriktat. Det finns så mycket influenser, så många stilar.
    Det som är så härligt att komma till Stockholm (och även Malmö) är att man ser så många stilar, så många olika sätt att uttrycka sig med kläder.
    Min erfarenhet är att mindre städer är mer likriktade än de större städer.
  • sextio­talist
    Mon 8 Mar 2021 15:43
    +1
    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-08 15:32:33 följande:
    Det är s k norm i den miljön jag rör mig i där dyra märkeskläder och att se rätt ut är av stor betydelse för flertalet. Rätt enligt vissa tillhörighetsgrupperingar. Nu är hipsterkulturen väldigt utbredd i den miljön jag beskriver. Men också andra modeuttryck. Jag ser väldigt få som inte bryr sig eller har billiga kläder runtomkring mig. Detta skiljer Stockholm från andra platser som jag upplever det.
    Stockholm består av en dryg miljoner individer. HM, Lindex har ett flertal affärer i Stockholm. Om din bild vore sann, så skulle varken HM eller Lindex ha någon framtid i Stockholm. 
    Och självklart har du varit på alla arbetsplatser på Södermalm, på alla arbetsplatser i Vasastan eftersom du skriver att det är så överallt.
    Hipster är inte lika hett nu, som för några år sedan. 
    Inse att du umgås i en begränsad krets personer och som arbetar inom ett fåtal branscher. 
    Det som skiljer Stockholm från många andra städer i Sverige är mångfalden. Det finns så många olika stilar, så många olika moden och så mycket högre tolerans än i mindre städer.

    Sedan är jag väl medveten att olika grupper har olika stilar. Hipster är en stil, men alla på Södermalm följer inte den stilen.
  • sextio­talist
    Mon 8 Mar 2021 15:45
    +1
    Gameofthrones skrev 2021-03-08 15:40:50 följande:

    Men är det inte så i alla storstäder? - det ska se dyrt ut?- Tänker generelt.


    Nej, inom vissa kretsar, absolut. Det är ju det som är tjusningen med storstäder, det är mångfalden.
    I den lilla småstaden där min mamma bor, där ser alla likadana ut nästan, och där är det verkligen "det ska se dyrt ut för att imponera på grannarna"
  • sextio­talist
    Mon 8 Mar 2021 15:51
    +1
    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-08 15:46:17 följande:
    Östermalm är en stad i staden och är inte jämförbart med Södermalm eller Vasastaden.

    Modet är väldigt varierat men så har det alltid varit tycker jag. Det har ju alltid funnits olika stilar, snobbar, mainstream, hippies osv men endast ett fåtal av dessa har fått "senaste modestämpel" så att de skyltats i butiksfönster eller i tidningar. Idag är det viktigaste att se exklusiv och dyr ut, inte exakt vad du bär. Att ha en egen stil och se unik ut premieras ofta så länge det stilmässigt ser  exklusivt ut. Tror man kan beskylla influencers för denna utveckling.

    Det har du verkligen rätt i. Men i mindre städer bildas sällan subkulturer eftersom de oftast drar sig till storstäderna där statustänk blir en del av livsstilen.
    OK, från en som bott i de alla tre största städerna i Sverige och två mindre städerna, ju större städer, desto mindre snobbkultur. Den värsta snobbismen har jag mött i de två mindre städerna jag bott i. Den staden jag har mött mest tolerans är Stockholm. 
    För sjutton, Stockholm är min hemstad, det är där jag är uppvuxen jag har bott över 40 år i den staden och exakt det du skriver, har folk sagt sedan jag var 20, så det är inget nytt heller. Och ja, det finns kretsar i Stockholm där det är så, men det är inte hela Stockholm. Det är inte hela Södermalm (min favoritstadsdel) och sist jag var på Södermalm, senast i somras, och satt på några olika ställen, så slog det mig igen, vilken härlig mångfald stan har
  • sextio­talist
    Mon 8 Mar 2021 16:33
    LaFontaine skrev 2021-03-08 16:24:55 följande:
    Jaha, det var bara en tråd för att vädra lite hederligt stockholmsförakt. Trevligt TS!
    Kommer nog från den gruppen som tror att alla i Stockholm beter sig som de som hänger kring Stureplan och åker runt under somrarna och besöker diverse ställen (Sandhamn, Båstad, Gotland, Falsterbo etc) och sitter på uteserveringarna och tror att de äger hela världen. Lite smågulligt, men inte något som man kan applicera på den hårt arbetande barnfamiljen på Skånegatan, eller Hammarby Sjöstad, eller Tyresö eller Haninge eller.....
    Hett tips från er som inte bor i Stockholm, 95% av Stockholmarna är precis som alla andra, sedan finns det en liten klick, där ts tydligen tillhör, som har ett förstärkt tunnelseende bakom sina solglasögon från Hugo Boss eller något annat innemärke
  • sextio­talist
    Tue 9 Mar 2021 09:08
    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-09 02:42:56 följande:
    Mest intelligenta och trovärdiga inlägg hittills i tråden! Människor är väldigt lättpåverkade speciellt om deras vardag är konkurrensutsatt som i storstäder och den ena överträffar den andre hela tiden i vad det än gäller och varje person måste vara sitt eget varumärke.

    Men som du säger är det mer konstigt att inte bry sig alls!
    En del är lättpåverkade och ju yngre man är, desto mer lättpåverkade. Men människan har också ett tunnelseende, vi ser det vi vill se. Du ser alla som uppfyller dina förväntningar, men du ser inte alla andra, för hade du sett alla andra, så hade du kunnat sitta på vilken servering som helst längs Skånegatan på Södermalm och observera att du kommer se många olika stilar, så många olika människor.

    För jag misstänker att det inte skiljer sig så mycket nu, från i somras.
  • sextio­talist
    Tue 9 Mar 2021 11:18
    +1
    Anonym (Love) skrev 2021-03-09 11:04:17 följande:

    Det är ju så väldigt typiskt stockholmskt att tro att bara för att man inte bor i staden så har man aldrig varit där... 


    Jag både känner folk i huvudstaden, är där ganska ofta (för att inte bo där), och träffar en hel del från staden professionellt. Det är stor skillnad på hur de från huvudstaden förhåller sig till status och statusmarkörer, än i övriga landet, även om det givetvis finns folk som sticker ut från den stereotypen på "båda sidor". 


    Personligen tycker jag inte att det är underligt. Man blir som man umgås, och vad som är status här i hålan där jag bor, det är absolut inte status på östermalm (och tvärt om. Inget konstigt. 


    Fast jag vet att det är en otrolig skillnad att bo på ett ställe än besöka det.  Det stora felet du gör här är just denna mening: " Det är stor skillnad på hur de från huvudstaden förhåller sig till status och statusmarkörer, än i övriga landet,"

    Stockholmare är inte en enda grupp av människor utan väldigt många individer där i princip alla sticker ut från stereotypen på båda sidorna. 
    Inte ens på Östermalm så finns det "ett mode". 
    Jag (innan pandemin då) reste väldigt mycket till Stockholm även i tjänsten och träffade mina uppdragsgivare och arbetade med dessa mycket.
    En sak är säkert, det fanns inte en enda gemensam stil (och blandade åldrar från nykläckta från universitet till de som var i pensionsåldern). 
    Sambons två äldsta bor i Stockholm och en av de tillhör gruppen som man frekvent (i varje fall innan pandemin) hittade bland kroglivet på Södermalm.
  • sextio­talist
    Tue 9 Mar 2021 11:37
    +1
    Anonym (Love) skrev 2021-03-09 10:52:46 följande:

    Givetvis förstår jag att alla stockholmare inte är sådana. Att dom flesta är som folk är mest. Tyvärr är det ju aldrig dom där "som folk är mest" man träffar. 


    Genuin undran, var semestrar "vanligt stockholms folk"? Eller håller dom sig i huvudstaden? Även om man är i fjällen eller på kanarieöarna, så är det ju bara dessa statusjagande jeppar som man träffar på. 


    Troligen på samma ställe som alla andra. Och den stora skaran hittar du inte på innekrogarna på stället där de är. Det är ett fåtal som håller till där.  Om det är endast statusjagande jeppar du dyker på, så är det nog dessa ställen du själv söker dig till. För tvivlar på att du hittar de statusjagande jepparna på vandringarna i bergen, eller på en lokala krogen bortom turiststråken
  • sextio­talist
    Tue 9 Mar 2021 13:08
    +1
    Anonym (Love) skrev 2021-03-09 12:38:22 följande:

    Ja, innekrogarna vet jag inget om eftersom jag aldrig har varit på en sådan i hela mitt liv (vad jag vet iaf, jag har inte koll på vilka som räknas som innekrogar). 


    Är scout sedan barnsben, och friluftsliv, hundar, segling och skidåkning är mina stora intressen.


    Håller mig ifrån klassiska "stockholmstillhåll" tex gotland, åre, båstad osv. utan seglar efter norrlandskusten, åker skidor på mindre skidorter tex kungsberget, Idre och liknande. Tävlar med hundarna runt om hela Sverige. När man far till huvudstaden så åker man ju dit man ska, ibland centrala delarna, ibland ute i ytterområdena. Ändå träffar jag inte på alla dessa "vanliga" typer som det tydligen kryllar av. Man pratar med ju med folk, och alla som man uppfattar som "vanliga" och trevliga kommer ju oftast från mindre orter/städer i princip aldrig huvudstaden. 


    Men givetvis kan det ju vara så att jag är någon form av magnet, och att dessa statusjeppar dras till mig, mina foppatofflor och "bohemiska" stil Solig


     


    Jag tror ju mer att det faktiskt är så att det är skillnad på hur man uppträder och beter sig, beroende på var man bor/är uppväxt. Och att det som jag uppfattar som lite drygt, och statusfjäskande, det uppfattar andra som helt normalt, medan det jag uppfattar som helt normalt och avslappnat trevligt, det uppfattar andra som väldigt "bohemiskt" eller lodigt. 


    Och jag har inga som helst problem med att vissa uppfattar mig som lantlig och i avsaknad av tex stil, men det omvända verkar ju vara ett problem?


    Så du har alltså träffat alla miljoner personer i Stockholm? Med tanke på att minst hälften är inflyttade så....
    Foppatofflor har inget med Stockholmare att göra, tror inte jag såg ett enda par foppatofflor utanför trädgården i de två småstäder jag har bott i (inte endast besökt). Det är nog typiska hemmaskor även i de mindre städerna. Kan du beskriva statusfjäskande för mig?


    Som jag skrivit förut, så har varken HM eller Lindex (och inte heller ÖB, Lidl, Rusta) några problem med att överleva i Stockholm, vilket innebär att de flesta köper klädern och annat därifrån. 
    Nja, skrotbilar kanske man inte hittar i innerstan eller närförorten, men det beror nog mer att det kostar väldigt mycket att ha bil (och behovet är inte lika stort) så den marknaden finns inte. Men ta och titta på cyklarna däremot, då lär du hitta rätt många slitna cyklar som mycket väl ha 10 år på nacken. 

    Men jag är rätt förvånad att man vet så mycket om Stockholm när man aldrig bott där. 

    jag har alltså bott i två mindre städer i södra Sverige, det är där jag mött statusfjäskande och drygheten som du gärna tillskriver de som bor i Stockholm. Antingen var det mjukisbyxor eller uppklädd till tänderna och likrikitningen var stor. Så gott som alla tonårstjejer hade likadana ögonbryn. Jag och en kollega (också från Stockholm) pratade om detta emellanåt. Han var nog bohemen i kvarteret när han (som man kring 55) jeans istället för "kostymbyxor" när han arbetade.

    Den bilden du beskriver är inte mitt Stockholm, men såklart, bor man i innerstan eller närförort, så är det knappast man är klädd för en tur i skogen när man är på stan

  • sextio­talist
    Tue 9 Mar 2021 13:21
    Gameofthrones skrev 2021-03-09 13:19:32 följande:
    Hahaha, du är rolig. Glad
    Du får du förklara dig lite bättre
  • sextio­talist
    Tue 9 Mar 2021 13:36
    Anonym (varken) skrev 2021-03-09 13:30:44 följande:
    Jag är varken moderiktig eller har en bohemisk stil. Är det bara de två som existerar enligt dig? Jag har nog en ganska trist "medelålders Kappahl-stil med några trivselkilon kring magen och rumpan-stil". Finns den i din stilkatalog?

    Jag klipper håret på salong, men fixar det hemma sen däremellan. Jag har rätt form på klacken enligt min egen bekvämlighet och tycke. Min garderob är tyvärr inte särskilt välsorterad, men den innehåller många plagg. Dock som kanske inte matchar så bra...

    På mitt jobb har alla arbetskläder (vården). Det finns inga egentliga krav på hur man får se ut i övrigt, hyfsat ren och inte illaluktande är väl ett plus. (Under visiret känner man sin egen lukt på ett sätt som man inte är van vid). Och att man måste ha håret uppsatt (om det är längre än till axlarna), och inte får ha smycken på händerna eller armarna. I övrigt får man vara sminkad eller inte, ha örhängen eller inte, ha tatueringar eller inte. Valfri färg och form på håret, även skorna och strumporna får man ha sina egna och de får vara hur man vill. Dock väljer de flesta en bekväm sko framför en glamorös sko (men inte alla). En del har roliga strumpor som syns, andra har de strumpor som råkade ligga i lådan.

    Om jag hamnar i sällskap med stylade människor kan jag känna mig både lumpig och fel och ful. Dock aldrig bohemisk. Snarare trist, lite småtjock och en aning sliten. Eller så försöker jag tänka att jag har andra kvaliteter. Jag är trevlig, snäll mot barn, världsförälder på Unicef... Eller så tänker jag att jag har jobbat 12-timmarspass ett tag och då hinner man inte piffa sig så mycket (fast jag tycks inte hinna piffa mig så himla mycket även när jag jobbar mindre). 
    Hade du bott i Stockholm, så hade du trippat omkring med skor med rätt höjd och form på klacken. När sjukhuskläderna far av, så hade du satt på dig din senast outfit från boutiquen på Biblioteksgatan (för det är där alla Stockholmare köper sina kläder), tagit din handväska, den senaste från Mulberry och satt dig på ett fik, bakom ett par nya solglasögon av ett mer exklusivt märke. (OBS ironi).
  • sextio­talist
    Tue 9 Mar 2021 13:54
    Anonym (varken) skrev 2021-03-09 13:48:57 följande:
    Hmm, nja. Jag bor ju i Stockholm. 

    Och jag tycker nog att jag har rätt form och höjd på klacken (för mitt tycke och smak alltså).
    Nej, du kan du inte göra, eftersom du inte stämmer överens med den bilden som Love och Ts har av en som bor i Stockholm (ironi igen ;) )
  • sextio­talist
    Tue 9 Mar 2021 13:58
    Anonym (varken) skrev 2021-03-09 13:57:26 följande:
    Ajdå. Var bor jag då? Kan jag själv ta reda på vart jag bor? Syns det på hitta.se?
    Det spelar ingen roll, det är ditt alter ego som bor i Stockholm ;)
  • sextio­talist
    Tue 9 Mar 2021 14:46
    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-09 14:37:16 följande:
     Jo sådär är det. Småstadsmänniskor har en tendens att skapa en konservativ atmosfär med lågt utrymme för individuella stilar och koncept. Därför jag själv alltid dragit mig till de större. Känner av den acceptansen i viss mån men också konkurrensen  på ett helt annat sätt. Malmö är väldigt laidback och slappt i jämförelse enligt min upplevelse. Så du är en infödd Stockholmare minsann?!

    Trender kommer ju och går och folk har ju blivit extremt mer statusmedvetna bara sista 10 åren med gentrifieringen, på Södermalm speciellt. För 20 år sedan var det väldigt annorlunda då jag bodde där en tid. Arbetsmarknaden och folk var betydligt mer avslappnade och var man bodde var inte avgörande för om folk skulle prata vidare med dig.

    Jag rör mig bara i innerstan och får inte mycket mångfald varken i personlighetstyper eller klädstilar. Det är väldigt hipstrigt i dessa kretsar och en hel del influencerwannabees eller excentriska kulturjobbare med egen mixad stil.

    Det pratas mycket ytligheter, resor och ägodelar och investeringar. Jag ser väl det jag har närmast så klart och ser ingen mångfald i innerstan som du talar om, möjligen på turisterna, men så är väl de allra flesta också i 30-40 årsåldern, många ganska barnlösa än så länge eller lever storstadsfamiljeidyll inom media. Har inte mycket med förortsmänniskor att göra. Innan pandemin var det mycket barliv och sitta på innerstadsfiken och jobba och registrera intryck.

    Många i tråden har automatiskt tagit för givet att jag är en modeslav, vilket var ett eptitet och en rubrik där min frågeställning utgick från mina intryck, alltså inte mina egna preferenser eller egna stil. Jag identifierar mig inte med min omgivning bara för att jag jobbar och bor i dessa miljöer. Men intresserar mig för utvecklingen och människors beteenden.

    En fråga till dig som bott i så många städer och miljöer. Var har du känt dig mest hemma?
    Trivs bäst i Stockholm och Malmö. Har även bott i Göteborg och två mindre städer i södra Sverige.
    Sambons ena stämmer in på "bor mycket nära Södermalm, kulturkrets, har sin arbetsplats på Södermalm, över 30, inga barn" men är inte speciellt modeinriktad. har en ganska laidback klädstil. Är totalt ointresserad av investeringar, gillar däremot att resa och älskar Barcelona, men även att vandra, rör sig mycket i de naturreservat som omger Stockholm. Han älskar just Stockholm pga mångfalden. Ingen är den andra lik, ja, han hänger också mycket i innerstan (var tvungen att skicka ett mess och fråga om han har samma uppfattning som du har, nej det har han inte). Så uppenbarligen så finns det ett mångfald som du inte ser, men han ser.
    Han är dock inte inflyttad och bott på Södermalm och innerstan de senaste 10 åren.
Svar på tråden Hur fräscha och moderiktiga är ni?