Inlägg från: akalei |Visa alla inlägg
  • akalei

    Gravida efter Letrozol, PCO-tråden.

    amandakollb skrev 2021-03-16 00:50:18 följande:

    Hejhej :)

    Glädjande nyheter! Jag har fött vårt barn! Vi hade bf 18 mars men hon ville komma redan 8 mars så blev 10 dagar tidigt vilket jag tycker var skönt, var less på att va gravid där i slutet. Blev väldigt tungt och kände mig så otymplig.

    Hade en magisk förlossning. Lite förvärkar på förmiddagen som jag lätt kunde andas igenom (jobbade fortfarande då jag inte hunnit gå på fl) och efter vår lunchpromenad fick jag starkare värkar och efter bara en liten stund så gick vattnet. Vi åkte in på kontroll och var då öppen 6 cm. Fick ctg runt magen i 20 min och när de undersökte efter ctgn var jag öppen 9 cm! Så blev direkt upp till förlossningen och börja krysta. Nån timme senare var hon ute. Hann endast med lustgas men det gick bra! Inga komplikationer och allt kändes väldigt lugnt och hade en bm och en undersköterska med oss hela tiden.


    Wow vad kul att höra!!! Stort grattis till ert lilla mirakel! Och vilken drömförlossning!
  • akalei
    amandakollb skrev 2021-03-22 19:09:07 följande:

    Tack snälla <3 hur mår du, hur går det för er?:))


    Glömde fråga vilken förlossning du va på? :)

    Jomen här går det väl sakta framåt, med betoning på sakta ;) Är i 30+4 idag och mår ganska bra, nästäppa och lätt foglossning och andfådd och sådär men inget värre.

    Ganska mycket oro tyvärr med fokus på fosterrörelser, är ganska neurotiskt lagd och har lätt för att hamna i orosspiraler och överanalysera. Plus att bebis är lite busig och varierar ganska mycket i aktivitet från dag till dag. Har varit inne på förlossningen 2 ggr pga minskade rörelser men allt har sett bra ut båda gångerna. Nu senast hade han lagt sig mot min rygg så säkert därför jag börjat känna så mycket mindre. Så svårt att slappna av men försöker ta en dag i taget :)

    Vill spola fram tiden till förlossningen typ, så avis på dig som fått träffa ett lilla mirakel <3 Grattis igen!
  • akalei
    MiniNin skrev 2021-04-18 18:27:46 följande:

    akalei, hur går det för dig? Läste i tråden att du haft mycket oro över fosterrörelser. Har det blivit bättre? Du är väl i vecka 35 nu? Inte långt kvar! :)


    Jomen jag kämpar på! Precis, vecka 35 nu och dagarna släpar sig fram... Om jag har otur kan det ju vara 7,5 vecka kvar vilket känns LÅNGT. Är ganska otymplig och får mycket vad jag tror är sammandragningar när jag rör mig.

    Oron är alltid med på ett hörn och bebis har ibland lite lugnare dagar och har så lätt att börja överanalysera. Men senaste veckan har det varit fullt röj och det är jag tacksam för :) Har börjat gå och träffa BM varannan vecka sen någon månad tillbaka och det hjälper också lite mot oron att få höra att hjärtslagen är fina och att magen följer kurvan och så. Försöker ta en dag i taget helt enkelt!

    Hur går det för dig? Hur mår du?
  • akalei
    MiniNin skrev 2021-04-19 23:45:33 följande:

    Så olika det kan vara! Jag känner fortfarande att tiden går SÅ HIMLA SNABBT! Jag är nu i v. 29 och på fredag går jag in i v. 30. Att man blir förälder om sisådär 10-12 veckor liksom <3 Vissa dagar är det så verkligt, konkret och självklart medans det andra dagar är helt tvärtom. Tror det är en del osäkerhet och rädsla som tar sig igenom men känner att det hör till när det är första barnet. Visst var det första barnet för er också? En pojke? Vi är helt säkra på pojke trots att vi inte vet eller vill veta <3

    Jag har också börjat få sammandragningar när jag är igång lite mer men de verkar te sig normalt och det är väl bara att vänja sig för mer lär det väl bli. Otympligheten är ju annars otroligt påtaglig i vardagen!

    Förstår verkligen din oro med fosterrörelserna! Det är så bekräftande och lugnande när det är lite mer aktivitet där inne. Och lättare för blivande pappan att känna också vilket är mysigt. Några dagar har jag haft mindre och då har jag också blivit lite nojig. Men superbra att man följs upp så tätt i slutet. Har än så länge haft två besök hos barnmorskan där vi mätt SF och följer också kurvan än så länge. I maj blir det varannan vecka precis som du så det ser jag fram emot :) Gjorde glukosbelastning förra veckan som gick hur bra som helst så det lever jag på ett tag - var typ säker på att jag skulle ha dåliga värden, haha!

    Hur ser er plan inför förlossning ut? Smärtlindring och så tänker jag. Hur tänker du/ni att ni vill ha det? Har nämligen precis lyft frågan hos BM och jag är helt lost. Vet inte alls hur jag/vi önskar ha det och man vet ju inte heller hur läget med pandemin eller semester-tid i vården ser ut när det är dags. Mycket funderingar helt enkelt. Kan man bara skriva att man önskar sig en drömförlossning som amandakollb fick? ;)

    Vi ser annars fram emot vårt tillväxtultraljud som är den 7 maj. Hoppas att bebis varken är för liten eller för stor utan sådär alldeles lagom <3


    Oj, va intressant att du tyckt det går fort för jag tycker många verkar uppleva att deras egna graviditeter går långsamt men andras ganska fort haha. Japp det är första barnet och en kille :)

    Jag har inte supermycket plan inför förlossningen... känner lite att jag har ju aldrig gjort detta och vet dels inte hur förlossningen blir, och dels inte hur jag kommer reagera på det? Jag försöker ha ett öppet sinne och sätter ganska stor tilltro till personalen, de har ju varit med om en miljard förlossningar och jag litar på att de kan säga till mig vad jag ska göra för att få det så bra som möjligt. Jag tycker det känns konstigt att veta hur man vill ha det som förstföderska. Hur ska man veta det när man aldrig gjort det förut?

    Men vi har iaf läst Föda utan rädsla och också gått onlinekursen och kommer försöka använda verktygen därifrån.

    Vad gäller smärtlindring så har jag tänkt att ta eda om det blir långdraget/outhärdligt för jag tror att man behöver få chans att vila/spara på krafterna då. Men jag vill inte ta det på slentrian för det kommer ju ändå med ett pris (tänker främst på risk att göra förlossningen mer långdragen, ökad risk för sugklocka, ökad risk för värkstimulerande, och komplikationer av det i sin tur...). Men som sagt har ju ingen aaaaning om hur det blir! Tänker att det bästa är att förbereda sig på lite olika möjliga scenarion och sen får man nog bara ta det som det kommer...

    Jag känner mig inte superorolig inför förlossningen, är mer orolig över att det ska hända något med bebis än smärtan i sig. Sen kommer jag ofta tillbaka till tacksamhet över att vi faktiskt tagit oss så här långt. Förlossningen är säkert vedervärdig men vad är alternativet liksom? Det är ju att aldrig få sin bebis och då tar jag hellre all smärta i världen under en förlossning. Kanske lite knäppt sätt att tänka men så känner jag :)
  • akalei
    amandakollb skrev 2021-04-25 16:10:58 följande:

    Här är en bild på lillan :)


    Men åh vilken underbar sötnos!!!
  • akalei
    amandakollb skrev 2021-04-25 16:14:25 följande:

    Inte länge kvar nu! När var det beräknat? Hur mår du nu?

    Helt rätt med att va öppen inför förlossningen, man har ingen aning om vad som väntar så bara att hänga med känns de som. Jag var också mer orolig att något skulle hända bebis än för smärtan o så, men jag kände mig jättetrygg väl på plats med att de som jobbar där är sjukt professionella!


    Slutet på maj så drygt en månad kvar nu :) Känns lite galet faktiskt. Men jag mår rätt bra, orkar såklart inte lika mycket som vanligt men pga covid så är man ju hemma mer med lugnare tempo och så ändå så det funkar bra. Lite foglossning men hanterbart, sover hyfsat ok just nu (peppar peppar), jaa hanterbart som sagt. Längtar ihjäl mig men försöker hålla mig sysselsatt så går tiden lite fortare :)
  • akalei
    amandakollb skrev 2021-04-27 18:25:43 följande:

    Oh inte länge kvar nu! Känner ni er redo? Har ni fixat allt som ni vill hinna fixa innan bebis kommer?:) förstår det! Men det kommer gå snabbt :))


    Dagarna tickar på :) Vi har nog preppat det mesta, men inte riktigt monterat upp och lagt i ordning allt. Nåt ska man väl ha att sysselsätta sig med på slutet tänker jag :p och om han mot förmodan kommer tidigt så har vi ju iaf prylarna hemma :D
  • akalei
    MiniNin skrev 2021-05-07 16:04:30 följande:

    Känner verkligen igen mig i det du skriver. Hur ska man kunna veta hur man vill ha det eller vad man föredrar om det är första gången? Men sen jag skrev här sist har vi ändå kommit fram till en del saker. Jag är inte heller orolig för förlossningen eller smärtan i sig men att spricka rejält, det är min rädsla. Så jag ska faktiskt börja på den där "Föda utan rädsla" när som helst.

    Så blir det ju. Oavsett ska vi gå igenom det för att få våra små. En del av charmen (och turen kanske) är ju att inte veta hur det blir, när det startar eller hur lång tid det tar innan bebisen kommer ut. Gissningarna i familjen på kön och födelsedag är i full gång här iaf...

    När har du BF?


    26 maj är bf, så mindre än tre veckor nu! Men försöker att ställa in mig på två veckor plus så att jag inte blir alltför besviken. Allt annat får vara en bonus :)
  • akalei
    amandakollb skrev 2021-05-08 10:29:16 följande:
    Ja men det låter ju strålande! Så nära nu :) när går du på fl? Hur länge tänkte du vara hemma sen?
    Går på FL ca 2 veckor innan BF, så bara 2 ynka dagar kvar nu, känns såå skumt! Känns ganska lagom för min del, tycker det har funkat bra att jobba hittills iom att jag mått ganska bra och väldigt skönt att vara sysselsatt, att ha för mycket ledig tid triggar bara min oro. Men nu börjar jag bli ganska trött så ska bli skönt att logga ut och få vila upp sig lite. Sen tänkte jag vara hemma ca 8 månader om allt går som planerat :)

    Hur har ni tänkt kring FL? Hur länge ska du va hemma?
    Minns jag rätt om du inte ens hann gå på FL innan bebis kom? :P
  • akalei
    MiniNin skrev 2021-05-14 16:44:44 följande:
    Men GUD så bedårande bild på er dotter <3 Har hon börjat likna någon av er? Släktingar? Ska se till att få in en bild här också på vårt lilla liv sen :)

    Skönt att höra om tipsen, att allt behöver tas med en nypa salt och att man helt enkelt får se vilka behov och vilken personlighet bebisen har när den väl fötts. Vi har förberett med säng, vagn, babynest och bärsele bland annat för att ha möjlighet att prova vad som funkar bäst sen. Något måste ju funka tänker jag.

    Nu rekommenderas ju gravida som är i riskgrupp att vaccineras men de som är friska i övrigt vill de ska avvakta. Jag tänker att jag avvaktar tills det kommer ordentligt underlag och säkra rekommendationer. Blir säkert inte under graviditeten men kanske under amningen. Skönt att vaccineringen kommit igång ordentligt nu iaf. En hel del av våra äldre släktingar har fått sprutan så kommer kännas tryggare att träffas när man väl orkar och vill det efter förlossingen.

    Huvudvärksproblematiken är i princip helt borta. Jag har huvudvärk nu någon till några gånger i veckan och den är oftast inte ihållande utan försvinner med några Panodil. Att jag fått tid att bara vara och ta hand om mig och magen har verkligen gjort underverk. Ryggen är dock fortsatt utsatt av den stora kulan framtill, haha. Har fått foglossning som uttrycker sig i form av ömhet i underlivet/blygdbenet och i nedre delen av ryggen men också att benen ibland domnar. Lite läskigt men tycker det känns milt och inget som varken oroar eller påverkar så värst mycket. Får bra hjälp av fysioterapeut :)

    Glukosbelastningen gick bra! Det är rutin att erbjuda alla gravida i Skåne runt vecka 28-29. Man gör det på barnmorskemottagningen och man fastar innan. Först tar man ett stick i fingret och kollar sockret, sen dricker man en sockerlösning och kollar sen sockret igen efter ca 2 h. Undersökningen görs för att upptäcka graviditetsdiabetes så har man för höga värden fastande eller efter sockerlösningen gått loss i kroppen så behöver man följas upp ordentligt inför förlossningen. Barnet kan bli större och behöva komma ut tidigare. Men som sagt, jag klarade mig väldigt väl.

    Tillväxtultraljudet gick hur bra som helst! Allt var som det skulle och bebisen låg precis på kurvan. Den uppskattades väga ca 1790 g. Så om allt flyter på och bebisen föds runt BF så borde den väga kring 3500 g. Hur stor var er dotter? Så skönt att få se det lilla livet en gång till iaf innan födseln och att man tog en extra titt på allt, nu när man kunde se allt tydligare.

    Nu väntar vi in BF som är 8 juli. Bara åtta veckor kvar. Helt galet vad tiden går fort! <3
    Så härligt att allt gått bra med både glukosbelastning, tillväxtultraljud och att du sluppit undan huvudvärken :)
Svar på tråden Gravida efter Letrozol, PCO-tråden.