• Thu 18 Mar 2021 10:48
    7391 visningar
    202 svar
    202
    7391

    Varför väljer kvinnor att föda barn??

    På många ställen i landet - tyvärr inte alla, men chanserna är ändå hyfsat goda skulle jag säga - blir man automatisk beviljad snitt för barn 2 om man redan gått igenom hela processen för humanitärt snitt.


    Anonym (Why?) skrev 2021-03-18 10:29:15 följande:

    Med tanke på hur hemskt det är att föda barn, hur smärtsamt det är, okontrollerat, otrevliga barnmorskor, brist på bra smärtlindring som inte alltid hinns med och bara så brutalt så förstår jag faktiskt inte varför kvinnor utsätter sig för detta.  

    Skulle alla resonera som mig skulle ju mänskligheten dö ut så det är väl tur att alla inte gör det. Men när jag ser gravida kvinnor tänker jag bara "men snälla", varför utsätter ni er för det??? 

    Har ett barn som är fött med planerat kejsarsnitt pga av rädsla men kommer aldrig bli gravid igen p g a risken att inte få snitt. Kommer ALDRIG utsätta mig för den hemska processen igen. 


  • Thu 18 Mar 2021 11:00
    #13

    Vilken tur att du blev beviljad så ?tidigt? även om jag förstår att vägen dit var svinjobbig. De flesta behöver ju vänta till långt efter vecka 30 - man vill ju (tyvärr) ha möjlighet till abort om man inte skulle få det beviljat.

    Andra gången så var jag beredd på att slåss med näbbar och klor igen, men läkaren frågade bara om jag fortfarande kände samma sak och fortfarande kände till riskerna och sen bokade hen en tid (det här var nog omkring vecka 25). Hela samtalet var över på några minuter. Kolla åtminstone upp hur det brukar funka i din region; vore sorgligt om du gav upp drömmen om ett andra barn helt i onödan. :)


    Anonym (Why?) skrev 2021-03-18 10:53:21 följande:

    Jaha är det verkligen så på vissa ställen? Har inte kollat upp det eftersom det ju inte varit aktuellt.

    Mitt snitt fick jag beviljat redan i vecka 15, för att jag hade fobisk rädsla där jag varken åt eller sov och bara grät. Det var de värsta 15 veckorna i mitt liv. Hade med mig min psykolog och mamma som stöttade. 


Svar på tråden Varför väljer kvinnor att föda barn??