Forum Övrigt - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Utredning utomlands, har ni blivit gravida efter det?

  Mån 8 mar 16:09 Läst 0 gånger Totalt 9 svar
  Visar endast inlägg av tourist - Visa alla inlägg
  Mån 8 mar 16:09

  Hej!

  Efter 4 graviditeter som avbrutits tidigt så greppar jag efter halmstrån. Vi fick i februari starta IVF, 12 ägg varav 4 befruktades, 1 ET och ett som klarade sig till frysen. Jag blev gravid i någon dag sedan svagare på stickan och förlusten var ett faktum. Jag fyller snart 40 år och kommer alltså inte hinna med just något fler landstingsfinansierat försök förutom möjligtvis ett FET om embryot klarar upptining. Läser massor med trådar här på Familjeliv och både svensk och utländsk forskning för att hitta något vi kan göra. Det kanske bara är att jag är för gammal men vill ha kollat allt! Jag har tre barn sedan tidigare med en annan man varav min yngsta är 12 år. 

  Hur har det gått för er som sökt hjälp utomlands? Har ni blivit gravida? Jag har läst i Atentråden så vet att den finns men vill gärna höra från er hur det gått sen :) Jag har tagit kontakt med IVF serum i Aten och ska skicka ner ett mensblodtest men det är några veckor bort.

  Snälla, allt som kan inge hopp tas tacksamt emot! 

 • Mån 8 mar 20:20 #2
  Anonym (M) skrev 2021-03-08 19:11:30 följande:

  Jag blev gravid efter utredning i Aten (på distans). sen kom tvåan naturligt.


  Tack snälla för ditt svar! Får jag fråga vad ni fick göra för utredning? Var det via Serum?
 • Tis 9 mar 18:15 #4
  Anonym (M) skrev 2021-03-08 21:02:11 följande:

  Via Dr Dimitris, immunbehandling med bla kortison och intralipiddropp använde vi


  Blir så glad att läsa de det lyckas för :) Var det immunologi problem för er? Kanske ska kolla med dr Dimitri också, vill gärna köra på distans så det låter ju toppen att det funkar :)
 • Ons 10 mar 17:35 #7
  Inalina skrev 2021-03-10 11:46:20 följande:

  hej! jag tycker det låter som att du har goda chanser att lyckas, fick du en blastocyst till frysen också så är ju det toppen!

  Jag vet inte varför du skulle försöka utomlands istället för privatfinansierat i Sverige? blir ju mkt smidigare att gå till en klinik nära där du bor, speciellt när du redan har barn sedan innan, så kan det vara lurigt att ta sig utomlands .(vare sig det är corona eller inte).

  Med det sagt, vi gjorde IVF i Prag, på Gennet och blev väldigt nöjda med bemötandet där, och vi fick en dotter på 2 försök. (vi bor i schweiz dock, det var därför vi sökte oss utomalnds).  De kan vara mer öppna till olika medicinering utomlands än vad svenska kliniker är. 

  Stort lycka till vad ni än bestämmer er för!


  Jag känner att jag greppar efter alla halmstrån och känner av stressen då jag snart fyller 40 år. Vad gjorde att ni sökte er utomlands? Varför vi tittar på kliniker utomlands är för att de tar fler och andra prover och som du skriver att de är mer öppna för mer medicinsk behandling.

  Och tack snälla! Känns ändå bätte när du skriver att vi kanske har goda chanser att lyckas ändå ?
Logga in
Bli medlem

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll