• Tecum

    Stockholmare helt IQ befriade

    Bra fråga! Men med tanke på den utspridda smittspridningen tycks inkompetensen jämt fördelad över landet, tyvärr...

  • Tecum
    Anonym (IQ befriat) skrev 2021-03-06 18:43:39 följande:
    Det som är IQ befriat är att hela världen fokuserar på ett virus som sprids oavsett strategi. Finland har exempelvis fört en mer restriktiv Coronapolitik och de har nu jättehög smittspridning.

    På fjället bör det dessutom vara minimal risk för smittspridning.
    Och vad är din strategi? Att folk ska ligga hemma och dö som förr i tiden eller att vården ska bli så överbelastad att de inte klarar de "vanliga" sjukdomsfallen, med stigande dödstal som följd? Utan en restriktiv strategi hade smittspridningen varit mångdubbelt större.
  • Tecum
    Anonym (IQ befriat) skrev 2021-03-06 19:04:44 följande:
    Min strategi som frisk person är att bära antikroppar och därmed skydda andra mot smitta. En strategi som har vetenskapligt stöd.
    Och de antikropparna får vi genom vaccin! Så därför ska vi följa de restriktioner som finns några månader till. Hur svårt kan det vara?
  • Tecum
    Pope Joan II skrev 2021-03-06 22:00:11 följande:
    Jag är stockholmare och jag har vare sig varit i fjällen eller demonstrerat. Jag tycker däremot att FHM har kommit med märkliga och senkomna rekommendationer och håller inte alls med dem om att de lyckats bra med att råda om "rätt åtgärd vid rätt tidpunkt". 

    Jag skyller mycket av smittspridningen på Folkhälsomyndighetens tvetydliga och oklara kommuniktion.
    FHM:s agerande i våras var en ren katastrof och effekterna av det debaclet har hängt i sedan dess. Men från november och i vinter har de varit mindre dåliga. Om folk bara följt rekommendationerna hade det gått bra. Men bortskämda svenska som vet bäst själva och aldrig kan avstå något har förstört chansen till en varaktig uppbromsning av smittan.

    Både FHM och politikerna har haft för höga tankar om människors eget ansvar. Det funkar inte, man borde stängt ner mer.
  • Tecum
    Anonym (IQ befriat) skrev 2021-03-07 13:36:12 följande:
    Och du menar att du kan garantera att jag inte blir sjuk av vaccinet? Det var många, många som drabbades av exempelvis Narkolepsi förra gången det var aktuellt med massvaccinationer. Det här skuldbeläggandet som pågår är HELT fel väg. Vi är olika och har olika förutsättningar. Och jag har dessutom troligtvis haft Covid, om du läst mitt tidigare inlägg. Såååå jag har antagligen redan antikroppar. Och nej, jag väljer att inte ta ett antikroppstest, för att inte belasta sjukvården i onödan...

    Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.

    Hur svårt kan de va!
    Håller med om den! Men du ser bara till dig själv, DU har antikroppar och DU kan göra som DU vill. Men alla andra då? Att släppa alla restriktioner som du och andra pandemiförnekare vill skulle få katastrofala följder för sjukvården och i förlängningen för samhället och välståndet.

    Jag garanterar vaccinets ofarlighet lika mycket som du garanterar dina antikroppar...
  • Tecum
    Anonym (IQ befriat) skrev 2021-03-07 13:56:31 följande:
    Har jag sagt att jag vill släppa på alla restriktioner? Det har jag inte! Jag har inte heller sagt att jag har antikroppar. Men Du, som inte vet mkt om mej uppmanar mej att ta ett vaccin, som du inte vet vilka konsekvenser det får för mej! Vem tänker mest på sej själv då? Och vem vet, jag kanske tar vaccinet och får men för livet och då får Du och alla besserwissers hjälpa till att försörja mej. Såå skulle säga att jag inte bara tänker på mej själv. Eller?
    Idag hjälper vi till att försörja en mängd personer som är långtidssjuka av Covid och kanske aldrig kan jobba igen. Betydligt fler än de som drabbades av narkolepsi.
    Alla måste göra allt för att undvika smittspridning.
Svar på tråden Stockholmare helt IQ befriade