Inlägg från: Anonym (Alyssa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alyssa)

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    Jag kör med Fitbit och appen Lifesum för att ha koll på hur mycket jag stoppar i mig vs hur mycket jag gör av med varje dag. Försöker ligga på 500 kcal underskott eller mer. 

    Har inte gått ner mer än 2 kg än, började på 77 kg. 

    Styrketränar 4 ggr/vecka och promenerar ca 1 timme dagligen.

    Hoppas gå ner till 60 kg så småningom, men det får ta resten av året om det är så. Kanske hinner gå ner 12-13 kg till sommaren?

    Jag är 165 cm lång. 

    Daglig livräddare: cola zero på eftermiddagen (dricker inte kaffe). Det känns lite festligt, är lite sött och kalorifritt. 

  • Anonym (Alyssa)

    Jag tycker jag ser lite skillnad på utseendet pga styrketräning i ca en månad nu. Jag har bara gått ner ca 3 kg, men det är okej att det går långsamt....fast frustrerande!

  • Anonym (Alyssa)
    Anonym (Jag) skrev 2021-03-23 11:07:16 följande:

    Jag vill vara med!

    Har under vintern gått upp 10kg, fattar faktiskt inte riktigt hur det har gått till. Men bort ska dem.

    Är 174 cm och väger 72kg. Vill väga 60-62kg nånting.


    Ska du använda någon app eller vilken metod ska du använda?
  • Anonym (Alyssa)

    Jag vågar inte väga mig än, har så svårt att hålla igen på maten. Däremot tränar jag flitigt 4-5 gånger per vecka på gymmet så jag känner mig starkare i alla fall. 

    Jag använder mig av Lifesum-appen, men även Wellobe har väl fått bra recensioner. Lifesum är dock gratis...  

  • Anonym (Alyssa)
    oWillSelfo skrev 2021-05-25 20:24:07 följande:

    Heja alla!

    Har halvt följt tråden, har själv gått ner från en pappakropp á 107 kg i augusti, till mina 83 nu. Periodisk fasta (har jag iofs kört i tio år, lyckades lägga på mig 25kg trots att jag bara äter på kvällen:)), noggrann kaloriräkning och träning.

    Måste bara (ödmjukt, hoppas jag) fråga: Har aldrig riktigt fattat grejen med så sporadiska invägningar, en gång i veckan verkar de flesta köra? Själv väger jag mig nästan varje dag, tänker att ju fler parametrar man har koll på desto bättre? Jag väger mig innan middag (mitt första mål mat) varje dag och tar sen medelvärdet för veckan som ny vikt. Då kommer man undan vattenfluktuationer, förstoppning eller vad det än må vara som gör att vikten förändras. Om man tidigare brottats med ÄS fattar jag att man är restriktiv, men då borde man väl redan gå och få hjälp med detta. Hoppas ingen tar illa upp, jag är genuint nyfiken.

    Lycka till alla!


    Håller med angående vägningen. För mig är det inte konstigare än att kolla sitt konto varje dag. 

    Men vissa får starka känslor av att se siffrorna gå upp eller ner. Jag föredrar att väga varje dag och ta ett genomsnitt för veckan så att man ser trenden - upp eller ner. 
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.