• Anonym (fet)
    Fri 19 Mar 2021 17:17
    5896 visningar
    408 svar
    408
    5896

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    Jag hänger på!


    Jag håller på sedan februari. Mitt stort problem är sockerberoendet, annars äta jag ganska nyttigt (fast för mycket ... man kan ju bli fet av nyttiga saker ändå). Så vad funkar för mig är inget socker alls - extra socker alltså, inte naturligt socker som i frukt eller kolhydrater - kombinerad med att se till att äta mindre och lite mindre kolhydrater (speciellt på kvällen) och 1-3 dagar i veckan där jag inte äta alls. Jag har tappat 20kg för flera år sedan och hållit vikten i ett år, sedan började jag gå upp igen allt eftersom mitt sockerintag blev högre och högre :(


    Jag väger mig en gång i veckan, började med 96,6kg och är nu, efter 5 veckor, ner till 91,5kg. Vill gå ner till 75kg. Är 173cm lång.

  • Anonym (fet)
    Tue 23 Mar 2021 08:00
    #8

    Hur går det för er? Jag brukar väga mig på tisdagar och idag visade vågen 100g mindre än förra veckan. Etthundra löjliga gram! Det är så frustrerande Gråter Då undrar jag ju varför jag anstränga mig överhuvudtaged med att stryka godis, äta mindre och röra på mig mer.

  • Anonym (fet)
    Tue 23 Mar 2021 13:50
    #15
    Anonym (Tjockisen) skrev 2021-03-23 12:54:38 följande:
    Var i menscykeln är du? Många går upp något kilo strax innan eller efter mensen eftersom kroppen samlar på sig vätska.  

    Nej, tyvärr är det inte det. Mensen var anledning de siste två veckorna - för två veckor sedan var det 300g jag gick ner, då var jag först ganska frustrerad men sedan började mensen samma dag, så då hade jag en förklaring och var nöjd. Under mensen tillåter jag mig att äta godis, för då tycker jag synd om mig själv och behöver det ;) Denna gång mådde jag ganska dålig, så det blev väl mycket chokladkex på onsdag/torsdag (alltså för snart 2 veckor sedan). Det blev då 500g jag gick ner, vilket var ju bra med tanken på godiset.


    Med denna veckan har ingen förklaring, jag var völdigt noga med maten, rörde på mig mer igen (under mensen och lite efter var jag så tömd av energi och kände mig förkyld också, så jag gjorde inte så mycket) .... :( Jag ska få se hur det blir nästa veckan - första veckan var väldigt bra (2,5kg, fast det var lite mer än en vecka då), andra veckan dålig (jag tror 400g, vet inte varför det var så lite då), tredje veckan var jättebra igen (1,6 eller 1,7kg) och sedan kom dem två "mens-veckor". Så jag har förklaring till två av 4 dåliga veckor.


    Fast om nästa veckan blir bra igen, är det ju okej, men jag är rädd att det inte blir det och jag tappar motivationen :(

  • Anonym (fet)
    Mon 29 Mar 2021 11:40
    #21
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-03-29 10:22:42 följande:

    Vägt mig idag och vågen visade på 74,8 kg.

    Känns bra just nu :)


    Vad kul, det går framåt! Glad
  • Anonym (fet)
    Tue 30 Mar 2021 08:25
    #27
    +1

    Idag var det min tur igen att ställa sig på vågen - det blev minus 1kg, så det är mycket bättre än mina löjliga 100g förra veckan. Jag står på 90,5kg nu. 

  • Anonym (fet)
    Mon 12 Apr 2021 11:24
    #35
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-04-01 11:53:37 följande:

    Hur går de för er? Hur blir det i påsk för er, tänkte på mat och motion?

    Själv jobbar jag nu i påsk och blir hemma själv. Ingen direkt påskmat här men kan ju kanske iaf köpa nåt om jag känner för det. Men håller mig ifrån godiset.. ..

    Idag blir det ett pass på mitt gym. Annars i helgen får det bli någon promenad om vädret tillåter..


    Under påsken gjorde jag paus från mina matregler, dvs det var mycket godisätande unter en vecka. Som en sorts kompensation blev det 2 dagar (istället för 1) jag inte åt någonting alls - både under veckan innan och efter påsk. Kanske även denna vecken, vi får se. Jag har inte vägt mig förra veckan, för det kommer bara bli frustrerande under min "paus-vecka" och kommer inte göra det denna veckan heller. Så jag får se nästa veckan hur det blev med vikten.

  • Anonym (fet)
    Tue 20 Apr 2021 08:27
    #38

    Det blev vägdags igen efter "påskpausen" - för 3 veckor sedan var det 90,5kg, nur är det 90,1kg. Det går väl framåt, men jag hade förväntad mig att det går mycket fortare. Tidigare när jag gjorde likadana insats gick det fortare, med drygt 1kg/vecka i genomsnittet. Jag är frustrerad :(

  • Anonym (fet)
    Thu 22 Apr 2021 12:57
    #57
    Anonym (Tjockisen) skrev 2021-04-22 10:11:53 följande:

    Jag har gått ner nästan tre kilo den här månaden och är väldigt nöjd. Från 98 kilo till 95 kilo. Det har varit tufft och det värsta är att jag är så hungrig och trött hela tiden. Jag vill gå ner snabbt, det är inte hållbart på sikt men vill se resultat såhär i början. När jag når 90 kilo tänkte jag sakta ner på takten. 


    Det är precis likadant för mig. Jag vill också se resultat snabbt, eftersom jag är så pass överviktig och vill se att mina ansträngningar lönar sig ... åtminstone i början. Det är svårt att vara nöjd med ett lågt tempo.
    September1518 skrev 2021-04-22 11:46:39 följande:
    Väldigt smart att satsa på en lugn viktnedgång. Räknar jag ut mitt snitt som jag har gått ner sedan augusti ligger det på just 3 hg/veckan. Problemet är att jag alltid vill gå ner mer, jag vill gå ner MINST 0,5 kg i veckan, gärna 1 kg men det är inte rimligt! Om jag istället skulle vara smart och göra som dig och satsa på 0,3 slipper jag bli besviken varje vecka men jag håller samma tempo som jag ändå gjort i 8 månader.

    Låter som ett recept för att lyckas, bra jobbat! Om jag satsar på 0,3 kg i veckan nu så tar det 16 veckor att komma ner i målvikten, då är jag i mål i mitten av augusti, ca ett år efter att jag började. Känns perfekt!
    Det har du absolut rätt i. Jag blir besviken ungefär 2 av 3 veckor, trots att jag gick ner i vikt. Det är helt dumt, jag vet, men det är så svårt att ha rimliga och smarta mål, om man vill gå ner så pass mycket, för då känns det som om man aldrig når fram Rynkar på näsan
    Men det är en jättebra inställning du har, det g
    år ju verkligen inte snabbare om man konstant besviken, det är ju bara mig själv jag skadar med att inte vara nöjd. Ska nog få jobba på det. Min tonåring, som är jättesmal, kommenterar med ett glad "Vad bra!" eller liknande varje tisdag morgon, när jag berätter misnöjd hur mycket (eller lite) jag gick ner - jag måste nog börjar lyssna på henne istället, för det är ju bra att jag gick ner överhuvudtaget.
  • Anonym (fet)
    Thu 22 Apr 2021 13:02
    #58
    Känner någon till en viktminsknings "app" som man kan använda utan mobil .... dvs. ett program som funker på en vanlig dator?
    Och har ni tipps p
    å en fitnessklocka som inte är dyrt och som kan göra enkla saker som att ränka steg och kalorieförbrukning utan att vara kopplad till en mobil? Jag kan teoretisk koppla den till en mobil, men jag kan inte ha mobilen med mig.
  • Anonym (fet)
    Thu 22 Apr 2021 13:43
    #61
    September1518 skrev 2021-04-22 13:24:17 följande:
    Det är jättesvårt, jag håller helt med! Jag kan ärligt erkänna att typ enda gången jag är nöjd över en vecka är om jag gått ner 1 kg! Det är rätt sjukt. Jag försöker tänka att 0,5 kg eller nån viktnedgång alls är superbra men egentligen känner jag mig frustrerad och funderar på vilka drastiska åtgärder jag kan ta till nästa vecka! Istället blir det för mycket mat för att jag försöker äta för lite.

    Jag har blivit mycket bättre det här året, den här omgången! Jag är snällare mot mig själv och försöker se tillbaka på helheten. Nästan varje vecka tänker jag "åh bara så lite nedgång" men om jag tänker tillbaka har jag gått ner nästan 9 kg sen augusti och det är fantastiskt! Jag stannar till ibland men jag har hittills inte gått upp mer än max ett kg i perioder och sen fortsätter det neråt.

    Jag tror du gör helt rätt i att försöka lägga om tänket lite och vara nöjd över varje vecka! Försök att hela tiden titta tillbaka på totalen vad du har gått ner. Helt plötsligt kanske det känns mycket bättre. Tänk också framåt i tiden lika länge som du har hållit på totalt så känns det kanske ännu mer motiverande. Om jag tänker mig fram 8 månader fram i tiden till december så skulle jag ha nåt mitt mål med råge. Fortsätter jag i den takten om jag räknar ut min viktnedgång på antal månader så bör jag vara i mål i augusti. Då känns det verkligen motiverande! Det är nära nu. Men vill gärna gå ner snabbare haha
    Det har du abolut rätt i att jag borde tänka mer på totalen istället för vecka till vecka. Totalt var det 6,5kg hitills under 10 veckor, så det är ju egentligen ganska bra.
    Jag har även PCOS, vilket gör det sv
    årare att gå ner i vikt och lättare att gå upp. Och sedan är det ju en ond cirkel, så vida att ju mer jag väger (eller ju högre andel fet) desto mer utpräglad är problemet och desto svårare är det att tappa kilon. Men samtidigt ger det också hopp, för det funkar ju även åt andra hållet - ju mer jag går ner desto mindre utpräglad är det.
    Jag har nu även beställt ett pulver som innehåller inositol, som ska hjälper med hormonbalansen vid PCOS. Min gynekolog har rekommenderad det vid ett tidigare tillfälle för att hjälpa mig på traven med viktnedgången, så jag testar om det hjälper nu.
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.