• Wed 10 Mar 2021 00:23
    2153 visningar
    85 svar
    -2
    85
    2153

    Slöja på små barn-varför vågar inte politiker förbjuda detta?

    Otroligt fegt att inte våga sätta sig emot detta och förbjuda denna symbol på små tjejer

  • Svar på tråden Slöja på små barn-varför vågar inte politiker förbjuda detta?
  • Sat 13 Mar 2021 04:41
    #7
    +1
    Mrs Moneybags skrev 2021-03-10 10:33:55 följande:

    Det ska nog mycket till innan lagen kommer förbjuda vissa klädstilar. Det anses viktigare att var och en får klä sig som den vill. 

    Sedan kan jag tycka att det ofta är kvinnors och flickors klädsel som kritiseras, oavsett om det gäller slöja eller minikjol. Det kanske inte är kvinnor och flickor som ska kontrolleras via lagar utan bättre att jobba mot en förändring av hur vi ser på kvinnors och flickors klädval. 

    Förr hade många i Sverige huckle och sjal, så det är ju självklart att man ser olika på detta i olika kulturer. Jag ser dock aldrig några små barn med burka, där ansiktet är dolt. Så länge man ser vem det är och barnet är varmt, rent och torrt så är jag nöjd. 


    Nu handlar det ju inte om en liten 10årig tjej som får valja de klader hon tycker ar fina, utan tvartom, hennes foraldrar anser att hon ska som barn, tackas over for att hon råkar vara av ett visst kon. En 10åring kan inte ens bestamma sin sangtid, men en religios symbol har hon alltså bestamt sjalv att bara?

    Man har alltså inte något som helst problem med att ett barn, ska skyla sig, sin sensualitet for att inte vacka lustar hos mannen. (som i det har fallet ar en jamnårig 10 årig pojke i klassen)

    I sverige dar allt ska vara jamnstallt, ska alltså små barn av bara ett kon, sexualiseras pga hennes religion som hon inte har någon uppfattning av pga hennes ålder..

    Och detta ser ingen som något slags fortryck? Forklara gerna varfor.
  • Sat 13 Mar 2021 04:53
    #8
    +1
    Tow2Mater skrev 2021-03-10 18:53:24 följande:
    Små barn får sällan klä sig som de vill i sekulariserade familjer heller. De indoktineras i att inga shorts får användas efter en viss tid på året, en viss typ av skor måste has eller inte has, etc. Stackars ungar har sällan egen valfrihet.
    Du vill alltså saga att barn som blir tilsagda att kla sig på ett visst satt från sina foraldrar pga kallt/varmt vader och for att se till att de har de klader som skall skydda dem från olika vaderlekar ar ungefar detsamma som nar foraldrarna till ett barn sager att du ska bara ett skynke och anledningen ar att du råkar ha ett kon din bror inte har, så han slipper. Han får kla sig i sin favorit tshirt och nya short han ville ha.

    Ungar HAR valfrihet nar det kommer till saker barn kan forstå. Och så ska det vara. Slojan, ar menad for kvinnor, inte barn. Barn ska inte skyla sin sexualitet for de ar inga sexueall objekt som Islam tycker de ar. Det kan inte bli enklare.

    Kul att många forsvarar sånt har fortryck, i vanlig ordning
  • Sat 13 Mar 2021 04:56
    #9
    -1 +1
    Ayeesha skrev 2021-03-11 01:55:22 följande:

    Varför ska ni alltid tro att så fort ett barn har slöja är det påtvingat ? Klart att det händer men det är inte så för alla . Jag har en 7 åring dotter som valt det helt själv och är jätte stolt över sig själv för detta . Jag själv har niqab ( ansiktsslöja ) tack och lov bor vi i England där det är accepterat att leva precis som man vill och religionsfrihet för alla religioner . Man kan bli anmäld här om man uttrycker sig som ni gör vilket jag tycker är jätte bra , för alla ska få gå klädda som de vill .


    En 7 åring? Och syftet att skyla ett litet barn, och inte låta henne ha kjolar och tshirts som barn skall, ar vad exakt? blickar från 10 åringar?
  • Sat 13 Mar 2021 19:08
    #11
    +2
    Tow2Mater skrev 2021-03-13 14:13:26 följande:

    Varfor pratar du om kjolar och tshirts?

    Ser ingen storre skillnad mellan ett muslimskt barn och ett "kristet"/svenskt sekulariserat barn (hoppas bilden kommer med):


    Du ser ingen skillnad på en liten mössa för barn som ska skydda från sol / hålla huvudet varmt på en liten 4-åring , där könet inte har den minsta betydelse och kan bäras av både 4åriga flickor och 4åriga pojkar,
    och ett skynke kvinnor (inte 4åriga småflilckor) skall bära för att skyla sin sexualitet och inte locka till sig blickar av män?

    Om du anser att det är inte är ett problem att en 4åring skall viras runt av ett tygstycke för undvika lustande blickar från män , har du en mycket sjuk syn på småflickor...

    Det är kanske något du ska prata med någon om?
  • Sat 13 Mar 2021 19:41
    #13
    +1
    AnnaSturesson skrev 2021-03-13 19:34:53 följande:

    Det funkar fint att förbjuda slöja och andra religiösa kläder i franska skolor så det ska ju funka i Sverige också

    År 2004, under president Sarkozy, klubbades den lag som förbjuder elever i de grund- och gymnasieskolor den franska staten driver att bära överdrivet stora symboler eller kläder som visar religiös tillhörighet.

    timbro.se/smedjan/vad-frankrikes-slojforbud-i-skolan-lar-oss/


    Det skulle aldrig våra ryggradslösa politiker våga dock, då man hellre blundar för förtryck av rädslan att uppröra en minoritet, än att visa att medeltida sexistiska könsnormer inte får normaliseras och bli en del av ett samhälle.

    Man tycker  det är viktigare att lära flickor leka med bilar, och pojkar med dockor på småskolan, för att inte skapa "könsroller"...
  • Sat 13 Mar 2021 19:56
    #17
    +1
    Tow2Mater skrev 2021-03-13 19:45:30 följande:
    Har en del småflickor det kommer snart en del av svenska småpojkar vilja ha det också, och eftersom en del föräldrar vill de ska vara könsneutrala i sina kläder kommer det snart bäras även av pojkarna.
    Eh va? Var det ett seriöst svar?

    Så svenska föräldrar kommer snart att klä på sina söner hijab för att skapa jämnställdhet och för att de inte skall sexualiseras?

    Hur vore det med att helt enkelt bara låta barn vara barn och klä dem i färgglada tshirts och shorts och klänningar i deras älsklingfärg, oavsett kön och sluta försvara en sjuk medeltidssyn på kvinnors roll i samhället och speciellt inte blanda ihop 4åringar med vuxna kvinnor? Hur låter det?

    Tror vi avslutar här, du vet nog inte själv vad du vill ha sagt :)


  • Sat 13 Mar 2021 20:37
    #19
    +1
    MsFry skrev 2021-03-13 19:52:39 följande:

    Jag är otroligt glad över att bo i ett land där medborgarnas klädsel inte regleras genom lagstiftning.

    Dessutom: att förbjuda slöja vore enbart att angripa det synliga symptomet på ett större problem, dvs verkningslöst och enbart skapa större problem.

    Och var drar du gränsen? Alla former av huvudbonader på alla barn? Eller bara en visst utformad huvudbonad? Eller bara på flickor? Eller bara på muslimer? Får barn ha sjalett enligt gammal svensk sed, tex folkdräkten?

    Nä bevare oss väl för en sådan horribel och godtycklig lag.


    Vadå ,var jag drar gränsen? Tror du det finns något som man kan missta för en hijab som har som syfte att skyla håret för att inte attrahera det motsatta könet, av religiösa/kulturella skäl?
    Det ständiga försvarandet av en symbol som är menat för endast ett kön, inte det andra, och dessutom har som syfte att inte vecka lustar hos män,som små barn skall bära, är ofattbart.

    Så du tycker inte en regering kan reglera klädsel, men har inga problem med att en kultur ska kunna reglera klädseln där många kvinnor/flickor tvingas till att bära detta av hedersorsaker mot deras vilja? Eller ska vi bara hoppas på att varenda en väljer det själv?
    Var i Koranen står det förresten att man har valet att välja vad man vill ha på sig som kvinna?
    En 6 åring som inte kan välja när hon ska gå och lägga sig, kan välja om hon vill bära en religios symbol eller inte?
  • Sat 13 Mar 2021 20:44
    #20
    +1
    Tow2Mater skrev 2021-03-13 20:23:35 följande:
    Ah, du vill inte bara styra och förbjuda vissas kläder, du vill även förbjuda och styra andra att uttrycka sina åsikter om det inte passar dig?
    Har aldrig någonsin påstått att jag vill förbjuda andras åsikter. Visa gärna var och hur jag uttryckt mig så.

    Sluta blanda ihop klädsel med religiösa symboler som står för förtryck av ett visst kön. Alla sunt funtade människor förstår skillnaden.

    Du får utrycka dig hur du vill, men jag har rätten av avsluta en diskussion om jag märker att den jag diskuterar med inte förstår poängen och att den inte leder någonstans. Har knappast "förbjudit" dig att utrycka dig.
  • Sat 13 Mar 2021 20:54
    #22
    Tow2Mater skrev 2021-03-13 20:48:42 följande:
    Ditt "Tror vi avslutar här, du vet nog inte själv vad du vill ha sagt".

    Vill du inte fortsätta en diskussion och vill avsluta är det ju bara for dig att låta bli att svara.
    Snacka om att vilja finna saker att påpeka, som inte har nåt med ämnet att göra.Verkar som du bara vill tjafsa om ingenting.

    Haha, ja jag kan gärna bara sluta svara om jag vill. Tänkte bara att det är väl mer vuxet att istället faktiskt säga att jag tycker vi avslutar, än att skita i att svara dig?
    Du blir upprörd över att jag inte ignorerar dig istället?

    Kom igen...
Svar på tråden Slöja på små barn-varför vågar inte politiker förbjuda detta?