• Fri 12 Mar 2021 17:35
    3250 visningar
    69 svar
    -1
    69
    3250

    Gravida efter Letrozol, PCO-tråden.

    Hej!

    Här samlas vi som är gravida och tidigare haft en resa i och fått stöd, pepp och kärlek i tråden "Letrozol, PCO". Här fortsätter vi följa varann och låter den tidigare tråden få vara en fri-zon för de som fortfarande kämpar <3

    Säg hej med en uppdatering om vart ni befinner er i graviditeten och vad som upptar era tankar precis just nu!

  • Svar på tråden Gravida efter Letrozol, PCO-tråden.
  • Fri 12 Mar 2021 17:54
    #1

    Jag är gravid i vecka 24 (23+1). Har BF 8 juli. Från att ha varit långtidssjukskriven på deltid blev jag sjukskriven på heltid för graviditetsförvärrad huvudvärk ett tag efter jul. I samband med detta så blev jag nekad fortsatt sjukpenning och uppsagd så nu är jag arbetssökande.

    Men jag är hoppfull och tacksam för allt jag har i livet och lilla <3 i magen. Vila, positiva tankar och gott stöd från nära och kära har gjort mig gott och vårens värme och ljus är så välkommet!

    Ser fram emot att höra mer från er andra.

  • Tue 16 Mar 2021 23:35
    #3
    amandakollb skrev 2021-03-16 00:50:18 följande:

    Hejhej :)

    Glädjande nyheter! Jag har fött vårt barn! Vi hade bf 18 mars men hon ville komma redan 8 mars så blev 10 dagar tidigt vilket jag tycker var skönt, var less på att va gravid där i slutet. Blev väldigt tungt och kände mig så otymplig.

    Hade en magisk förlossning. Lite förvärkar på förmiddagen som jag lätt kunde andas igenom (jobbade fortfarande då jag inte hunnit gå på fl) och efter vår lunchpromenad fick jag starkare värkar och efter bara en liten stund så gick vattnet. Vi åkte in på kontroll och var då öppen 6 cm. Fick ctg runt magen i 20 min och när de undersökte efter ctgn var jag öppen 9 cm! Så blev direkt upp till förlossningen och börja krysta. Nån timme senare var hon ute. Hann endast med lustgas men det gick bra! Inga komplikationer och allt kändes väldigt lugnt och hade en bm och en undersköterska med oss hela tiden.


    Åh, så underbart att höra! <3 Låter verkligen helt magiskt. En dröm att få en sån förlossning ju! Hade du tänkt dig något annat i din förlossningsplan?

    Stort grattis till er föräldrar iaf! Äntligen har ni ert barn <3 Er dotter föddes på internationella kvinnodagen, så passande :)

    Hur har första tiden gått? Hur mår du? Hur har ni gjort med besök och så med tanke på covid etc? Har ni bestämt namn? Många frågor! Stor kram till dig!
  • Wed 31 Mar 2021 21:36
    #10
    amandakollb skrev 2021-03-31 15:59:13 följande:

    Hur mår du och hur går allt?:)


    Hej! Svarade dig men ser nu att det försvann? Ibland är Familjeliv helt koko! :/

    Tråkigt att höra om din vän! Kan tänka mig att det kan få igång katastrof-tankar, speciellt när någon så nära drabbas :( Men skönt att allt var bra med er tjej och att hon ville komma ut till er föräldrar lite tidigare!

    Har allt gått fortsatt bra? Hur är oron som förälder vs den som gravid? Tänker att när det lilla livet är ute så måste det bli bättre på ett sätt men kanske värre på ett annat?

    Nu har du hunnit vara mamma några veckor! Bästa tipsen som super-ny förälder? Bästa produkterna/babysakerna som du haft nytta av än så länge? Hur funkar vagnen? (vi köpte ju en likadan!) Med covid och allt, hur kändes det att träffa svärföräldrarna? Annat folk? Har du fått någon information om vaccination? Kan man ta det som ammande (om du nu ammar)?

    Jag mår bra! Särskilt då huvudvärken jag haft dagligen i flera månader faktiskt har släppt en hel del senaste veckorna. Tror mycket det har att göra med att stressen minskat och att jag har fokus på att må bra hellre än att leva upp till krav som var omöjliga i min situation när huvudvärken var som värst. Så det känns skönt! Har till och med haft flera dagar i rad utan huvudvärk vilket är helt fantastiskt, haha! Har också börjat på fysioterapi och fått många bra avslappningsövningar och lätt träning som ska vara bra för både huvudvärken och gravid-kroppen så det känns också bra! Att ta hand om mig själv nu är prio 1.

    Jag är nu i vecka 26 (25+5) och idag är det 99 dagar kvar till BF. Nedräkning nu! :) Ryggen har börjat ta lite stryk då jag svankar mer för att kompensera för den stor-lilla magen och är trött. Men annars måste jag säga att det känns fint. Nu när huvudvärken inte är lika jävligt så ser jag mycket ljusare på allt :) Att känna bebissparkar och kullerbyttor varje dag gör ju också att man blir sådär omåttligt lycklig <3

    Framöver ska jag göra glukosbelastning om några veckor. Hoppas såklart att det går bra. Gjorde du det? Hur upplevde du det i så fall?

    Har också fått tid för tillväxtultraljud den 7 maj som vi ser fram emot och som vi hoppas ska visa en normalstor bebis.

    Önskar er en fin påsk!
  • Sun 18 Apr 2021 18:27
    #11

    akalei, hur går det för dig? Läste i tråden att du haft mycket oro över fosterrörelser. Har det blivit bättre? Du är väl i vecka 35 nu? Inte långt kvar! :)

  • Mon 19 Apr 2021 23:45
    #13
    akalei skrev 2021-04-18 19:43:29 följande:

    Jomen jag kämpar på! Precis, vecka 35 nu och dagarna släpar sig fram... Om jag har otur kan det ju vara 7,5 vecka kvar vilket känns LÅNGT. Är ganska otymplig och får mycket vad jag tror är sammandragningar när jag rör mig.

    Oron är alltid med på ett hörn och bebis har ibland lite lugnare dagar och har så lätt att börja överanalysera. Men senaste veckan har det varit fullt röj och det är jag tacksam för :) Har börjat gå och träffa BM varannan vecka sen någon månad tillbaka och det hjälper också lite mot oron att få höra att hjärtslagen är fina och att magen följer kurvan och så. Försöker ta en dag i taget helt enkelt!

    Hur går det för dig? Hur mår du?


    Så olika det kan vara! Jag känner fortfarande att tiden går SÅ HIMLA SNABBT! Jag är nu i v. 29 och på fredag går jag in i v. 30. Att man blir förälder om sisådär 10-12 veckor liksom <3 Vissa dagar är det så verkligt, konkret och självklart medans det andra dagar är helt tvärtom. Tror det är en del osäkerhet och rädsla som tar sig igenom men känner att det hör till när det är första barnet. Visst var det första barnet för er också? En pojke? Vi är helt säkra på pojke trots att vi inte vet eller vill veta <3

    Jag har också börjat få sammandragningar när jag är igång lite mer men de verkar te sig normalt och det är väl bara att vänja sig för mer lär det väl bli. Otympligheten är ju annars otroligt påtaglig i vardagen!

    Förstår verkligen din oro med fosterrörelserna! Det är så bekräftande och lugnande när det är lite mer aktivitet där inne. Och lättare för blivande pappan att känna också vilket är mysigt. Några dagar har jag haft mindre och då har jag också blivit lite nojig. Men superbra att man följs upp så tätt i slutet. Har än så länge haft två besök hos barnmorskan där vi mätt SF och följer också kurvan än så länge. I maj blir det varannan vecka precis som du så det ser jag fram emot :) Gjorde glukosbelastning förra veckan som gick hur bra som helst så det lever jag på ett tag - var typ säker på att jag skulle ha dåliga värden, haha!

    Hur ser er plan inför förlossning ut? Smärtlindring och så tänker jag. Hur tänker du/ni att ni vill ha det? Har nämligen precis lyft frågan hos BM och jag är helt lost. Vet inte alls hur jag/vi önskar ha det och man vet ju inte heller hur läget med pandemin eller semester-tid i vården ser ut när det är dags. Mycket funderingar helt enkelt. Kan man bara skriva att man önskar sig en drömförlossning som amandakollb fick? ;)

    Vi ser annars fram emot vårt tillväxtultraljud som är den 7 maj. Hoppas att bebis varken är för liten eller för stor utan sådär alldeles lagom <3
  • Fri 7 May 2021 16:04
    #22
    akalei skrev 2021-04-21 19:49:14 följande:

    Oj, va intressant att du tyckt det går fort för jag tycker många verkar uppleva att deras egna graviditeter går långsamt men andras ganska fort haha. Japp det är första barnet och en kille :)

    Jag har inte supermycket plan inför förlossningen... känner lite att jag har ju aldrig gjort detta och vet dels inte hur förlossningen blir, och dels inte hur jag kommer reagera på det? Jag försöker ha ett öppet sinne och sätter ganska stor tilltro till personalen, de har ju varit med om en miljard förlossningar och jag litar på att de kan säga till mig vad jag ska göra för att få det så bra som möjligt. Jag tycker det känns konstigt att veta hur man vill ha det som förstföderska. Hur ska man veta det när man aldrig gjort det förut?

    Men vi har iaf läst Föda utan rädsla och också gått onlinekursen och kommer försöka använda verktygen därifrån.

    Vad gäller smärtlindring så har jag tänkt att ta eda om det blir långdraget/outhärdligt för jag tror att man behöver få chans att vila/spara på krafterna då. Men jag vill inte ta det på slentrian för det kommer ju ändå med ett pris (tänker främst på risk att göra förlossningen mer långdragen, ökad risk för sugklocka, ökad risk för värkstimulerande, och komplikationer av det i sin tur...). Men som sagt har ju ingen aaaaning om hur det blir! Tänker att det bästa är att förbereda sig på lite olika möjliga scenarion och sen får man nog bara ta det som det kommer...

    Jag känner mig inte superorolig inför förlossningen, är mer orolig över att det ska hända något med bebis än smärtan i sig. Sen kommer jag ofta tillbaka till tacksamhet över att vi faktiskt tagit oss så här långt. Förlossningen är säkert vedervärdig men vad är alternativet liksom? Det är ju att aldrig få sin bebis och då tar jag hellre all smärta i världen under en förlossning. Kanske lite knäppt sätt att tänka men så känner jag :)


    Känner verkligen igen mig i det du skriver. Hur ska man kunna veta hur man vill ha det eller vad man föredrar om det är första gången? Men sen jag skrev här sist har vi ändå kommit fram till en del saker. Jag är inte heller orolig för förlossningen eller smärtan i sig men att spricka rejält, det är min rädsla. Så jag ska faktiskt börja på den där "Föda utan rädsla" när som helst.

    Så blir det ju. Oavsett ska vi gå igenom det för att få våra små. En del av charmen (och turen kanske) är ju att inte veta hur det blir, när det startar eller hur lång tid det tar innan bebisen kommer ut. Gissningarna i familjen på kön och födelsedag är i full gång här iaf...

    När har du BF?
  • Fri 14 May 2021 16:44
    #28
    amandakollb skrev 2021-04-25 16:10:16 följande:

    Allt går jättebra! Hon är så snäll och gosig, bara ledsen när hon är hungrig typ så rätt lättsam skulle jag säga. Imorgon är hon 7 veckor, tiden går så himla snabbt och vill att tiden ska stanna eller gå saktare iaf. Tycker jag hade större oro när jag var gravid faktiskt, var så orolig att något skulle hända i magen. Nu är jag inte så jätteorolig faktiskt! Men kommer säkert haha. Tänker också att vi har så bra sjukvård så om något skulle hända är vi i goda händer.

    Oj vet inte om jag har några tips förutom att ta det som det kommer bara, och inte läsa om så många andra tips haha, alla har så olika bebisar så något som funkar bra för någon funkar inte alls för ens egen bebis, så bättre att gå efter vad som funkar för er och vad ni mår bra av. Vagnen är vi supernöjda med, hoppas ni också kommer va nöjda! Hm, babynestet använde vi mkt första månaden men inte så mkt nu, och babysittern har hon precis börjat gilla. Har även en sjal som hon verkar gilla mkt. Har inte köpt hem några leksaker ännu men kommer börja göra det snart, märks redan nu att hon vill ha mer stimulans när hon är vaken!

    Har inte tagit något vaccination och inte hört något om vi får ta det heller pga amningen. Har ni hört något? Vi väntade en vecka med att träffa svärföräldrarna och tre veckor med att träffa mina föräldrar pga de bor i en annan stad. Nu träffar vi inte många!

    Hur är huvudvärken nu? Och ryggen? Nej gjorde ingen glukos behandling, hur gick det och varför gör man det?:) vilken vecka är du i nu? Inte länge kvar till 7 maj, förstår ni längtar!


    Men GUD så bedårande bild på er dotter <3 Har hon börjat likna någon av er? Släktingar? Ska se till att få in en bild här också på vårt lilla liv sen :)

    Skönt att höra om tipsen, att allt behöver tas med en nypa salt och att man helt enkelt får se vilka behov och vilken personlighet bebisen har när den väl fötts. Vi har förberett med säng, vagn, babynest och bärsele bland annat för att ha möjlighet att prova vad som funkar bäst sen. Något måste ju funka tänker jag.

    Nu rekommenderas ju gravida som är i riskgrupp att vaccineras men de som är friska i övrigt vill de ska avvakta. Jag tänker att jag avvaktar tills det kommer ordentligt underlag och säkra rekommendationer. Blir säkert inte under graviditeten men kanske under amningen. Skönt att vaccineringen kommit igång ordentligt nu iaf. En hel del av våra äldre släktingar har fått sprutan så kommer kännas tryggare att träffas när man väl orkar och vill det efter förlossingen.

    Huvudvärksproblematiken är i princip helt borta. Jag har huvudvärk nu någon till några gånger i veckan och den är oftast inte ihållande utan försvinner med några Panodil. Att jag fått tid att bara vara och ta hand om mig och magen har verkligen gjort underverk. Ryggen är dock fortsatt utsatt av den stora kulan framtill, haha. Har fått foglossning som uttrycker sig i form av ömhet i underlivet/blygdbenet och i nedre delen av ryggen men också att benen ibland domnar. Lite läskigt men tycker det känns milt och inget som varken oroar eller påverkar så värst mycket. Får bra hjälp av fysioterapeut :)

    Glukosbelastningen gick bra! Det är rutin att erbjuda alla gravida i Skåne runt vecka 28-29. Man gör det på barnmorskemottagningen och man fastar innan. Först tar man ett stick i fingret och kollar sockret, sen dricker man en sockerlösning och kollar sen sockret igen efter ca 2 h. Undersökningen görs för att upptäcka graviditetsdiabetes så har man för höga värden fastande eller efter sockerlösningen gått loss i kroppen så behöver man följas upp ordentligt inför förlossningen. Barnet kan bli större och behöva komma ut tidigare. Men som sagt, jag klarade mig väldigt väl.

    Tillväxtultraljudet gick hur bra som helst! Allt var som det skulle och bebisen låg precis på kurvan. Den uppskattades väga ca 1790 g. Så om allt flyter på och bebisen föds runt BF så borde den väga kring 3500 g. Hur stor var er dotter? Så skönt att få se det lilla livet en gång till iaf innan födseln och att man tog en extra titt på allt, nu när man kunde se allt tydligare.

    Nu väntar vi in BF som är 8 juli. Bara åtta veckor kvar. Helt galet vad tiden går fort! <3
  • Fri 14 May 2021 16:46
    #29
    akalei skrev 2021-05-07 19:44:08 följande:

    26 maj är bf, så mindre än tre veckor nu! Men försöker att ställa in mig på två veckor plus så att jag inte blir alltför besviken. Allt annat får vara en bonus :)


    Mindre än två veckor kvar till BF då ju! Galet! :) Har du haft några känningar eller är allt lugnt i båten?
  • Sun 23 May 2021 13:03
    #32
    akalei skrev 2021-05-14 21:05:17 följande:

    Ja, känns väldigt overkligt. Särskilt som jag har NOLL känningar. Ingen slempropp, inga förvärkar, inte ett skvatt. Är 100% inställd på att gå över tiden, men vi får se.

    Allt har känts ganska bra fram tills någon vecka sedan men senaste veckan har det verkligen gått utför. Känner mig så tung, och trött, och är helt hormonell. Så nu börjar man känna sig lite färdig :P


    Tre dagar kvar till BF! :) Hur är läget?
  • Thu 3 Jun 2021 16:03
    #40
    akalei skrev 2021-05-23 14:11:35 följande:

    Jaa, känns jättekonstigt och overkligt! Ska jag verkligen få en bebis till slut? :O

    Tyvärr inga indikationer på att något är på gång, är nästan påväg in i den där "öh, är det ens en bebis där inne? jag kanske bara är svullen"-fasen haha. Nej men jag försöker ställa in mig på två långa veckor, så får allt annat bli en glad överraskning :) 

    Hur mår du?


    akalei skrev 2021-05-23 14:11:35 följande:

    Jaa, känns jättekonstigt och overkligt! Ska jag verkligen få en bebis till slut? :O

    Tyvärr inga indikationer på att något är på gång, är nästan påväg in i den där "öh, är det ens en bebis där inne? jag kanske bara är svullen"-fasen haha. Nej men jag försöker ställa in mig på två långa veckor, så får allt annat bli en glad överraskning :) 

    Hur mår du?


    Hoppas ni fått träffa er son nu! <3 Ser fram emot att höra från dig.

    Imorrn går jag in i vecka 36. Känns fantastiskt och skrämmande att det bara är 5 veckor kvar till BF. Nu när sommarvädret kommit så smått känner jag mig seg. Är inte alls förtjust i när det blir för varmt. Annars är det som vanligt. Andfådd, trött, orkar mindre, hungrig. Foglossningen har hållt sig i schack och det är jag tacksam för, att det inte blivit värre. Men att baka bebis tar på krafterna!
  • Thu 3 Jun 2021 19:26
    #42
    amandakollb skrev 2021-05-29 11:02:17 följande:

    Tack <3 nej jag är så dålig på se likheter, ser inte alls vem hon är lik haha! Vad bra att allt gick bra med allt för er! Hur mår du nu?

    Allt går bra för oss, lillan blir 3 månader på måndag helt sjukt vad tiden går fort. Vill pausa tiden lite för tycker det är så mysigt när hon är så liten men samtidigt vill man ju att hon ska utvecklas och upptäcka nya saker och då måste ju tiden gå haha.

    Amningen är fortf kämpig tycker jag :( innan tänkte jag typ ?hur svårt kan det vara, bara stoppa in bröstet i munnen på henne? men jäklar vad kämpigt de kan vara. Så va beredd på att de kan va jobbigt och psykiskt påfrestande haha! Vilken vecka är du i nu?


    Tiden går så himla snabbt, alltså! En tremånaders bebis.
    amandakollb skrev 2021-06-03 17:12:51 följande:

    Wie v 36, gud vad snabbt det går! Förstår de, tiden går så snabbt. Min lilla pluttis blir hela tre månader nästa vecka, känns helt galet. Det är inte förens typ nu som vi fått amningen att funka bra, så det känns skönt. Känner också som du att de är lite jobbigt om de kommer bli för varmt och soligt då vi mest vill ha skugga och inte så varmt med bebis haha.


    Hela 3 månader? Tiden flyger verkligen förbi! Skänt att det äntligen flyter på. Vad är det som varit jobbigt med amningen? Finns ju så mycket som kan vara knas.

    Vi håller tummarna SÅ HÅRT för en lagom varm sommar! Kommer ju ha en nyfödd så jag är lite nojig över detta med hud mot hud om det skulle bli för varmt, då klibbar ju allt och jag kan må så psykiskt dåligt över svett och klibb :/
  • Thu 10 Jun 2021 18:21
    #45
    akalei skrev 2021-06-10 16:51:50 följande:

    Hej på er! Vår efterlängtade son är äntligen här, han kom 11 dagar efter BF. De sista veckorna var verkligen mentalt tuffa alltså. Blev till slut igångsatt och det blev en lite tuff förlossning med en del komplikationer för mig. (Vill inte skriva så mycket detaljer publikt men kan dela i annan kanal vid intresse.) Bebis däremot mådde prima hela tiden ???? Kroppen är ju dock fantastisk, helt sanslöst vad snabbt den återhämtar sig och vilken skillnad det blir bara på några dagar.

    Nu är vi hemma lite omtumlande. Har varit betydligt mer logistik med en nyfödd än jag hade insett :p Framförallt kring amning och mat. Har också haft det kämpigt med amningen sen start, lite sen sugstart och svårt med grepp och ointresse osv. Har varit nära att ge upp och gå över till flaska flera gånger redan. Men sen har jag aldrig känt att amning är så viktigt och inte varit säker på att jag vill, så är nog inte jättemotiverad. Nu har vi dock gjort några små framsteg och då vill man ju inte ge upp... Just nu sitter jag dock med mjölkstasen från helvetet :( Får hoppas det går över fort.

    Ja känslorna är lite all over the place, en riktigt emotionell berg och dalbana. Kan inte fatta att vår bebis är här nu, som jag har längtat och väntat och kämpat. Helt overkligt.


    Åh, vad härligt att läsa att han äntligen är här! Stort grattis till er föräldrar! <3

    Bebis nummer 2 då från PCO, Letrozol-tråden, eller hur? Wow, alltså!

    Blir såklart nyfiken på vad för sorts komplikationer du menar men förstår att du inte vill dela allt här på FL. Hoppas att oavsett vad som hände och vad du fick utstå, att du återhämtar dig bra och att det inte medför några men för dig! Jag har bara några veckor kvar nu (går in i v. 37 imorrn) och behöver inte läsa fler skräckhistorier heller så kanske är det bra att vissa inte delar allt, haha!

    Det där med amning har jag förstått kan vara en jäkla resa för många. Man får göra vad man kan och orkar, det viktigaste är ju att bebis mår bra och det gör de oftast lika bra med ersättning. Att sätta ribban för högt för sig själv redan från start är inte bra oavsett. Hoppas det löser sig till det bästa för er :)

    Känns helt overkligt att jag också kommer bli mamma om några veckor... Får hålla tummarna för att vår bebis inte dröjer så länge som 11 dagar efter BF bara :O
  • Thu 10 Jun 2021 18:27
    #46
    amandakollb skrev 2021-06-03 21:13:03 följande:

    Vi började med amningsnapp redan hennes andra dygn för hon fick inget grepp annars. Och så fick hon gulsot så hon var tvungen att ligga i solmatta två dygn och av det blir de rätt slöa och sover och ville inte äta så hade rätt kämpigt med att få henne att vakna och äta så hon gick inte upp så bra i vikt i början. BVC hetsade om att koppmata, pumpa och ge ersättning efter ett schema så allt blev bara jättejobbigt psykiskt tycker jag. Men efter hon börjat gå upp i vikt så har det känts bättre men har behövt amningsnappen fram tills förra veckan vilket varit rätt omständigt. nu kör vi utan. Dock är hon dålig på få ett bra tag så har konstant ömma bröstvårtor typ :/ men de börjar bli bättre!

    Ja det är redan klibbigt när vi kör hud mot hud så förstår verkligen vad du menar!


    Det där med amning, alltså. Vilken jäkla pärs det kan vara! Inte bara sådär underbart och mysigt som man läser om överallt. Vilken kämpe du varit som hållt ut! Är det amning du känner är bäst så hoppas jag att ni löser det som ett team och att ni båda får mår bra utan smärta snart!

    Jag planerar att amma och hoppas på det bästa för vår del, men om inte finns det hjälp att få och många sätt att prova sig fram på. Det känns bra att veta.

    Vi får visualisera oss en skön, lugn och inte så klibbig sommar framöver, så kanske vi pallar med allt som inte rullar så smort.
  • Fri 25 Jun 2021 13:59
    #53
    akalei skrev 2021-06-11 11:28:26 följande:

    Jaa helt fantastiskt! Så många som blivit gravida till slut, det vågade man inte hoppas för ett år sedan :)

    Oroa dig inte för förlossningen! Komplikationer kan ju alltid uppstå men jag vill verkligen skicka med att

    1. Vi var otroligt bra vård i Sverige. Jag kände mig aldrig rädd utan väldigt väl omhändertagen :)

    2. Kroppen är fantastisk på att återhämta sig! Wow alltså vilken skillnad det kan bli på bara ett par dagar. Helt otroligt. Är inte alls orolig för att få några bestående men.

    Det kommer gå toppen och framförallt bli toppen även om allt inte blir som du tänkt dig/vill i stunden <3

    Jaa, jag vet inte vad jag känner för amning alltså. Både amning och flaskmatning har ju sina fördelar. Allra helst skulle jag vilja delamma för att få det bästa av två världar men vi får se om vi får till det. Verkar vara viktigt att etablera amningen ordentligt först då så det är fokus just nu.

    Bara några veckor kvar för dig nu :) Förstår att ni är spända och laddade! Känner ni er redo/förberedda? :)

    Hoppas du slipper gå förbi BF men det är kanske ändå bra att ställa in sig på det mentalt, snittet för förstföderskor är väl BF+5 eller något sånt.


    Idag gick vi in i v. 39 och har bara två ynka veckor kvar till BF! Crazy! Har blandade känslor nu angående om jag är tillräckligt redo och förberedd inför förlossningen men jag känner överlag att detta är väldigt overkligt. Att resan i att vara gravid snart är över. Att få barn. Att bli mamma. Det är ju så efterlängtat men samtidigt skrämmande. Ingen upplevelse kommer ju vara så stor som denna. Det är så mycket tankar och känslor i ett enda virrvarr.

    Men som du säger kommer nog allt falla på plats när det väl är dags. Är helt inställd på att gå över tiden och känner mig trygg i att man får en kontroll och trolig igångsättning på 41+0 om barnet ännu inte kommit då. På förra barnmorskebesöket hade lilla livet ännu inte sjunkit ner och fixerat sig så det är väl förhoppningen inför nästa besök 30/6.

    Hoppas att amningen går bättre och att ni får ut det bästa av två världar sen när amningen etablerats. Glad midsommar till er! <3
  • Fri 25 Jun 2021 14:06
    #54
    amandakollb skrev 2021-06-11 15:18:21 följande:

    Verkligen! Ser så mysigt ut för alla andra, och när det väl funkar är det nog superbra. Jag hoppas det kommer lossna för oss snart! Vi ska faktiskt till en öron-näsa-halsklinik nästa vecka för stt eventuellt klippa tungbandet, kan ibland vara det som ställer till det med amningen.

    Ja alltså ersättning hade säkert också blivit bra men är väl mer att det känns så omständigt haha som jag vill köra på amningen.

    Att alltid behöva tänka på att ha med pulver, kokat vatten, behållare, flaskor osv när man är ute. Får helt enkelt hoppas det blir bättre för oss snart, känns som vi är på god väg iaf :D

    Hur känns de för er? Verkligen inte långt kvar! :))


    Hoppas amningen fortsatt okej. Blev det ett klipp i tungbandet?

    Idag gick vi in i vecka 39 och det känns ju overkligt på så många sätt. I början ville jag att veckorna bara skulle gå och nu (sen ett bra tag tillbaka) har det gått så snabbt så jag inte hinner med! Vet inte om jag är redo eller ej. Har mycket tankar och känslor som snurrar runt. Det enda jag vet är ju att detta är så efterlängtat. Vi har verkligen förberett allt vi velat förbereda och ser fram emot att träffa vårt barn men samtidigt är det så stort. En upplevelse utan dess like. Ett ansvar som man aldrig tidigare haft. En kärlek man inte tidigare känt. Åh, blir så nervös och känslosam av allt.

    Men snart så. Snart händer det <3 Glad midsommar till er!
  • Thu 8 Jul 2021 14:20
    #57
    akalei skrev 2021-07-02 17:23:03 följande:

    Hur går det för dig MiniNin? Verkligen nära nu :) Hur mår du, hur känns det?

    Idag hade jag en milstolpe då jag ammade offentligt på en bänk för första gången hehe, det var lite kaos med mjölk över halva kläderna, kramp i armen och lillkillen åt bara typ 4 minuter, antagligen pga kändes stressigt. Men nu var det steget taget, även om jag behöver fortsätta öva tror jag :p


    Idag är det BF men än så länge tycker bebisen att det är skönast på insidan :)

    Har nog haft någon förvärk och starkare sammandragningar med mensvärk den senaste veckan, oftast på natten eller morgonen. Även molvärk till och från vissa dagar. Slemproppen har nog börjat släppa i omgångar; såg en slemklump på pappret idag som jag även såg för några veckor sedan. Men ingen starkare smärta eller annat på gång. Bara väntan nu... Hoppas bara att bebisen blir trött på att ligga trångt där inne och vill komma ut innan igångsättning 41+0.

    Woho för din milstolpe! (även om det blev lite knasigt) Offentlig amning kan nog vara stressande och jobbigt på olika och många sätt. Man får göra det som funkar för bebis och en själv tänker jag.

    Hur mår ni annars i värmen, du och lillen?
  • Thu 8 Jul 2021 18:20
    #59
    amandakollb skrev 2021-07-08 17:10:15 följande:

    Länge sen jag var in här nu! Skickar en uppdatering, lillan växer på så jäkla snabbt vill verkligen att tiden ska pausas. Hon blir 4 månader idag och allt går jättebra. Amningen funkar bra (känns de som iaf hahah, får väl se på nästa BVC-koll om hon går upp som hon ska), och hon har blivit lite mer människa om ni förstår, förut var det mest äta och sova, nu är hon mycket mer vaken och pigg, har börjat skratta och jollra och är så himla charmig. Börjat sträcka sig efter leksaker och ska stoppa allt i munnen. Sover bra på nätterna också, i egen säng (så skönt, samsov i början men kunde inte riktigt slappna av). Enda som är jobbigt är väl solen och värmen.. inte lätt på promenader, hon vill knappt ligga i vagnen så blir mkt bärande och är svårt att undvika solen helt då så vi har faktiskt hållit oss inomhus mest på dagarna och går ut på kvällarna när det är svalare.

    Wow bf idag minnin! Hur känns de? Tänk att ni snart ska få träffa er bebis! <3

    Och akalei, stort med amningen offentligt! De kommer gå bättre och bättre, lovar! Hur går allt annars? Sömn? Mat? Tycker ni också det är jobbigt med solen och värmen?

    Kramar till er!


    Åh, det låter helt fantastiskt, amandakollb! Så skönt att höra att ni mår bra och allt rullar på :) Jag tänker också att egen säng ska introduceras tidigt om allt vill sig väl för oss. Att säkra sömn är så otroligt viktigt för mig och ja, alla föräldrar där ute, för att orka. Vi får se hur allt blir dock. Helt rätt med värmen och solen, att bara chilla inne på dagarna. Det får nog bli så för vår del också. Tur det finns streaming ;)

    Det känns ändå bra :) Lite mer redo mentalt nu för att förlossningen ska starta igång än vad jag var för två veckor sen. Finns ju ändå ingen återvändo, haha! Längtar efter att få träffa vår son eller dotter, att se hur han eller hon ser ut, att hålla och mysa och bara uppleva allt det där som man bara fantiserat om hittills. Håll tummarna för att det sätter igång av sig själv :)

    Kram till dig!
  • Tue 13 Jul 2021 17:58
    #61

    BF är sedan länge överstökad och är nu på tredje dygnet med oregelbundna värkar... Man ställer juni sig på smärta men satan vad ont de gör! Inatt kunde jag inte sova alls. Det är verkligen kämpigt när det bara "är" utan att leda någonstans. Visst, slemproppen har troligtvis släppt; har haft rikligt med slemmiga flytningar i alla dess färger de senaste dagarna men inget annat.

    Tröstar mig med att vi förhoppningsvis har vår bebis i famnen innan veckan är slut <3

  • Wed 21 Jul 2021 13:05
    #63

    Hej, tjejer!

    Hoppas allt är fint med er och era barn :) Nu har även jag blivit mamma!

    Den 14/7 föddes vår son, 3535 g tung och 49 cm lång. Helt perfekt! <3 Det tog tre dygn med oregelbundna värkar tills vattnet gick. Vi åkte in på kontroll vid 04.00 på natten och var redan öppen 5 cm till min stora förvåning! Fick bli lustgas och epidural för min del under de kommande timmarna där och innan lunch var jag öppen 10 cm. Tog lite tid sen för honom att lägga sig rätt (vilket inte riktigt lyckades då han föddes i kronbjudning) och han är född strax efter kl. 14.00 på eftermiddagen.

    Direkt efter födseln hamnade jag i en dimma. Som att jag var där men inte där. Jag såg att jag höll mitt barn men det kändes som jag såg det ut någon annans ögon. Som i en film liksom. Känslan höll i sig till kvällen. Upplevde ni nåt liknande?

    Amningen krävde lite finess och tålamod de första dagarna men fungerar nu bra. Han är oftast nöjd efter ca 15 min och tydligen är det grädde i mjölken då han gått upp dubbelt så mycket som förväntat vid hembesöket av BVC. Så skönt för var orolig över om han fick i sig tillräckligt när han helt plötsligt gick från att amma 30 min-1 h till 10-20 min per gång. Har en del mjölkstaser i brösten så har fått pumpa ut lite extra för att släppa på trycket ibland när det går långt mellan amningstillfällena.

    Sömnen var ju sådär de första dagarna men när vi kom hem så slappnade man av på ett annat sätt och det kändes som det även hjälpte honom. De senaste två nätterna har han varit vaken max tre timmar i olika omgångar så jag har själv kunnat ta igen mig.

    Jag mår också bättre nu när det gått en vecka sen födseln. Förlossningen gick ju kanon även om det gjorde svinont. Fick ni uppleva den berömda "ring of fire"? Det fick jag. Ingen rekommendation på den, haha! Fick första gradens bristning och är så tacksam för att det inte blev värre då det var min största rädsla.

    Allt är bra med bebisen och med mig men alltså, min man och jag har tjafsat mer denna veckan sen sonen kom än vad vi gjort på flera år känns det som. Känslorna är verkligen all over the place, det är svårt att hålla sig saklig och ödmjuk mitt i oro, välvilja och när allt är så nytt. Hur hade ni det med relationen i början? Nu när det gått ett tag?

    Kram på er!

Svar på tråden Gravida efter Letrozol, PCO-tråden.