Inlägg från: Simmaellersjunk |Visa alla inlägg
  • Simmaellersjunk

    Slöja på små barn-varför vågar inte politiker förbjuda detta?

    Mrs Moneybags skrev 2021-03-10 10:33:55 följande:

    Det ska nog mycket till innan lagen kommer förbjuda vissa klädstilar. Det anses viktigare att var och en får klä sig som den vill. 

    Sedan kan jag tycka att det ofta är kvinnors och flickors klädsel som kritiseras, oavsett om det gäller slöja eller minikjol. Det kanske inte är kvinnor och flickor som ska kontrolleras via lagar utan bättre att jobba mot en förändring av hur vi ser på kvinnors och flickors klädval. 

    Förr hade många i Sverige huckle och sjal, så det är ju självklart att man ser olika på detta i olika kulturer. Jag ser dock aldrig några små barn med burka, där ansiktet är dolt. Så länge man ser vem det är och barnet är varmt, rent och torrt så är jag nöjd. 


    Men barn som växer upp i religiösa familjer får inte klä sig som de vill, utan blir indoktrinerade från dag ett. Det är som att säga att Nordkoreaner älskar Kim Jong-Un av egen fri vilja, för om du frågar en nordkorean kommer han att säga att han älskar sin ledare.

    Politikerna är otroligt fega, men är kanske även ute efter det allt större antal röster som muslimska invandrare representerar. Man vill inte stöta sig med en så stor väljargrupp.
Svar på tråden Slöja på små barn-varför vågar inte politiker förbjuda detta?