• Anonym (Viol)
    Sat 6 Mar 2021 07:40
    3128 visningar
    157 svar
    157
    3128

    Hur fräscha och moderiktiga är ni?

    Mitt jobb kräver inte att jag ser stajlad och modern ut, men hel och ren. Jag jobbade i Sthlm ett tag och kände då behov av att köpa in lite prydligare kläder. På mitt jobb i mindre stad har många jeans + top eller bekväma (men ej mjukis!) byxor och t-shirt/skjorta. Men i Sthlm på en motsvarande arbetsplats hade de kavajbyxor och blus. Dräkt med kjol och kavaj etc. Jag kom aldrig upp i deras nivå men kände mig ändå alltid accepterad. Jag kände att jag ville steppa upp för att passa in. Men jag tror inte att de egentligen brydde sig.

    Många på mitt jobb har både praktiskt jobb där det krävs grova arbetskläder och skrivbordsjobb. Så vi har stor bredd på stilnivå, även på en och samma person. När det är varmt har min chef kortbyxor o t-shirt medan en annan håller fast vid kostymbyxor, skjorta och slips.

    De gånger jag har känt behov av att klä upp mig i jobbsammanhang har jag hållt fast vid min stil men gjort den mer städad. Snygga, nya, raka jeans istället för påsiga, välstruken blus istället för trikåtröja. Jag tar på ett matchande halsband och sätter upp håret lite snyggare än en hästsvans. Men det är min stil på uppsättningen, inte modetidningarnas.

    Jag jobbar både praktiskt och vid skrivbord. När jag träffar kunder är det nästan alltid snickarbyxor och jobbets t-shirt med logga som gäller. Det är skönt att ha ett legitimt skäl att ha sköna och lättskötta kläder.

    Skor är ett kapitel för sig. Med en lite krånglig kropp är bra skor A och O. Jag sätter så gott som alltid hälsa före snygghet. Men det gör att jag relativt ofta skäms över mina skor i sammanhang där man förväntas vara lite snyggare klädd. Jag har helt enkelt aldrig hittat något som funkar.

    Fräsch i bemärkelsen ren ser jag till att vara. Lukta svett? Nej tack! Men är det bara jag och närmsta kollegorna behöver inte håret vara nytvättat. Vi känner varandra väl och behöver inte göra oss till. Fräsch i bemärkelsen smink händer aldrig. Jag använder inte smink.

  • Anonym (Viol)
    Sat 6 Mar 2021 09:29
    #14
    Anonym (Julia) skrev 2021-03-06 09:23:41 följande:

    Jag tror att de flesta människor skulle känna sig lite obekväma om de dök upp i träningstights till en tillställning där andra har dräkt och klackar, eller åt andra hållet för den delen. Det tycker jag varken är patetiskt eller tyder på att man inte har hjärna. 


    Instämmer. Det är ett tecken på social kompetens.
Svar på tråden Hur fräscha och moderiktiga är ni?