• Aniiee

    Stockholmare helt IQ befriade

    Anonym (Berit) skrev 2021-03-06 15:47:19 följande:

    Det bor typ en miljon människor i Sthlm. Om, låt säga, 1% av alla människor är idioter så blir det 10 000 Stockholmare, men bara 1 500 Örebroare. Därför finns det många idioter i Sthlm.

    (Rätta mig om jag räknat som en apa, men principen kanske framgår i vilket fall som helst.)


    Det bor typ 2,3 miljoner människor i Stor-Stockholm, dvs hela länet. Även om vi bara ringar in Stockholms tätort (som inte är samma sak som varken kommunen eller innerstaden), de flesta invånare där titulerar sig stockholmare, är det ca1,6 miljoner.

    Annars har du väl rätt.
    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Aniiee
    Anonym (Berit) skrev 2021-03-06 17:16:15 följande:
    Ok. Min siffra var för Stockholms stad. (https://start.stockholm/om-stockholms-stad/utredningar-statistik-och-fakta/statistik/befolkning) Med dina siffror blir det ännu fler idioter...
    Ja, det finns lite olika sätt att definiera Stockholm på. Oftast pratar vi om Länet, Kommunen, Staden eller Tätorten. Ibland om Kommunen+Kranskommunerna.

    Och, ja, det blir ännu fler idioter. Jag har också en hypotes om att Stockholm har en ovanligt platt/låg normalfördelningskurva, eller bara ovanligt höga ändpunkter.... dvs det finns fler än vanligt i båda ändarna....
    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Aniiee
    Anonym (JK) skrev 2021-03-06 22:07:14 följande:
    Räknar du Solnatattare som stockholmare?!?
    Ja, Solnabor är också Stockholmare. Tattare har jag dock inte sett till några på många år. De brukar inte vara bofasta, så jag vet inte om de räknas med. Du får nog kolla med SCB där.
    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
Svar på tråden Stockholmare helt IQ befriade