• Anonym (E)

    Varför väljer kvinnor att föda barn??

    För att jag ville ha barn. Hade en hemsk förlossning som bl a gav mig PTSD. Drömmer om ett syskon till barnet, men vågar inte bli gravid. Hade jag varit garanterad planerat snitt så hade jac skaffat barn igår typ.

  • Anonym (E)
    Anonym (Why?) skrev 2021-03-18 10:34:02 följande:

    För mig är inte det skäl nog ändå att vilja ha ett barn. Jag skulle kunna tänka mig ett till barn, men det är inte värt nån förlossning för mig så jag väljer att avstå och det känns som rätt beslut. 

    Du kan säkert få snitt, men var beredd på att få kämpa.


    Njae, jag kan nog bli beviljad snitt om jag flyttar. I den här regionen är de extremt restriktiva. Så länge jag bor här är det nog kört, även med min historik.
  • Anonym (E)
    Anonym (Hur?) skrev 2021-03-18 14:07:16 följande:

    Jag fick barn på 90-talet och då fanns det inte på kartan att kräva kejsarsnitt av någon anledning. Det var en sista utväg om något gick fel. Hur kan en hel generation ha blivit livrädd för något helt naturligt? 

    Att du beskriver saker som tortyr får mig att tro att du har levt ett väldigt enkelt liv. Är det första curlinggenerationen som ska föröka sig?


    Jag var rädd innan mitt barn föddes. Jag har många i min närhet som förlorat sina barn vid förlossningen. Min förlossning började bra. Sedan blev det bråttom. Från beslut till snitt tog det knappt 15 min (ej urakut). Barnet föddes svårt sjukt. Nu är jag helt jävla livrädd för allt som har med förlossningar att göra. Så ser min historia ut. Jag upplever inte att jag tillhör en curlinggeneration. Planerat snitt är trots allt det säkraste förlossningssättet för barnet.
  • Anonym (E)
    Simmaellersjunk skrev 2021-03-19 12:39:55 följande:

    Hmm, människan har funnits i 200 000 år. Undrar hur hon överlevde innan den moderna sjukvården kom på plats?


    Många dog i samband med förlossningen och tiden efter.
  • Anonym (E)
    Simmaellersjunk skrev 2021-03-19 12:50:44 följande:

    Det var väl det som Darwin kallade det naturliga urvalet. Precis som att alla de svaga männen dog i strid. Idag överlever alla, och på så sätt sprids svagare och sjukare gener fritt.


    Tack för att du önskar livet ur mig och min son. Utan akut kejsarsnitt så hade vi båda avlidit. Jag har inte svaga gener, men fick en infektion pga lång vattenavgång.
Svar på tråden Varför väljer kvinnor att föda barn??